Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aneta Zariņa

+10

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1782 skatījumi

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

pirms 13 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 13 gadiem :

Jā,mūsu valsts dara visu iespējamo,lai pašu pilsoņi mājās vairs neatgrieztos...

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Jā, ātri vien pilsonības dabūs citur un miers. Tad cerība atpakaļ to tautu dabūt būs absolūtā nulle. Pēc Kelvina.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

latvija vienkaarssi panaaks to, ka cilveeki kuri aarzemees jau ir iedziivojussies daudz maz, vienkaarssi atteiksies no latvijas pilsoniibas un pienems citu !! un viss, tad latvijai visa taa nodoklu prasiisana buus tikai lielaaki zaudeejumi !! jo cilveeki tacu nav mulki un netaisaas neviens neko tai latvijai neko maksaat, kaa taa stuulbaa latvija to nesaprot !! un ko taalaak latvija iesaaks ja cilveeki principiaali nemaksaas-liks tos nenormaalos tuukstossus cietumaa-prtams ka nee.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

no rezidenta statusa, tomēr to VID var arī neapmierināt.
Nav datu, cik personu statusu mainīja, tomēr skaidrs, ka šī nav tendence nav masveidīga. Ļaudis attur mainīt statusu tas, ka VID var piedzīt nodokļus par trim iepriekšējiem gadiem, kas daudziem ir nesamaksājama summa. FM, saprotot situācijas bezcerīgumu, ko izraisījis informācijas trūkums savulaik, liek domāt par risinājumu.
«Būtu iespējams risinājums, kas nāktu pretī, proti, ja cilvēks ir legāli bijis nodarbināts un maksājis nodokļus savā jaunajā mītnes zemē, tādā veidā varētu atbrīvot no nodokļu nomaksas Latvijā, tomēr jāsakārto attiecības ar valsti un jānomaina statuss no rezidenta uz nerezidenta,» norādīja Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Viņķele.
Arī stāsta varonei bērni un vecāki dzīvo Latvijā, tāpēc lielāko ienākumu daļu ienākumu sieviete nosūta uz šejieni, līdz ar to viņa neuzskata, ka kaut kas būtu jāmaksā.
«Ja man liks piemaksāt, nekas cits neatliks kā paņemt bērnu un doties projām,» skaidro anonīmā v

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

līdz ar to algas tiek apliktas ar minimālajām likmēm, kas nozīmē, ka vislielākos maksājumus jāveic mazkvalificētajiem darbiniekiem.
Neraugoties uz lielajām atmaksājamām summām, pieaug to iedzīvotāju skaits, kuri deklarācijas par ārzemēs nopelnīto iesniedz un atmaksā nodokļu starpību. Pērn ārzemēs pelnošie valsts budžetam iemaksāja četrus miljonus latu.
Raidījums norāda, ka šobrīd sākuši darboties starpvalstu līgumi un notiek automātiska informācijas apmaiņa ar 17 valstīm. Tā, protams, notiek ar laika nobīdi, bet dati tiek analizēti un pārbaudīti. Ja persona nav nomaksājusi nodokli, ir iespēja sazināties ar pašu personu vai ar personas nodokļa administrētāju, lūdzot palīdzību.
Tiem, kuri nevēlas maksāt nodokļu starpību, ir viena iespēja - kļūt par Latvijas nerezidentu, taču nepietiek tikai ar to, ka persona vairāk nekā 183 dienas nodzīvojusi citā valstī. Ir jāraksta iesniegums Pilsonības un imigrācijas dienestam par izceļošanu, kā arī VID par vēlmi atteikties no rezidenta statusa, to

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kāda anonīma Latvijas iedzīvotāja, kura sešus gadus strādāja Īrijā, tagad atgriezusies Latvijā. Īrijā viņa maksāja turienes nodokļus. Viņa ir informēta, ka VID jāiesniedz deklarācija un jāatmaksā nodokļu starpība, tomēr to nav darījusi.
«Es pat neinteresējos, bet zināju, ka tā nebūs maza summa. It kā vienu brīdi sāku domāt, ka nauda jāatmaksā, bet kur ir garantija, kur tā nauda aizies un kam viņa tiks,» skaidro sieviete.
Raidījums norāda- summas, kas jāatmaksā VID, tiešām nav mazas. Piemēram, saņemot zemas kvalifikācijas viesstrādnieka algu, kas ir sešas mārciņas (4,78 lati) un strādājot 40 stundas nedēļā, Latvijā VID būtu jāatmaksā ap 1600 latiem gadā.
Reklāma
Vācijā nodokļi ir vēl mazāki, līdz ar to atmaksājamā summa ir vēl lielāka. Piemēram, flīžu licējs, kurš Vācijā saņem septiņus eiro (4,9 lati) un strādā 40 stundas nedēļā, Latvijai spiests atmaksāt vēl 2400 latus gadā.
Nodokļu eksperte Gunta Kauliņa norāda, ka citviet Eiropā ir progresīvā nodokļu sistēma, līdz ar to algas ti

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.