Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis

+933

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2897 skatījumi

Grāmatvedība pašnodarbinātajam- (?) par norēķināšanos ar pārskaitījumu..

Bizness un finanses » Mazais bizness

Man ir prof. dabas jautājums: iesākumā man kā pašnodarbinātajam samaksu par sniegto pakalpojumu klients vienkārši ieskaitīja kontā, ko arī reģistrēju Saimn. darbības uzskaites žurnālā kā ieņēmumus. Vēlāk tomēr sāku izrakstīt e-rēķinu, pēc kura tad arī klients veica apmaksu. Rēķini, protams, tiek iegrāmatoti u.tml.. Bet jautājums ir par to, vai tie iepriekšējie klienta pārskaitījumi man uz kontu saimn. darbības veikšanai bez rēķina piestādīšanas klientam ir pareizi iegrāmatoti, ja tos esmu ierakstījis vien Saimn. darbības žurnālā kā ieņēmumus bez atsevišķas kvīts (jo samaksa ar pārskaitījumu) vai rēķina izrakstīšanas klientam (?)

Ja nē, tad kā to vērst par labu (?)

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
Aizstaigā līdz VID nodaļai, tur viņiem ir bezmaksas konsultanti, kuri visu izskaidros, vēlāk uz to varēsi atsaukties.
Nav tā iestāde tikai sodīšanai paredzēta.

pirms 13 gadiem  

AiZu, pirms 13 gadiem :

Atbildi uz jautājumu nevis sūti trīs mājas tālāk.

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Šī bija pareizā atbilde. Pašnodarbinātajiem ir visādas atlaides un pielaides, bet ne visiem ir laiks te nākt un palīdzēt citiem. Priekš tam ir VID konsultācijas, kas ir bezmaksas.

Antons, pirms 13 gadiem :

Tieši tā. Protams, ja ir vēlme dzirdēt visas iespējamās variācijas un fantāzijas, kā būtu pareizi un kā tagad rīkoties, tad interneta forumi ir īstā vieta, kur smelties idejas:) Un vēlāk skaidrojoties ar VID varēsi teikt - bet, man internetā cilvēks X teica, ka jādara šitā...

Uldis, pirms 13 gadiem :

Viedokļiem var un vajag pieiet kritiski, un aiziet uz VID var vienmēr; bet kāpēc gan pirms tam nepajautāt to šeit- minēju taču, jautājums ir profi dabas (varbūt uzrodas kāds grāmatvedis ar lakonisku atbildi). Gluži sadaļā "Dzīvnieki un internets" taču nejautāju!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis

+4881

 
likums ir tāds, ka samaksu par pakalpojumiem var veikt tikai saskaņā ar rēķinu. tātad darījuma dokuments (rēķins) ir vajadzīgs. nezināšana neatbrīvo no atbildības.
kā es rīkotos? vienkārši uztaisītu rēķinus par šiem "pirmajiem" pārskaitījumiem. sarunātu ar klientu, ka tādi un tādi pārskaitījumi tādos un tādos datumos attieksies uz tādiem un tādiem rēķiniem. un protams tos jaunos rēķinus iegrāmato žurnālā, samaksā par tiem nodokļus.
P.S. ja gada atskaites daudz maz sakrīt ar to, kas notiek tavā bankas kontā, tad VID parasti pašnodarbinātajiem nepiekasās, jo šīs summas, salīdzinot ar uzņēmumiem, ir visai nelielas.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vispār jau tai zaļajā žurnālā nedrīkst veikt ierakstus, kuriem nav attaisnojuma dokumenta. Uz kāda pamata tad tev klients vispār skaitīja to naudu, ja tu viņam rēķinu nepiestādīji?

Bet vispār ļoti iespējams, ka es nesapratu jautājumu pareizi.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.