Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Lato Kriisk

+892

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3169 skatījumi

CIk bieži friterī jāmaina eļļa?

Ēdieni un dzērieni » Kafejnīcas, bāri, restorāni

Strādāju vienā kafūzī, maina reizi nedēļā. Tas nav par retu?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja arī turpmāk vēlies strādāt šajā kafejnīcā, tad neieteiktu nākt klajā ar uzņēmumam finansiāli neizdevīgiem priekšlikumiem. Protams, ka friterī eļļa ir jāmaina bieži, nav šaubu, ka oriģinālajās kečupa pudelēs nav jāpilda pašu gatavots kečups, sabojājusies un sasmakusi desa nav jāmazgā un jāierīvē ar eļļu un jāpārdod kās akcijas prece, ūdens baseinā būtu jāmaina biežāk nekā 1x gadā, un tā tālāk un tā joprojām... Diemžēl nodokļu slogs mūsu valstī ir tik liels, ka ar zināšanām par to, kas ir labs un slikts nepietiek, daudz nozīmīgāku lomu spēlē tas, ko uzņēmums var un nevar atļauties!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
To vajadzētu mainīt vismaz katru dienu, jo karstumā notiek strauja tauku oksidēšanās un peroksīdu veidošanās. Jo vcāka eļļa, jo tas process notiek straujāk.

pirms 14 gadiem  

Pāvels, pirms 14 gadiem :

Vajadzētu... Tā eļļa, ja nevēlas indēt cilvēkus, būtu jāmaina ne retāk, kā ik pēc 1 stundas cepšanas, reizi dienā jau ir tuvu pēdējai saprāta robežai... Taču pilnībā jāpiekrīt Aivim - "...Jo šeit ir Lativja, šeit ir..."

Raimonds Silanžs, pirms 14 gadiem :

ASV nolietotās eļļas pārstrāde biodīzelī ir normāla un apsveicama padarīšana, bet te laikam nomaiņa skaitās eļļas līmeņa papildināšana. Tā arī internetā neatradu pārliecinošu atbildi cik bieži jāmaina eļļa, redzēta versija par 4-7 dienām, tad tika pieminēta lietotās eļļas filtrēšana, vēl eļļas maiņas pazīme bija eļļas putošana, bet loģiski liekas, ka vairāk par 6 porcijām cept nevajadzētu un ja nepārtraukti cep, tad jāmaina ir pat vairākas reizes dienā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Smic

+7309

 
Ja konstatē, ka pārkarsēšanas rezultātā ir mainījusies tauku vai eļļas krāsa, smarža vai garša - cepšanai lietotie tauki un eļļa nekavējoties jānomaina.

http://paskontrole.blogspot.com/2012/03/termiska-apstrade.html

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sandra L.

+2215

 
fui - kurā kafūzī tu strādā, kur dod šos īpaši neveselīgos frī? :D

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.