Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5132 skatījumi

Kāpēc mana zelta ķēdīte man krāso melnu kaklu?

Skaistums un stils » Mode un aksesuāri

Uz kristībām nopirku sev zelta ķēdīti un zelta krustiņu ar akmentiņiem (ķēdītei rakstīts provē 385 un kkāds 14K (60Ls) un uz krustiņa - arī 385 (50Ls)). Pa dienu ķēdīte man sakrāso melnu kaklu un, kad noņemu ķēdīti var redzēt, ka melnā (bišķi zaļgana) svītra visas ķēdes garumā ap kaklu un pat krustiņa vietā apaļš melnums. Ko tas nozīmē? Vēl neesmu mēģinājusi ar zobupastu notīrīt, varbūt pēc tā nekrāsotu? Novelkot pa ķēdīti ar pirkstu, arī uz pirksta paliek melna svītra.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Zelts nu nekādīgi nevarētu taisīt reakciju saskaroties ar sviedriem.Visticamāk tur ir klāt kādi citi sakausējumi vairāk par pieļaujamo normu.Tātad neliela mānīšanās.Man pašam kādreiz gadījās nopirkt zelta gredzenu ar provi kurš arī pamatīgi smērēja.Pārbaudot pie speciālista izrādījās ka tā ir bārija bronza kuru grūti atšķirt no zelta.Vienīgais pārbaudot ar spēcīgu palielināmo stiklu bārija bronzai ir redzamas sīkas poras,zeltam tādu nav.

pirms 13 gadiem  

Āris, pirms 13 gadiem :

Gribēju piebilst ka ķēdīti var pārbaudīt kādā rotkaļu darbnīcā.To pārbauda ar tā saucamo karaļūdeni kura sastāvā ir arī slāpekļskābe.Uz šo reaģē VISI metāli izņemot zeltu!Tā ka par reakciju ar sviedriem nav nopietni.

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

prove rāda, ka izstrādājumos ir 38,5% zelta. Karaļūdenī tie paliks vairāk kā 2 X vieglāki. Noteikti vajag to izmēģināt!

Raimonds Silanžs, pirms 13 gadiem :

Zelts karaļūdenī izšķīdīs, bet tajā nešķīst niobijs tantāls, rodijs un irīdijs.

Āris, pirms 13 gadiem :

Interesanti kā zelts var izšķīst karaļūdenī ja viņš ar to nereaģē?Variet pajautāt jebkurā darbnīcā,ja neputo,nereaģē tas būs zelts.Bet varbūt kas ir mainījies?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
domājams, vara piemasījumi liek sevi manīt, reaģē ar sviedriem. Nav jēgas pulēt, sakausējums ir viscaur vienāds. Varu iesaka dziedniecībai, plāksnes vai monētas pielipinot pie ādas, kur notiekot jonu uzsūkšana...

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tagad veikalos parādās arī krutkas, tas nekas ,ka prove virsū. Pa televizoru rādīja, kur Maskavā smalkas dāmas sapirkušas smalkos veikalos rotaslitas ar dārgakmeņiem, bet kā uztaisīja pārbaudi, tā izrādījās, ka ir konkrēti iepirkušās.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pie ārsta aizej, uztaisi analīzes.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Zelta ķēdīte reaģē uz jūsu sviedru sastāvu. Ja iepriekš nekrāsoja un tagad sāka krāsot, tad tas liecina par izmaiņām jūsu sviedru ķīmiskajā sastāvā jeb citiem vārdiem sakot par slimību.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.