Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 9

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3282 skatījumi

Kā visgaršīgāk pagatavot kartupeļus ?

Hobiji » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Edgars

+7561

 
Rīvētas kartupeļu pankūkas ar āboliem

2 glāzes rīvētu kartupeļu, ½ glāzes krējuma, 2 olas, 1 glāze skaidās sarīvētu ābolu, sāls, cukurs, 2 ēdamkarotes miltu, 1 naža gals sodas, taukvielas cepšanai.

Kartupeļu masu nedaudz nospiež. Sulu atstāj cietes nostādināšanai. Kartupeļus samaisa ar krējumu, sāli, cukuru, miltiem, olām, sarīvētiem āboliem un cieti, kas iegūta pēc sulas noliešanas. Masā iemaisa sodu. Uz pannas sakarsētos taukos vai eļļā liek nelielas pankūkas un cep spilgti brūnas. Pasniedz karstas tūlīt pēc izcepšanas, var pārkaisīt ar cukuru, pārliet ar krējumu.

pirms 14 gadiem  

Viktorija, pirms 14 gadiem :

oo, interesanti :) nekad nebiju iedomājusies pielikt ko saldu pie kartupeļpankūkām (lai gan zinu, ka daži mēs tās ēst ar ievārījumu!) Būs jāpamēģina, paldies! ;)

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Arnis Vanags

+12098

 
Ja ceptuus, tad tā - apcep sīki sagrieztu speķīti, pieliek plānās šķēlitēs sagrieztus kartupeļus, uzlej kādu 1/2 glāzi ūdens, uzliek vāku un tad, kad sāk šķīst kartupeļi pieber sāli, pa brīžam ar lāpstiņu apmaisa un cep, kamēr brūngans kraukšķītis rodas, kad jūt, ka gandrīz gatavi, piesit klāt pāris olas un pievieno nedaudz skābu krējumu. Kādas pāaris minūtes pirms beigām iemaisa smalki sagrieztu sīpolu. Neizklausās īpaši veselīgi, bet garšīgi gan :)

pirms 14 gadiem  

ingrida alsina, pirms 14 gadiem :

Siekalas saskrēja mutē!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uz pannas sagriež kartupeļus(zaļus),cepot pievieno sāli,smalkos piparus,dilles,baziliku.Var pielikt arī sīki sagrieztus ķiplokus.Kad izcepušies tad ēd ar krējumu,vai majonēzi(kas nu kuram garšo),vai abiem kopā,un uzber pa virsu sagrieztus lociņus.

pirms 14 gadiem  

Arnis Vanags, pirms 14 gadiem :

Arī labs, man patīk ideja par ķiplociņiem :)

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 14 gadiem :

Ar kartupeļiem jau var eksperimentēt visādi.Gan garšvielas,zaļumi,ko tik vēlies.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris

+3951

 
Sarīvē kartupeļus uz rupjās rīves un cep kā jau parasti.Atsevišķi apcep žāvētu gaļu ar sīpoliņiem un kad kartupeļi ir gandrīz izcepušies, to visu pievieno klāt, uzsit kādu jēlu olu,samaisa un vēl biku pacepina.Sāli un maltus piparus pieliek pēc katra gaumes.
Tad liek šķīvītī, uzlej krējumu un ņammm...
Labu apetīti

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

gints šelders

+8262

 
Mēs cepam kartupeļu pankūkas.Samaļ tupeņus,piemaļ klāt sīpolus un ķiplokus,piesit klāt olu,pieber miltus un uz pannas virsū.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Viktorija

+2752

 
Visi parasti kaifo par maniem ceptajiem kartupeļiem ^^ tik nezinu, kāpēc?! ;p
Tātad, kartupeļus, protams, nomizoju, noskaloju un sagriežu (kā frī!!), uz vokpannas uzleju pavisam mazlietiņ eļļas un lieku kartupeļus iekšā un vāku virsū! Tādā veidā viņi vairāk sautējas ne cepjas vnk eļļā un ātrāk paliek mīkstāki :)
Pievienoju parasti Santa Maria universālās garšvielas, dažreiz arī saldos sarkanos (maltos!) piparus un/vai dilles, protams ik pa laikam apmaisu un wualā - beigās sanāk kkas ļoti vienkāršs, bet garšīgs :)

Tad vēl citreiz, lai sanāktu tādi kā Lidiņā (kā man saka) vēl apcepu atsevišķi sīpolus un kkādu šķiņķīti, ko gandrīz uz pašām beigās pievienoju pie kartupeļiem - sanāk vēl sātīgāk un ņammīgāk! ^^
Labu apetīti! :))

pirms 14 gadiem  

Viktorija, pirms 14 gadiem :

p.s. neaizmirstiet majonēzi, krējumu, vai kečupu ^^

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Man lidziga receptite, tikai nesutinot, bet cepjot kartupelus:
Kartupelus sagriez salminos, sipolus siki sagriez kubicinos, sarive paris koploka daivinas, ari siki sagrieztu spekiti pievieno.
Sakuma apcep kiplokus, tad pievieno sipolus un spekiti, tad klat ari kartupelus un cep no visam pusem, kamer bruni, kraukskigi :) Ed ar skabu krejumu vai majonezi! Ta mana vecmaminas recepte :))

pirms 14 gadiem  

Arnis Vanags, pirms 14 gadiem :

Pamē'gināšu arī tā! :)

ingrida alsina, pirms 14 gadiem :

Laba recepte!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Vismazākais čakars ir tā: sagriež skaidiņās (kā frī), ieliek bļodā, aplej ar 2 - 3 ēdamkarotēm eļļas (bet ne vairāk), uzkaisa sāli, garšvielas, uzliek bļodai šķīvi, kārtīgi sakrata (lai sajaucas ar eļļu un garšvielām), liek uz cepešpannas cepeškrāsnī un cep. gatavi pēc ~20 minūtēm.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Kuplais

+1445

 
gatavoti uz malkas plīts vislabākie

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.