Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Arturs Kains

-160

 
  • 5

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1592 skatījumi

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jānis Čehovs

+1105

 
Neskatoties uz savu 9 gadu pieredzi eBajā, pirms dažiem mēnešiem sanāca iekrist smalki izplānotā jaunā eBay krāpniecības shēmā:

1) Pārdevējs kādu laiku tirgo dažādus lētus niekus un tādā veidā "uzdzen" sev labu feedback līmeni
2) vienu dienu pārdevējs ieliek pārdošanā daudzus mašīnas GPS navigatorus, mašīnas DVD pleijerus utml dārgas lietas - visu ar sākumcenu 1 USD + piegāde. Visas šīs preces protams dzīvē pat neeksitē.
3) Un te ir pati būtiskākā trika daļa - viņš to visu apzināti ieliek autodetaļu sadaļā... UN... šī un šķiet vēl voučeru un dāvanu karšu kategorijas eBajā ir vienīgās, kur NEDARBOJAS pircēju aizsardzība un NAV iespējams saņemt naudu atpakaļ, ja kaut kas nenoiet labi
4) Pārdevējs visiem pircējiem izsūta ar reģistrēto pastu 1$ vērtas iPhone ekrāna plēvītes, par kurām pircēji parakstās (lai saņemtu pastā paku, ir jāparakstās vispirms).

No eBay puses viss ir tā, ka pircēji preces ir saņēmuši (pēc tracking), bet kategorija ir tāda, kurā nevar pieteikties uz Paypal r

pirms 10 gadiem  

Jānis Čehovs, pirms 10 gadiem :

Vairākas dienas sarakstījos ar eBay un viņi diemžēl necentās problēmu pat līdz galam izprast... patiesībā nevienam nenovēlu nonākt līdz eBay supportam - pirmkārt paies vairākas emailu sarakstes, kamēr izsitīsieties pāri automātiskajam supporta atbildētājam (sistēmai, kas pēc atslēgvārdiem cenšas saprast jūsu problēmu un atbildēt jums ar gataviem iepriekš sagatavotiem mailiem). Otrkārt,kad beidzot arī dabūsiet otrā galā dzīvu cilvēku, tad arī šie cilvēki centīsies atbildēt maksimāli ātri un sekli

krokijs, pirms 10 gadiem :

pirms pastā parakstīties, ir iespejams paprasīt pasta darbinieku parādīt pakas saturu. Ja tevi tas neapmierina, viņi salīmē un sūta atpakaļ.

Jānis Čehovs, pirms 10 gadiem :

Krokij, kad tu pēdējo reizi izmantoji šādu iespēju atvērt paku pastā? Bet godīgi...? It sevišķi, ja tu vēl nezināji par šādiem smalkajiem jociņiem. ...

krokijs, pirms 10 gadiem :

Pats tur iepircies esmu desmitiem reižu un pat šo to pārdodu. Nav līdz šim bijušas līdzīgas problēmas. Viltnieku tur pietiek, arī esmu saskāries kad pircējs apstiprina pirkumu no manis bet ar pēcapmaksu un pēc tam uz e-meilu man raksta kad naudu nosūtīšot tad kad es nosūtīšu preci. Tas tāds lēts gadijums. Šādus pircējus es ignorēju, vienīgais viņi neertības sagādā, jo mēneša limitu man bojā. Parasti nekad neesmu prasijis pastā parādīt pakas saturu, jo ebay nav vienīgā tirgus vide kurā uzturos...

krokijs, pirms 10 gadiem :

....un internetā pavadu visu ārpuss darba atlikušo laiku, tapēc acs vienkārši ir piešauta ko var pirkt un ko nevar. Bet esmu pastā redzējis kad cilvēks kurš stāv rindā pirms manis prasa paciņas saturu parādīt. Tik daudz jau gan katram vajadzētu zināt savas drošības pēc.

krokijs, pirms 10 gadiem :

Un ja godīgi, palasot šeit http://pages.ebay.com/help/sell/sellinglimits.html tam krāpniekam jābūt ir baigam veiksminiekam vai ar baigo pacietību lai varētu veiksmīgi pārdot dārgas mantas un daudziem pircējiem nesadegot. Pēc ebay noteikumiem viņš var veiksmīgi tikai kaut ko izkrapt līdz pircējs saņem neīsto preci un atstāj viszemāko vērtējumu. Viss, viņa pārdošanas bizness beidzas.

krokijs, pirms 10 gadiem :

Vel varu ieteikt šo saitu http://www.aliexpress.com/ kurš manā uztverē ir labāks par ebay. Palasot noteikumus, tur ir cits darbības princips un starpnieks nav paypal, bet gan maksājumi tiek veikti ar VISA kartēm utt. Bet tur pats saits garantē naudas atgriešanu, tas vienīgais aiņem vairāk laika nekā tas būtu ar paypal servisu. Pašam dažas preces neatnāca un nauda atgriežas kā dzīva, vienīgais zaudējums ir konvertācija no LVL uz USD un atpakaļ no USD uz LVL.

Jānis Čehovs, pirms 10 gadiem :

Protams, tas pārdevējs tika nobloķēts pēc kāda laika, kad viņam vienā taisnā sērijā pēkšņi parādījās 50 negatīvi feedbacki ar visneiedomājamākajiem komentāriem un "novēlējumiem" no apkrāptajiem (neaizmirstamākais feedabacks bija - "kaut tava visa ģimene nomirtu no AIDS"). Bet viņš paspēja krietnu summu ieraut pirms beidzot tika nobloķēts, domāju kādus 5-10k USD.

Aliexpress ir labs veikals, iepērkos tur jau kādus 2 gadus.

Oto , pirms 10 gadiem :

No Aliexpress arī nupat pasūtīju, redzēs kā ies. Laikam tiešām paprasīšu atvērt paku pirms parakstos.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ebay ir jāskatās ļoti uzmanīgi, kas tiek tirgots, kurš to dara.
Pirmkārt vajag paskatīties cik pārdošanas tam pārdevējam ir bijušas, kāda viņam atzīme, kādas atsauksmes.
Vēl ir gudrinieki, kuri sev uzsit labus pārdošanas rādītājus ar lētiem sūdiņiem un tad sāk tirgot dārgas mantas un nozūd.
Glābējs ir Pay Pal, kurš nepārskaita naudu pārdevējam 45 dienas, vai ja tu neuzraksti feedbeku, ka vis ok un esi saņēmis preci. ja ir pagājis mēnesis, sazinies ar selleru un saki, ka kkas nav labi, galvenais atvērt lietu pirms ir pagājušas 45 dienas no pasūtījuma brīža. ir vēl tādi, kas saka; - aaa nesaņēmāt, nu nekas nekādu problēmu mai frend utt un saka, ka izsūta atkārtoti un tur vis ok, uz to parakstītioes nevajag, jo lietu tu neatver, 45 dienas paiet un puut dirsā nauda pa galam, tā man viens frends solīja 4 reizes, ka ir izsūtījis un beigās pazuda.

pirms 10 gadiem  

Aicis, pirms 10 gadiem :

Es ilgi nesaņēmu preci un pārdevējs(ķīna) izsūtija vēlreiz. Bet pēc pāris mēnešiem, rezultātā saņēmu abus sūtijumis.

Ričards <<DAFUQ>>, pirms 10 gadiem :

Aicis, nez tos pārdevējus var tā apmānīt, ka pasaka ka neesmu saņēmis un atsūta divas lietas par vienu cenu?

Vai viņiem ir kāda speciāla sistēma pret žuļikiem?

krokijs, pirms 10 gadiem :

man arī vienreiz prece neatnāca, atvēru strīdu paypal-ā, paypals naudu atdeva, bet prece vēlāk atnāca un sanāca ka to ieguvu pa brīvu.

Oto , pirms 10 gadiem :

Paypal naudu pārskaita uzreiz, tas nav Escrow serviss. Vienīgi Paypal sūdzību gadījumā patvaļīgi var novilkt to summu, ja kontā ir.

Krokij: tā iemesla pēc, ka daži no Latvijas Ebay šmauc ir jau pārdevēji, kas uz LV vairs nesūta.

krokijs, pirms 10 gadiem :

Es jau nešmaucu, tiešām gaidiju 2 mēnešus un naudu man atdeva. Pie preces var izlasīt informāciju cik dienās pircējs garantē piegādi, parasti tās ir 45 dienas un pēc tam tā jau viņa vaina.

Oto , pirms 10 gadiem :

Kā gan pārdevējs var garantēt piegādi? Ja neņēmi kurjerpasta pakalpojumus, tad neko garantēt nevar, pats pircējs izvēlas riskēt. No pārdevēja ir prasība izsūtīt laicīgi un ne vēlāk kā 7 dienu laikā pēc maksājuma saņemšanas. Protams dēļ laba feedback pārdevēji iziet uz kompromisiem.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aicis

+10511

 
Izvēlies pārdevēju un naudu maksā tikai tam pārdevējam kuram ir vis vairāk pozitīvas atsauksmes.

pirms 10 gadiem  

Aicis, pirms 10 gadiem :

Esmu jau sūtījis daudz dažādus sīkumus un saņēmis esmu 100% visus pirkumus, bet ir bijušas pretenzijas par preces kvalitāti.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Barsovs

-531

 
Pats tagad pasūtiju,1 no precēm ir traks,tā kā redzu kur ir un brauc

Protams būs kas krāpjas,bet šaubos ka tādi būs bieži,retums gnj,jo e-bay domā pa to visu,protams apskaties arī cik labi pa šo izsaks ;)

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

Dace Doktere

-140

 

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.