Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1471 skatījumi

Gribu pārtraukt nomaksu (bezlīguma) , pārdevu vnk moci un čalis pārstaja maksāt , vai man viņam ir jāatmaksā nauda iemaksāta? Ja nav līguma.

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Lieta tāda , ka norunājam ar vienu čali , ka pārdodu viņam moci , krč nomaksā un bez līguma , bet viņš jau 4mēnešus nav neko iemaksājis . Un tagad ir atradies jauns pircējs. Vai man pēc likuma jāatmaksā viņam nauda , ja nav nekāda līguma vai kautkā tamlīdzīga?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Likums ta likums, bet tev sirdsapziņa nemocīs pēc tam, ja neatdosi? Vai tu tādu jēdzienu nemaz nepazīsti, pamatojot, ka dzīvo Latvijā? Protams, ka jāatdod.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Šeit neviens atbilžu devējs nepieminēja , ka pircējs nepilda vienošanos un četri mēneši nemaksā norunāto summu. Tātad, tu vari droši pārdot to citam, bet iemaksāto nudu atdot vai neatdot, tas uz tavas sirdsapziņas.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Ja norunājāt, tad norunājāt. Protams jāatdod.

Amerikāņu filmas saskatījušies?
Tiesa ar visām atlikšanām un pārsūdzēšanām būs tik ilga, ka tas mocis jau būs pārvērties rūsas kaudzē un kopējie izdevumi būs lielāki par viņa pašreizējo vērtību.

Nemaz nestāstīšu scenārijus ko otra puse var īstenot.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja līguma nav, tad nav arī nekādu saistību. No otras puses, arī mutiska vienošanās ir spēkā esoša, bet ej un pierādi to tiesā.

Otrkārt, tiesā tāpat taisnība tam, kam vairāk naudas.

pirms 13 gadiem  

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 13 gadiem :

Mutiskam vārdam ir likuma spēks, bet cik to pierādīt varēs tas ir tiesas ziņā. Tas, kurš iesūdz tiesā viņš var dabūt lieciniekus.

krokijs, pirms 13 gadiem :

tur jau ta lieta, pa ko es minēju, ka lai aizietu līdz tiesai un processu labvēligi beigtu vajag izdevumus. šitādās lietas parasti ir jātiek galā pašiem !! ja tu cilvēku pasūti dirst un naudu neatdod, tad viņam ir jāsaprot ka viņš ir uzmests !! ja viņš to nesaprot un nāk tev sist pa galvu, tad jau tev ir ar ko griesties tiesā, kura rezūltātā viņš paliks vainīgs !!

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nu to, ka to varēs pierādīt, es arī negalvoju. :D

krokijs, pirms 13 gadiem :

tiesa jau sen uz šādiem liecinieku pierādijumiem piever acis, jo saprot, ka jebkurš var atvest jebkuru no malas lai liecinātu pa labu. tikpat labi otrs cilvēks var atvest lieciniekus kuri liecinās, ka nav bijusi tāda noruna un nav nauda maksāta !! koks no diviem galiem, bezdibenis !!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Viņš tevi var iesūdzēt tiesā, tiesa izlems vai tev viņam jāatmaksā nauda.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
kā Tu dabūsi to moci atpakaļ, ja esi jau viņu pārdevis? papīrus nepārrakstiji? pircējs domā gribēs atdot?

Lai vai kā - optimāli man liekas paņemt moci atpakaļ (ja var) un atdot daļu naudas, otru daļu paturot par moča nolietojumu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

krokijs

+18181

 
pasūti viņu dirst un viss !! ja jau bez līguma, tad pats vainīgs !! 1). viņam vēl tiesā būs japierada ka viņš maksāja pa to moci. 2). mutiska liecība nav pierādijums. 3). lai iesniegtu prasību tiesā tie arī būs viņam izdevumi, uz ko viņš neies.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

No Civillikuma:
1473. Tiesiska darījuma forma atkarājas no lietas dalībnieku ieskata, izņemot likumā tieši norādītus gadījumus.
1474. Darījuma dalībnieki var noslēgt to notāriālā vai Bāriņtiesu likumā paredzētā vai privātā kārtībā, apmierināties ar mutisku vienošanos vai sastādīt rakstisku aktu, slēgt darījumu liecinieku klātbūtnē vai bez tiem, kā arī darīt to atklātībai zināmu vai ne. Šis noteikums neattiecas uz tiem gadījumiem, kuros likums prasa noteiktu darījuma noslēgšanas kārtību.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.