Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Edgar

+156

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 872 skatījumi

Jautājums Bodybuilderiem

Hobiji » Cits

Runa par muskuļu masas audzēšanu.
Kāpēc ir jataisa 3 piegājieni , ja max svaru var pacelt tikai vienu vai divas reizes ?
( šūnas taču plīst no max svara ? )
Un kāds varētu būt iemesls tam , ka no krūtīm svars neiet augša ?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Diemžēl uz jūsu uzdoto jautājumu nav vienas un viennozīmīgas atbildes. Neko nezinot par jūsu fitnesa mērķiem un fizisko sagatavotību, ēšanas paradumiem, utt. arī neviens jums neko nevarēs palīdzēt. Tāpat arī pastāv daudz un dažādu pretrunīgu pieeju par to, kā uzaudzēt muskuļu masu jeb zinātniski izsaktoties dažādas kultūrisma skolas un viņiem visiem ir sava taisnība. Daudzi kultūristi un lifteri ar putām uz lūpām strīdēsies par to, ka, lai pieaudzētu muskuļu masu, ir jāceļ lieli svari un ir nepieciešami daudzi atkārtojami,bet būs arī tādi, kas apgalvos pretējo, ka lieli svari ir nevajadzīgs risks veselībai, un masu var tik pat efektīvi uzaudzēt cilājot mazākus svarus, bet palielinot atkārtojumu skaitu. Tas, kas darbosies vienam cilvēkam, nedarbosies citam.Tā ka vislabākais ir mācīties no savām kļūdām, eksperimentēt ar svariem un diētu, atrast savu ceļu.Jāsāk ir ar savas individuālās treniņu programmas izstrādi ar ko nodarbojas praktiski visi treneri, papildus var pasūtīt diētas plānu.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Gints Stašāns

+403

 
3 - 4 piegājieni tādēļ, ka ar vienu var būt par maz.
Ja tu dzen masu augšā, tad var pietikt arī ar vienu piegājienu (pēc iesildīšanās), bet tas tikai tad, kad jau kādu laiku esi trennējies. Nav jēga sākumā šādā veidā dzīt masu augšā, jo tā tāpat tev pieaugs dēļ tā, ka sāc trennēties.
No krūtīm svars neiet uz augšu - nepareiza tehnika un/vai nepareizs treniņu plāns un/vai pārāk daudz trenējies. Ja pēdējais variants, pamēģini paņemt 3 - 4 dienu pauzi vai pat nedēļu un tad mēģini vēlreiz.Ķermenim vajag laiku, lai atpūstos.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
Par kādu max svaru tu raksti? Ir darba svars, kuru vajag celt 3-4 piegājienus. Jāceļ tāds svars kuru vari pacelt 6-10 reizes. Un tad 3 piegājieni.
Kultūrismā galvenais ir progress. Šodien pacēli 100 kg 6, 6 tad 5 reizes ( trīs piegājieni) tad nājošreiz jāceļ vai nu 101kg, vai tie paši 100 bet 6, 6 un 6 . Lai neaizmirstu, nopērc burtnīcu un raksti.

pirms 8 gadiem  

Jānis Priedis, pirms 8 gadiem :

Es saprotu, ka esi iesācējs. Kad sāki iet uz sporta zāli, svarus viegli bija palielināt, bet tas ir nevis tāpēc, ka muskuļi aug, bet tāpēc, ka organisms sāka pierast pie slodzes. Tagad tev muskuļi sāk augt. Dari kā rakatīju - palielini atkārtojumu skaitu, tad mēģini palielināt svarus kaut vai par 200 gramiem un jau būs progress. Strādā, strādā... kultūrisms ir grūts un vajag domāt... te tev ne šahu spēlēt ( ha!!!!!)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.