Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Juris Krūze

+20

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2347 skatījumi

Kam jāatmaksā tēva kredīts par māju pēc viņa nāves, ja tā māja nevienam nav vajadzīga un jau 2. gadu aug soda nauda?

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Man tāds neatbildēts jautājums ir - Mans tēvs nopirka māju (kredītā protams), tagad pavilkt nevar, nu jau gadus divus. No mājas ārā vel nemet. Man tā māja nav vajadzīga, jo ir sava, bez jel kādām kredītsaistībām ( man vispār tādu nav). Kas notiks pēc tēva nāves? Vai man un brāļiem būs jāatpmaksā viņa paņemtais kredīts, kurš jau ar soda naudu ir pieaudzis ap vai pāri 200 000LVL??? Nevēlamies atmaksāt. Māja nevienam nav vajadzīga un par viņu tagad varbūt varētu dabūt 70 000LVL. Brāļiem ar nav kredītsaistību un ir savi īpašumi. Vai Latvijas Krājbanka, ja pieprasīs no mums atlikušo summu, var atņamt mums piederošos īpašumus un citu kustamo, nekustamo mantu?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja nekustamais īpašums pēc tēva nāves netiek pieņemts kā mantojums un reģistrēts zemes grāmatā, respektīvi mantinieki atsakās no šī īpašuma, tad kredīts pēc tēva nāves bērniem nav jāatmaksā, māja pāriet bankas īpašumā. Tāpat arī bankai nav tiesības kredīta starpību piedzīt no bērniem un citiem pirmās pakāpes radiniekiem, ja vien tie nav piedalījušies kredīta ņemšanā kā galvotāji.

pirms 14 gadiem  

Rihards Kluss, pirms 14 gadiem :

Pilniigi un galiigi pareizi. Ja pashi nepieteiksieties uz sho mantojumu, tad arii neko maksaat nevajadzees. Tas ir jaaskataas pashiem, kaa ir izdeviigaak shajaa konkreetajaa gadiijumaa.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Reinis

+880

 
Jāmaksā ir mantojuma pārņēmējam. Ja mantojuma tiesības neviens nav pārņēmis, tad banka savāc īpašumu un basta. Izņēmums - galvotājs. Ja ir galvotājs, tad viņš pārņem visas saistības.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars Drieka

-1360

 
> TAGAT ARI TU VARI PANEMT KREDITU BEZ PROCENTIEM JA TE PAT IR KREDITSAISTIBAS ,TEV ATLIEK TIKAI PIEREDISTRETIES UN GAIDIT KONTA NAUDINU >

http://kaspars240288.1w.lv/37-sms-kredit/

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Jānis Ivanovs

+2902

 
Vaig izlasīt līgumu,ja nav pieminēti bērni vai radi tad banka var ieskrieties ar visu māju,bet ja līgumā kas tāds minēts tad jau ir bēdīgāk.To precizēt vajag pie zvērināta notāra.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Muļķības! Divas puses savā starpā līgumā min trešo un tā trešā puse tad būs ar saistībām???!!!

Jānis Ivanovs, pirms 14 gadiem :

Nevis muļķības bet vajag līgumus izlasīt pilnībā,jo cilvēki bieži vien neizlasa visu un mēdz parakstīt .Tāpat kā daudzi noslēdz līgumu ar viasat par dažiem latiem un pēc pāris mēnešiem sāk saņemt pamatīgu rēķinu,un šokēti kā tad tā!?A tā nav izlasīts līgums!!!!Un trešā puse tiek minēta ne vienai vien kredītkompānijai.Tas būtu Ulda zināšanai.Bet Aivis pietiekami saprotami jau uzrakstījis.Pats personīgi esmu bijis trešā puse-galvotājs!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.