Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 754 skatījumi

PVN 0% no EU uz EU firmu

Bizness un finanses » Nodokļi

Sveicināti.
Varbūt kāds mācēs atbildēt, pērkot no EU (piem. Vācijas) firmas , pērk LV firma, PVN 0% , kā tas atspoguļojās LV firmai.
Kurā brīdi PVN tiek maksāts?
Ja es nopērku pieņemsim kasti ar motorzāģiem no Vācijas , man izraksta rēķinu ar 0% PVN , apmaksāju no uzņēmuma konta, un kurā brīdi man kaut kas valstij ir jāmaksā?
P.S. Centos jautājumu noformulēt kaut cik saprotami, bet neveiksmīgi, jo pats neizprotu sistēmu.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Tieši tas pats varians ,kas man - pērku preci EU bez PVN, bet kad pārdodu klientam, viņš man ieskaita summu ar PVN un tas ir tas PVN ,kas jāatmaksā valstij ,atrēķinot to PVN , ko esi iztērējis pērkot materiālus utl.

pirms 8 gadiem  

Aivars Ligzdiņš, pirms 8 gadiem :

Paldies par atbildi.
Tad seko jautājums - Bet ja es nepārdodu klientam LV , bet pārdodu privātpersonai EU/ASV ? Vienīgais kas tiek darīts , ir skaitīta nauda par šīm precēm no LV konta, tad sanāk ka PVN nevienā brīdi nemaksāju?

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Nu neesmu grāmatvedis, bet vari būt drošs, ka bez nodokļu maksāšanas neiztiksi ;) Arī pārdodot privātpersonai ir jābūt rēķinam vai pavadzīmei, kur tam PVN jāparādās. Vēl ir jautājums vai uzņēmums ,kuru pārstāvi ir PVN maksātājs ?
Baidos sameloties par lietām ,kuras nepārvaldu :) Varbūt Te būs kāds grāmatvedis, vai jurists ,kas labāk pārzin dažādas ar šo lietu saistītas nianses. Piem. Aivis Svirskis.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.