Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Juris

+204

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1620 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Šobrīd tam nav pilnīgi nekādas nozīmes, jo Dombrovskis šo labo ideju, kas pakāpeniski atbrīvotu valsti no pensiju sloga un stimulētu ekonomiku, samazinot valsts tēriņus, noraka un izvēlējās atņemt cilvēkiem iespēju pašiem menedžēt savus pensijas uzkrājumus, atstājot šo procentu tik niecīgu, ka tam, kur un kā jūs tos ieguldīsiet nav pilnīgi nekādas nozīmes. Es izvēlētos STABILITĀTI.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ļoti interesants jautājums un diskusijas vērts! ;-)
Tas ir jautājums cik tu esi gatavs riskiet, jo lielāks ir risks jo iespējams lielāka potenciāla peļņa un otrādāk. Jaunākie cilvēkiem ir tālu līdz pensijai ;-), tāpēc viņi var atļauties izmēģināt nedaudz riskantākos instrumentus un pēc tam mainīt uz konservatīvo-stabīlo plānu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
interesanti, kā finansiāli atšķiras jauns cilvēks no veca?

pirms 12 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Ir atšķirība vai gribas nopelnīt kaut ko 5, 10 vai 40 gados.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Tikai divu valsts fondēto pensiju shēmas aktīvo ieguldījumu plānu ienesīgums 2011.gada beigās Latvijā bija pozitīvs salīdzinājumā ar gada sākumu, savukārt konservatīvajiem ieguldījumu plāniem visiem ienesīgums bija pozitīvs, liecina pārskats par valsts fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plāniem.
http://bizness.delfi.lv/bankas_un_finanses/tikai-divu-valsts-fondeto-pensiju-shemas-aktivo-ieguldijumu-planu-ienesigums-gada-laika-bijis-pozitivs.d?id=42020538
http://www.manapensija.lv/plans/ip00000.php

Secinājumus izdari pats.
Reizi gadā plānu var arī mainīt

pirms 12 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Kādus secinājumus var izdarīt, ja cilvēkus rezultātu redzēs pēc 40gadiem,un arī tad, ja ekonomika/kapitālisms/ES/LV nesabruks?

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Labas lietas un vērtības nekad nesabrūk, sabrūk tikai nedemokrātiski, autoritāri režīmi, kas neievēro cilvēktiesības un kuru ekonomika ir balstīta uz viena klana vai ģimenes naudas maka papildināšanu, viss jūsu nosauktais ir lielākie pasaules sasniegumi un tie būs tikpat aktuāli arī pēc 10, 50 un 100 gadiem. Protams, kaut kas var arī mainīties, taču tikai uz labo pusi un pagaidām nekas labāks un ilgspējīgāks par kapitālismu nav izdomāts, lielākais drauds ir atgriešanās pie plānveida tirgus un

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

... valsts kontroles, tiklīdz ES sapratīs, ka tirgus nav jāregulē no augšas un nav jāsubsidē atsevišķas uzņēmējdarbības formas, tā ieguvēji būsim mēs visi! Pensijas protams ir laba lieta, taču ar piebildi, ja valstu kurss saglabājas iepriekšējais, tiklīdz tirgus būs brīvs, cilvēki sāks nodarboties ar biznesu, radīsies darba vietas, celsies dzīves līmenis, cilvēkiem veidosies uzkrājumi un pensiju esamība vai neesamība nevienu vairs nesatrauks.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Aivi, tu pārāk rožaini skaties uz teoriju, dzīvē tas nestrādā tik skaisti. Parāk daudz naudas koncentrējusies dažu cilvēku rokās. Ja valstis neko neregulēs, tad daži bagātnieki iegūstot monopola stāvokli kādā būtiskā nozarē varēs slaukt mūs, mazās gotinas, vēl vairāk kā tagad, kļūstot varenāki un bagātāki, un nekāds pieprasījums/piedāvājums nevarēs noregulēt cenas.
Par to, ka vairumam naudas nav nekāda seguma ir jau cits stāsts.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tas neizskatās cerīgi tikai tādēļ, ka valsts cenšas visu kontrolēt. Tas, ka nauda koncentrējas bagātu uzņēmēju rokās nav nekas slikts, jo vairāk ir bagātu uzņēmumu, jo vairāk ieņēmumu ir budžetā, vairāk darba vietu, stabilu algu un dzīves līmeņa pieaugums valstī. Tiklīdz valsts cenšas visu kontrolēt, tirgus tiek izkropļots, nodokļi nemitīgi augl neviens nevēlas nodarboties ar biznesu, jo tas nav izdevīgi, rezultātā apburtais loks, tauta slīgst nabadzībā, domāšana, ka bagāts uzņēmējs ir tautas

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

.. ienaidinieks ir plānveida ekonomikas un padomju savienības laika atlieka.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Beidz čurāt rozā, mēs nedzīvojam ideālā pasaulē(vismaz ne šodien un tuvākajās desmitgadēs), jā, tirgus ekonomika ir viena no labākajām ekonomiskajām sistēmām, bet tai iR mīnusi.
Demagoģēt tu proti, jo tavi izteikumi parasti tiek minēti kā tirgus ekonomikas mīnuss, pat tādos prātos, kas nekad nav piedzīvojuši plānveida ekonomiku.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Mīnusi ir ne jau tādēļ, ka brīvs tirgus ir slikti, bet gan tādēļ, ka ES virzās uz plānveida ekonomikas pusi, biznesi tiek kontrolēti, ierobežoti, atsevišķas nozares tiek subsidētas, valdības cenšas nodarboties ar biznesu, kas veicina korupciju, izkropļo konkurenci, rada nevajadzīgas darba vietas ierēdņiem un pilnvarniekiem, kas paši neko neražo un nekādu naudu budžetā neģenerē, bet ar dāsnu roku dala privāto biznesu samaksātos nodokļus....

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.