Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2007 skatījumi

vai nõ veikala drīkst izdzīt personu, kura pieraksta prechu cenas?

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Zinu, ka filmēt, skrituļot, smēķēt, un "Suņot" nedrīkst, bet vai lapiņa ar ~ 150 prechu nosaukumiem, un pretī pierakstītām cenām arī ir parkāpums?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Īstenībā jau nekāds likums nav vajadzīgs. Veikals ir privātīpašums un katrā privātīpašumā tā īpašnieks vai likumīgie pārstāvji ir tiesīgi citām personām atļaut vai neatļaut tajā uzturēties. Līdz ar to, apsardzes un veikala darbinieku rīkojumi ir saistoši jebkuram veikala apmeklētājam, kas atrodas veikala teritorijā. Protams, cenu norakstīšana var šķist absurds iemesls, lai kādu cilvēku palūgtu veikalu atstāt, tomēr mūsdienu konkurences apstākļos arī šāda rīcība var tikt uzskatīta par apdraudējumu uzņēmuma biznesam. Un preču saraksts ar 150 preču cenām neliecina par kādas taupīgas nama mātes salīdzināšanas, kurā veikalā ir lētāks piens un maize! :-)

pirms 14 gadiem  

Pēteris Trumpels, pirms 14 gadiem :

bet ja cenas vienam otram ir tāds noslēpums, tad kapēc ir reklamas lapelēm pilnas pastkastes ar lielveikalu prechu klāstu?

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Reklāmas lapeles arī nav likumīgs reklāmas veids, ja vien persona pati nav piekritusi šādu lapeļu saņemšanai, saņemot kādu veikala bonusu vai lojalitātes karti. Cenas nav noslēpums, tās aplūkot var jebkurš veikala apmeklētājs, taču sistemātiska cenu norakstīšana var liecināt arī par kāda konkurējošā veikala centieniem piesaistīt klientus piedāvājot nedaudz lētāku cenu vai izmantojot šī veikala cenu salīdzinošajā reklāmā, kas veikalam nav izdevīgi!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Iveta Štāla

+426

 
Man iznāca tāds smieklīgs gadījums kad biju tāds patsmitgadīgs skuķis :D Iegāju vienā privātā veikaliņā un lai ērtāk būtu atcerēties cenas kādām man interesējošām precēm, es tās pierakstīju uz lapiņas ar domu salīdzināt kur lētāk iepirkties:D Pārdevēja tik aizdomīga bija par manu rīcību un sāka rāties un dzīt ārā no veikala. Pat neklausījās manu cēlo mērķu vārdos.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nedomāju, ka tas ir iemesls cilvēka padzīšanai. Arī nezinu tādu likumu, kas to aizliegtu !
Cenas ir apmeklētājiem pieejamas, tātad - apmeklētāji tās var gan pierakstīt, gan apskatīt.
Taču tieši tad, ja tu cilvēku dzītu ārā no veikala (tikai cenu pierakstīšanas dēļ), apmeklētājs var sūdzēties, un tev pašam var sanākt ''ziepes'' .

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Diez vai ka tamdēļ kāds dzīs laukā no veikala.Un kas attiecas uz "suņošanu",tad vispār drīkst gan.Piemēram aklam cilvēkam kam suns ir pavadonis.Nav tāda iestāde kur nedrīkstētu iet iekšā,un tāds likums kas to aizliegtu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tā ir publiska vieta. Es nevaru iedomāties nevienu likumu, kas to aizliegtu. Rakstīšana nav aizliedzama. Un cenas nav slepenas.

pirms 14 gadiem  

Pēteris Trumpels, pirms 14 gadiem :

Man arī liekas tas absurds.Bet dīvaini, ka mana drauga praksē ir tieši šāds gadījums. Kad viņš vienā no lielveikaliem staigāja gar plauktiem, pierakstīdams visas cenas, un viņu apsardze izvadīja pēc 10 minūtēm ārā. Personīgu apsvērumu dēļ es šobrīd neminēšu vēl šī lielveikala nosaukumu, bet doma ir pašam pārbaudīt šo lietu.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Nu nevajag taču uzprasīties un demonstratīvi pierakstīt cenas. Ir diktofoni, kurā klusiņām bubni cenas un neviens tevi ārā nemetīs.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Domāju,ka cilvēciņš visdrīzāk kādam kursa darbam vai bakalaura darbam pierakstīja. ļoti daudzi raksta darbus mārketingā, un tā kā tirgoņi traki tur aiz atslēgām it kā komercinformāciju (kas pat nav slepena,kā šajā gadījumā), tad kā lai studentiņi dabū materiālu savam darbiņam? Šaubos, vai konkurējošās firmas uzdarbotos tik primitīvā veidā.
Nevajadzētu tak tik traki censties būt ļauniem pret otru! ja jau tas veikalnieku tā uztrauc,varbūt vajadzēja pieklājīgi apjautāties,kāpēc pieraksta.

pirms 14 gadiem  

Anda Mei, pirms 14 gadiem :

darbojas arī tik primitīvā veidā - tikko atvērās jauns veikals un tieši pirms atvēršanas manas draudzenes sava radinieka veikala īpašnieka vārdā gāja uz visiem veikaliem (superneto, maxima, elvi u.c.) - i fočīja, i rakstīja, i pa telefonu diktēja. veikalu darbinieki pārsvarā kļuva aizdomīgi, bet neko īsti neuzsāka. muļķīgi jau izskatās, ja pusstundu skrien pa visiem plauktiem pēc kārtas (divlitrīgos ieskaitot, kas tādām jaunām meitenēm noteikti varētu garšot!;) un tā arī neko nenopērk! =)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.