Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 7246 skatījumi

Kas reali var notikt ,ja nav samaksats parads kadai no inkasso kompanijam? Vardu sakot ko tiesa var panemt ,ja neka man tada piederosa nemaz

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Kas reali var notikt ,ja nav samaksats parads kadai no inkasso kompanijam (lindorff, creditreform utt.)? Vardu sakot ko tiesa var panemt (ja lidz tai vispar nonak),ja neka man tada piederosa nemaz nav? cietums? :D

Pirms 14 gadiem

Varbut kadam ir personiga pieredze sada jautajuma? Nu tad sanak ta ka nedriksti oficiali stradat un nedrikst piederet nekada manta (bet ka vini var zinat vai piem. dators vai kas cits pieder man ja nav nekadu papiru utt.?))

unknown (Google), pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vislabākais variants protams ir parādu nomaksāt brīvprātīgi, taču gadījumā, ja parādu piedziņas kompānija vai pats kreditors griezīsies ar prasību tiesā, tad tiesa lems par parāda piedziņu piespiedu kārtā. Īstenībā jau sen nemaksātiem parādiem vislabākais risinājums no parādnieka viedokļa ir gaidīt, kad kreditors griezīsies tiesā. Savukārt šis ir visneizdevīgākais variants kreditoram un parādu piedziņas kompānijai, jo visbiežākie ir tieši patēriņa kredītu parādi, kuru summas nav lielas līdz pāris simtiem latu un aprēķinot dažādus soda un kavējuma procentus parādu piedziņas kompānijas var šo summu ja ne trīskāršot, tad divkāršot jau nu noteikti, taču tas viss tikai tad, ja parādnieks piekrīt un sāk maksāt. Ja parādnieks kāda iemesla dēļ nemaksā, tad atliek vien griezties tiesā. Savukārt tiesa vadās pēc Civillikuma, kurā skaidri un gaiši ir definēts tas, ka kavējuma un soda naudas nedrīkst pārsniegt pamata parāda summu.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Pamatojoties uz to tiesa piedzen no parādnieka tikai pamata parāda summu un kavējuma vai soda procentus, kuri nav lielāki par pašu parādu, neatkarīgi no tā, kas bija rakstīts līgumā par patŗiņa kredīta piešķiršanu... Likums aizsargā parādnieka intereses!

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Izpildraksts tiek nodots tiesas izpildītājam, nobloķēti parādnieka konti visās LR banku iestādēs, ieturēta parāda summa no algas saglabājot tikai 50% no minimālās algas valstī, aprakstīta manta, pārdoti īpašumi un automašīnas, mēbeles izsolē, atstājot tikai minimāli nepieciešamo utt. Ja parāda summa ir liela un kredītam ir arī galvotājs un parādnieka īpašumu vērtība nesedz parāda summu, tiesu izpildītājs var aprakstīt un pārdot izsolē arī galvotāja mantu.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Vislabākais risinājums lielu parādu nemaksātājiem ir izsludināt personīgo bankrotu, taču Latvijā tas ir ļoti laikietilpīga un ārkārtīgi dārgs process, tādēļ iesaku to darīt Lielbritānijā, kur tas maksā tikai ap 2000 mārciņu un ir samērā vienkāršs process, pieņem arī Latvijas pilsoņus, kas legāli uzturās un strādā Apvienotajā Karalistē. Lielbritānijas tiesas lēmumus atzīst arī Latvijas Republika. Personīgais bankrots nozīmē to, ka parāda summa tiek norakstīta un uz visiem laikiem!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

STARCRED.LV

-10

 
Nav joka lieta, tāpēc iesakām iepazīties par šo tēmu šeit - https://starcred.lv/blogs/paradu-piedzina-privatpersonam

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

es vispar necelu augsa kreditoru zvaniem man ir 6 krediti kopeja suma 800 nebija darbs un vajadzeja naudu lai izdzivot kadas sekas man var but jo tagad ir darbs un maksa uz rokas vai minimalo var skart

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

es vispar necelu augsa kreditoru zvaniem man ir 6 krediti kopeja suma 800 nebija darbs un vajadzeja naudu lai izdzivot kadas sekas man var but jo tagad ir darbs un maksa uz rokas vai minimalo var skart

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

kāda tad ir dzīve ja tu esi godīgs ,stādā,maksa nodokļus ,nekas jau no tās mazās aldziņas nekas nepaliek pāri...man nekas nepieder neko neesmu nopelnijis stradājot Latvijā.man jau 40gadu pliks un nabags...

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Nekas nevar notikt,ja nekā nepieder,nav darbs un oficiāli ienākumi nekur neuzrādās,dzīvo vesels un priecājies! Neko viņi Tev nevar izdarīt.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tā jau nu gluži nav! Pat ja cilvēkam nav darba un nekādu īpašumu, bet ir izpildraksts par parāda piedziņu, tad tas var tikt realizēts jebkurā laikā, tiklīdz ienākumi un īpašumi parādīsies. Proti, lai neko nemaksātu, nedrīksti oficiāli strādāt, nedrīksti neko iegādāties uz kredīta, nedrīkst parādīties nekādi īpašumi, kurus var aprakstīt, nedrīksti precēties, jo parādu piedziņa var tikt vērsta pret laulāto draugu, utt... Respektīvi nav nekādas dzīves!

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 14 gadiem :

Tas nu gan.Vēl jau ir variants aizbraukt no valsts,piemēram UK.Līdz turienei šiem rokas par īsām.

Agita Miķelsone, pirms 14 gadiem :

kaads sakars laulaatajam ar maniem paraadiem, ja paraadi ir radusies pirms preceesanaas? un ja manta nav kopiipasums, respektiivi tas tiek noteikts ar lauliibas liigumu?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.