Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Dace Niedra

+2393

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2521 skatījumi

Vai sūdzēt tiesā?

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Sieviete savu dēlu (~20 gadi) paņēma par galvotāju. Puisim neinteresēja summa un visi pārējie sīkumi. Kādu laiku viss bija kārtībā līdz brīdim, kad puisim pēkšņi tika slēgti visi konti. Viņš sāka interesēties, kas par lietu. Bankā viņam pateica, ka konts slēgts ar tiesas pavēli. Cilvēks neizpratnē. Sāka uzdot jautājumus mammai. Izrādās, ka viņa nemaksā kredītu 35 000 Ls apmērā. Saņēmusi jau vairākas vēstules, kas adresētas dēlam, bet izliekas, ka neko nezin. Neiemaksā nekādu summu. Rezultātā puisis strādājot oficiālā darbā var saņemt tikai minimālo algu, un viss pārējais aiziet kredīta atmaksāšanai.

Ko darīt? Vai ir vērts mēģināt iet caur tiesu, lai to visu noņem no puiša? Vai to vispār ir iespējams panākt?

Pirms 14 gadiem

Māte ir tāda, ka viņu par tādu pat nosaukt nevarētu. Par bērniem neliekas ne zinis. Par dzīvokli un rēķiniem nedomā. Viņai prātā tikai sekta un tas, kas vajadzīgs viņai. Bērns palūdz 1 Ls, atbilde: "Man nav!" Tikai ik pa brīdim mājās pārrodas ar jaunām somiņām un mētelīšiem.

Dace Niedra, pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vispār jau galvotājam tie noteikumi ir kaut kādi nejēdzīgi.Normāli būtu,ja kredīta ņēmējs nevar atdot parādu,tad paņem to kas viņam pieder,māju,mašīnu utt.Un ja ar to nepietiek tad tikai iet virsū galvotājam.

pirms 14 gadiem  

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

Es tev pilnīgi piekrītu. Tas nav normāli ka citam cilvēkam ir tā jācieš dēļ tā ka ir tādi ķēmi...

Andris Petersons, pirms 14 gadiem :

vajag jau lasīt ko paraksti. It īpaši ja māte ir tāds cilvēks ka te aprakstīts...20 gadu vecumā jau vajadzetu izprast kas ir paraksts

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

tā tomēr skaitās māte, un neviens nespēja iedomāties par tādu rezultātu un ka apgrozās tādas summas.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Ko un par ko sūdzēsi tiesā? Dēls sūdzēs tiesā māti par to, ka pats savas vienaldzības dēļ neiedziļinoties rakstītajā piekritis būt par galvotāju? Tāds jau ir galvotāja uzdevums - pārņemt saistības, ja kredītņēmējs parādu neatdod! Manuprāt neviena tiesa to lietu nemaz nesāks skatīt!
Risinājums būtu dēlam kārtīgi to visu izrunāt ar māti un kūudīt viņu, lai viņa sāk pati maksāt! Otrs variants (tik nezinu cik reāls) ir iegādāto mantu pārdot un nosegt parādu vai tā daļu.

Bez tam ZInāma taisnība ir arī viedajam Pasaku Vecim.

pirms 14 gadiem  

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

Ar māti nav iespējams normāli runāt. Viņa uzskata, ka viss ir kārtībā un ka nekas slikts nav noticis. Viņu tas viss nekādīgi neietekmē un maksāt viņa netaisās. Tas viss ilgst jau ilgāk kā gadu. Tas kredīts tika ņemts jau kādus 4 gadus atpakaļ. Iegādātā manta ir dzīvoklis, ar kuru nekas netiek darīts. Ja dēls kko jautā sakarā ar to tēmu, tad atbilde ir "tā nav tava darīšana".

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

Piedod, bet tam es neticu, ka pie pilna saprāta esošs cilvēks (kur nu vēl māte) tā var atbildēt. Tad vai nu viņai ir psihiskas problēmas vai arī Tavs izklāsts ir izteikti subjektīvs. Vajag mātei paskaidrot, ka ja nemaksās, dzīvokli atņems un ja viņa tur dzīvo iekšā - ne tikai nedos par to ne kapeiku pretim, bet iespējams arī izliks uz ielas. Un tad dēls palīdzēt tāpat nevarēs.

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

Viņai tiešām ir psihiskas problēmas. Prātā tikai sekta un kā visādos sviestos ieguldīt naudu, cerībā vairāk dabūt atpakaļ.
Viņa atradīs, kur dzīvot un par pārējiem viņai vienalga. Viņa domā tikai par sevi.
Piedzemdēja 3 bērnus. Divas reizes tik ir bijusi uz skolas sapulci. Par jaunākajiem bērniem pilnīgi neinteresējas. Vīrs pameta dēļ stulbības un sektām. Agrāk dzīvoja labi. Bija ļoti labi nodrošināti. Vīra nopelnītā nauda (vairāki desmiti tūkstoši) nonāca pie viņas. Lielākā daļa nonāca sektā...

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

Tika ieķīlāts mammas (puiša omes) dzīvoklis. Kad vīram bija vajadzīga palīdzība, viņš nedabūja ne kapeiku.
Un lai arī kas tai mammai notiktu, dēls nekādā gadījumā nemēģinātu viņai palīdzēt.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 14 gadiem :

Negribu minēt,bet pieļauju ka tā māte ir kādā "Prieka vēstī" vai "Jehoviešos",tur ir dzirdēts ka cilvēki paliek tādi stipri dīvaini.

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

Viņa ir Prieka vēstī... un neviens viņu no turienes nevar izvilkt...

Sandra Fallaschinski (Kvēpa), pirms 14 gadiem :

Meegjiniet, lai maate tiek atziita par riiciibnespeejiigu, ja tas ir tik nopietni.....

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja māte nav maksājusi vispār vai samaksājusi niecīgu summu no savām kredītsaistībām pret banku, tad noteikti ir jāgriežas bankā (nepieciešamības gadījumā tiesā) un jāpārņem kredītsaistības uz sevi. Ņemot bankā kredītu ierasta prakse ir tāda, ka dzīvoklis tiek ieķīlāts par labu bankai, kas parasti ir vai nu apgrūtinājums dzīvokli pārdot vai arī dzīvoklis tiek reģistrēts uz bankas vārda līdz brīdim, kad kredīta ņēmējs ir visu kredīta summu dzēsis. Kā galvotājam dēlam jebkurā gadījumā neizdosies izvairīties no kredīta segšanas, ja to atsakās segt kredīta ņēmējs, tādēļ lai nākotnē neizveidotos situācija, kad dēls būs izmaksājis kredītu un dzīvoklis paliks mātei, tad jau laicīgi ir jāgriežas bankā un par to ir jāvienojas ar banku. Jāatcerās ir tas, ka bankas bizness nav nekustamie īpašumi, bet gan finansu operācijas. Sarežģītāka situācija ir tad, ja dēls nav spējīgs maksāt bankas noteikto mēneša maksu,taču arī šādām situācijām ir risinājumi un pastāv iespējas kredītus pārfinansēt citā bankā

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Deels no galvojuma atteikties nevar. Vins var sniegt prasiibu tiesaa, ar prasiibu bankai riikoties pret pasa debitora mantu (maates) un tikai tad, kad taa manta ir atnemta, izpaardota, tikai tad ir tiesiibas veersties pie galvotaaja. Liidz tam visas iespeejas atguut no pasa neemeeja naudu nav izsmeltas.

Peec pilnas krediita nomaksas, deels var ar veel vienu atsevisku prasiibu veersties tiesaa, regresa kaartiibaa piedzenot no maates vinam atnemtos liidzeklus.

pirms 14 gadiem  

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

cik zinu, tad viņai nekas nav atņemts.
viņas dēls nespēs atmaksāt to summu.

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Taapeec es saku, ka ir jaagriezas tiesaa ar prasiibu pret banku veersties pie pasa krediitneemeeja un riikoties pret vinas mantu. Tikai peec tam pret deela mantu (galvotaaju).

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Es tavā vietā dēlu pret māti nenostādītu - tā var bez puiša palikt.

pirms 14 gadiem  

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Galu galā viņi ir asinsradinieki, kamēr tu tikai iegātne.

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

Tu smejies :D Dēls visu laiku ir un būs pret māti, tikai nezin ko īsti iesākt šādā situācijā dēļ savas neuzmanības.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Māte ir māte pat cietumā - Tev pašai ir māte? Kādas jums ir attiecības? Ko teiktu, ja kāds sāktu gruzīt tavu māti? Ka viņa ne tā bērnus audzinājusi, vai ne tā dzīvo?

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

Jā, man ir māte. Mums ir labas attiecības, bet ne par to iet runa.
Un neviens viņa māti negruzī.

Pasaku Vecis, pirms 14 gadiem :

Biki gruzī - tā vismaz es sajustos. Bet skaties pati - ja svarīgāka ir nauda - cīnies, bet bez puiša palikt lielas iespējas - savādāk palīdzi viņam tikt galā ar problēmu nenoniecinot māti - tā ir tāda, kādu Dieviņš devis.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Māte - dēls. Kas var būt augstāka uzticības raudze? Ne jau vedekla regulēs šos jautājumus.

pirms 14 gadiem  

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

To nevar nosaukt par māti.

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

Mazliet jau jocīgi ir, bet nu Tu arī būsi tā, kas par to lems? :)

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

es par to nelemšu. Vienkārši interesē citu viedoklis. Ir cilvēki, kas iesaka mēģināt nolīgt labu juristu un iet caur tiesu.

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

Bet ja Tu raksti, ka puisim naudas paliekl tik, cik ir minimālā alga, par ko tad viņš algos LABU juristu?

Dace Niedra, pirms 14 gadiem :

tas ir cits jautājums. Un nepiebildu to, ka viņš strādā par minimālo.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.