Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 6574 skatījumi

Tātad jautājums ir par dāvinājuma līgumu.

Bizness un finanses » Īre & Nekustamie īpašumi

Ja dāvinātājs ir kādu īpašumu uzdāvinājis kādam cilvēkam, tad uz šo īpašumu loģiski, ka ir tiesības dāvanas saņēmējam, bet vai arī kādam citam ir tiesības uz šo īpašumu? Piemēram, dāvinātāja ģimenei, bērniem, radiem?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

kā tad īstenībā ir? Ja dzīvokli noformēja uz dāvinājuma līguma pamata pirms 16 gadiem un ja dāvinātajs nomirst un viņam ir bērni, vai tad nav nekāds noilguma termiņš, vai tad viņa bērni var apstrīdēt dāvinājumu.Tad priekš kam slēdz tādus līgumus, ja tos var apstrīdēt tuvinieki?

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Dāvinājums ir kļuvis tavs īpašums tai brīdī, kad tika uzdāvināts (ieraksti zemesgrāmatā pēc dāvinājuma līguma). Uz to nekādi mantinieki nevar pretendēt. Tas ir Latvijā viens no izplatītākajiem veidiem, kā noteikt, kas mantos tavu īpašumu, tāpēc daudzi to uzskata par mantojuma formu. Bet tie ir maldi. Īpašums ir tev uzdāvināts un ir tavs. Vienīgais, ko neatraidāmie mantinieki var mēģināt, ir apstrīdēt dāvinājuma līgumā noteiktās prasības, ka tu neesi tās pildījusi. Tad, ja viņiem izdodas pierādīt, ka neesi pildījusi, līgums tiek lauzts, un tavs īpašums atņemts un pārrakstīts neatraidāmajiem mantiniekiem.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Shaadaa sarezgjiitaa situaacijaa vislabaak ir doties pie jurista. Pie zinamiem noteikumiem ari masa vai braalis vai vecaaki var pretendeet, ja neviena cita nav, bet tur ir jaasaprot kjeediite liidz galam, jaaizzin viss. Veershieties pie profesionaalja, tas ir vislabaakais, ko juus vareetu dariiit.

pirms 14 gadiem  

Kristīne Sēkliņa, pirms 14 gadiem :

Skaidrs.
Paldies par padomu.

Kristīne Sēkliņa, pirms 14 gadiem :

Bet, ja tas īpašums ir pārdāvināts jau 2, 5 gadus, tad arī tagad pēc dāvinātāja nāves varētu būt problēmas?

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Laikam nav noziime, ir noreguleets tikai tas, ka jaapiesakaas 1g laikaa peec naaves. Bet arii tas veel ir apejams.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Tiesibas uz sho ipashumu ir pretendet tieshajiem, likuma noteiktajiem neatraidamajiem mantiniekiem, pec davinataja naves.

pirms 14 gadiem  

Kristīne Sēkliņa, pirms 14 gadiem :

Tātad tas būtu piemēram bērniem ir tiesības pretendēt uz šo īpašumu? Bet tas būtu visiem bērniem vi tikai laulība dzimušiem?

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Pilniigi visiem daavinaataaja beerniem, kaa arii viiram/sievai. Tos ne ar testamentu, ne daavinaajumu, ne liigumu nevar atstumt no mantojuma. Tikai paardodot iipashumu mantinieki pretendeet nevar.

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Respektiivi, ja iipashums netiek uzdaavinaats, bet gan paardots tam cilveekam.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Šeit ir svarīgs aspekts vai dāvinājums tiek saņemts dāvinātājam esam dzīvam vai ir domāts kā mantojums.Gadījumā, ja dāvinājums tiek saņemts no rīcībspējīgas personas, tai dzīvai esot & noformēts pie notāra, ierakstīts zemes grāmatā, tad nekādas problēmas nevar rasties, jo Elīnai ir taisnība par tiem neatraidāmajiem mantiniekiem, taču mantojuma tiesības drīkst pieprasīt un par tām vērsties tiesā tikai pēc cilvēka nāves.Visi šie mantošanas strīdi lielākoties ir saistīti ar testamentu apstrīdēšanu.

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Aivi, bet es jau ari rakstiiju, ka peec daavinaataaja naaves :) Kaa testamenta dalja, uz kuru var pieteikt savas tiesiibas.

Kristīne Sēkliņa, pirms 14 gadiem :

tātad ja šis dāvinājums r veikts kad dāvinātājs ir bijis dzīvs un pie pilna saprāta tad visam vajadzētu būt kārtībā?

Elīna Zeibote, pirms 14 gadiem :

Daavinaataajs jau dziivs esot var tikai daavinaat, miris vairs neko nedaavina. Par to vai pie pilna sapraata, tas veel aarstiem jaapasaka. Bet taadus dariijumus sleedz un apstiprina pie notaara, tad ieraksta zemesgraamataa. Viss ir kaartiibaa liidz briidim, kad mirst daavinaataajs un neatraidaamie mantinieki piestaada savas prasiibas pret daavinaajuma sanjeemeeju. Tie var arii nepiestaadiit, bet parasti jau piesakaas rindaa aatraak kaa citaam reizeem.Ja gribat nodrosinaties,nedaviniet.Pardodiet.

Kristīne Sēkliņa, pirms 14 gadiem :

Skaidrs..
Tur tā ķēdi ir diezgan sarežģīta..Sākumā viens cilvēks pārdāvināja citam, tad nomira un tad jaunais īpašnieks atkal to īpašumu ir pārdāvinājis un nesen miris. pēdējam no dāvinātājiem nav bijis oficiālu bērnu, mantinieku, jo tie viņu nekad nav atzinuši un tagad neviens netiek skaidrībā, kas un uz ko vēl varētu pretendēt.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Ja pēdējam īpašniekam nebija mantinieku, tad iepriekšējo īpašnieku bērniem nav nekādu tiesību pretendēt uz šo īpašumu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.