Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1876 skatījumi

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Kādēļ jums ir radies priekštats, ka atbalsta? Un kādēļ tām būtu jāatbalsta? Attīstītākās valstis nevienu nekad nav atbalstījušas, jo tā ir sociālistiska pieeja, ka bagātajam un pārtikušajam ir pienākums barot un uzturēt kaudzi nabagu, kas nevēlas strādāt un pelnīt paši. Ekonomisko valstu palīdzība tiek piešķirta pamatojoties uz pavisam citiem apsvērumiem un ar altruismu tur nav nekādas saistības, šīs valsts rīkojas savu pilsoņu interesēs, piemēram, ASV katru gadu ziedo simtiem miljonu dolāru dažādu Āfrikas valstu slimību apkarošanā, jo, ja to nedarītu, tad vispirms ar malāriju slimie odi parādītos ASV un pamazām pārņemtu visu pasauli, līdz ar to jebkura medicīniskā palīdzība ir tikai un vienīgi savu pilsoņu aizsardzības pasākums - slimību kontrole.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tāpat kā nav mazsvarīgas arī valstu ekonomiskās intereses un šeit nekā nosodāma nav. Ja Latvijas valsts kaut 10. daļu rūpētos par saviem pilsoņiem kā to dara ASV vai kaut vai visu tik ļoti nīstā Krievijā, tad ticiet man dzīve Latvijā būtu būtiski labāka.

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Par Krieviju tu pāršāvi pār strīpu, tur ne par kādiem pilsoņiem nerūpējas. Tas ka, viņi klaigā par pilsoņu aizstāvību Baltijā un kur citur ārpus KF, tā ir tikai populistiska politika. Pārējais ir tieši tā kā tu raksti. Otrs būtiskais aspeks ir tāda ekonomiskā līmemeņa uzturēšana zemattīstītās valstīs, lai tās būtu atkarīgas, bet neradītu bēgļu straumes, kuru uzturēšana attīstītām valstīm radītu neidomājamas problēmas.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tā nu gluži nav, Āri, nezin kādēļ Latvijas pavalstniekiem ir jāpieņem Krievijas pilsonība, lai valsts sāktu kaut ko darīt un atbrīvotu savus pilsoņus no teroristu gūsta. Zinu, ka šī tēma ir sāpīga, bet akcents jau nav uz Krieviju, tas, ko Krievija dara vai nedara mani kā LV pilsoni nesatrauc, bet mani uztrauc simtiem gadījumi, kad Latvija netikai neaizstāv savus pilsoņus, bet pat dod priekšroku citu valstu pilsoņiem. Kaut vai bēdīgi slavenais gadījums ar latviešu mātes bērniņu, kuru tēvs, ...

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

... Austrālijas pilsonis nozaga mātei un pēc tam, kad Igauņu robežsardze bija šo personu ar visu bērnu aizturējusi, saņēma Latvijas Ārlietu ministrijas atbildi, ka nav problēmu, lai tik ved projām. Kopš šī brīža mātei ir atņemtas tiesības vispār ar bērnu kontaktēties un piedalīties audzināšanā un tikšanās ir 1 x nedēļā, pašas apmaksāta sarga klātbūtnē. Tādu piemēru ir simtiem!

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Savukārt Krievijas gadījums ir īpašs, jo tā ir vienīgā valsts, kas nerūpējas par saviem pilsoņiem savā valstī, bet to dara citās valstīs... Manā gadījumā tas bija ilustratīvs piemērs bez nekāda politiska zemteksta. :-)

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Pilsonības došanas saviem it kā tautiešiem mērķus mēs nezinām. Tāds pat scenārijs bija pirms kara Gruzijā. Šie jaunie pilsoņi, izmantojot savas tiesības, bez vīzas ierasties Krievijā, nereti tur piedzīvo pazemojumu, kā ārzemnieki. Es šos ļaudis neapskaužu, jo viņiem reāli nav kur likties. Te viņem nepatīk, tur viņi nav vajadzīgi. To ka te nepatīk arī nevar apgalvot, jo projām jau neviens neraujas. Tas ko tu mini par Latviju, mjā... tas ir kauna traips... diemžēl ne vienīgais...

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Par to jau arī ir šis stāsts...ka ne vienīgais un ne pēdējais.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tieši par šo tēmu ir sarakstīta grāmata - autors Hadžūns Čangs "sliktie samarieši". Grāmata gan protams ir diezgan tendencioza un vienvirzienā kritizējoša, taču tā arī ļauj nedaudz paplašināt savu redzesloku, lai neliktos, ka bagātās rietumvalstis "palīdz" jaunattīstītajām valstīm aiz žēlastības vai arī aiz vēlmes kādam grūtāk dzīvojošajam palīdzēt.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Tas tiek darīts, lai iegūtu sev kādu labumu. Attīstot un palīdzot citām politiski un ekonomiski vājākām valstīm, stiprākās iegūst drošību - gan politisko, ekonomisko, gan arī izejmateriālu ziņā. izdevīgāk ir izmantot lētāku darba spēku smagos darbos, izmantot citas valsts resursus, ko iepērk par zemāku cenu un vēl un vēl. Un arī pati atbalstītā valsts iegūst - izglītība cilvēkiem, darbs, nauda.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Rihards Roziņš

+1850

 
neviens neko neatbalsta... visur ir apakšā iivil plāns
1) iedod naudu celu remontiem/ infrastrukturam tapēc lai firmas no krutajam valstim var atnākt un eksploatēt letu darbaspeku vai kadu dabas resursu...
2) kautkādas humanas palidzibas dod tapeec lai tiktu vala no drazaam
3) partikas pakas visi pabaro pasauli palidziba afrikai tapeec lai vini neliistu tik daudz eiropa..

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lai iegūtu dabas resursus. Kur visvairāk ir naftas? 3 pasaules valstīs. Tad kāpēc šīs valstis ir nabadzīgas? Jo šie dabas resursi pieder piem., amerikāņiem.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Šīs valstis nav nabadzīgas tādēļ, ka to nafta pieder amerikāņiem, bet gan tādēļ, ka šajās valstīs nav kapitālisms, bet ir autoritārisms vai militāra diktatūra, kur visa iegūtā peļņa no valsts dabas resursiem ieplūst dažu cilvēku kabatās. ASV ir viena no pasaules lielākajām ekonomikām ar brīvu tirgu un tai piederēt nekas nevar, līgumi var būt ar privātajiem ASV uzņēmumiem, kas nodarbojas ar naftas ieguvi un tirdzniecību. Naftas cenas nosaka pieprasījums un piedāvājums.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.