Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1594 skatījumi

Kā zināt, vai veikalā atrodamās saulesbrilles nebojās tavas acis ?

Skaistums un stils » Mode un aksesuāri

Kā veikalā pārbaudīt un uzzināt, vai saulesbrilles un brilles, ar parastajiem, caurspīdīgajiem stikliņiem, nebojās tavas acis, un būs tavām acīm ''draudzīgas" ?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Galvenais, lai briļļu lēcu centru attālums būtu tikpat liels, kā attālums starp acu zīlītēm. Uzliekot brilles uz acīm to var ļoti viegli pārbaudīt. Aizveram labo aci, bet ar kreiso skatāmies uz kādu vertikālu priekšmetu (mājas stūris, stabs utt) vienlaikus gan caur brillēm, gan virs tām. Pagrozām galvu tā, lai stabs ko redz caur brillēm sakrīt ar to, kas redzams virs brillēm, tad negrozot galvu aizveram kreiso aci un atveram labo. Ja ar labo aci redzamais stabs tāpat sakrīt virs un caur brillēm, tad brilles ir derīgas. Ja brillēm būs savādāks lēcu centru attālums, tad vertikālie priekmeti nesakritīs un ar laiku var iedzīvoties šķielēšanā. Ar dioptrijām tā problēma ir mazāka, jo parasti pats var pamanīt, ka īsti neatbilst un tā informācija par dioptrijām ir pieejama, bet par lēcu centru attālumiem un to, ka tiem jāsakrīt ar acu zīlīšu attālumu noklusē.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Karīna ŪDRE

+181

 
Labāk saulesbrilles iegādāties optikas veikalos, zinoši pārdevēji, pastāstīs visu ko vēlēsies noskaidrot, kā arī nebūs uztraukumu par to vai brilles ir draudzīgas acīm.
Protams, cena ir attiecīga kvalitātei, bet uz redzi taupīt ... :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Saulesbrilles vai optiskās brilles, kas nav pirktas optikas veikalos, visbiežāk bojās acis, jo lēca var būt nepareizi izliekta vai ievietota ietvarā. Var sanāk maksāt ne tikai 2x, bet 21456x vairāk, jo redze var ievērojami pasliktināties.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Bensons

+688

 
tikai rekinies vismaz ar 100ls

pirms 14 gadiem  

Karīna ŪDRE, pirms 14 gadiem :

Nu nav jau uzreiz jāpērk par 100 latiem no jaunākās kolekcijas, iepriekšējo gadu modeļus var dabūt krietni lētāk. p.s. vai brilles redzes koriģēšanai arī pirktu apģērbu veikalā?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Liene Arāja

+2999

 
Ja blakus veikalam ir kāds optikas veikals, var mēģināt ieskriet un pajautāt vai nevar pārbaudīt. Bet kā jau Karīna minēja, vislabāk tomēr ir pirkt optikas veikalā.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.