Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

DX FreeFM

+417

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1150 skatījumi

Darba vieta sāk piedāvāt saviem strādniekiem reģistrēties kā pašnodarbinātai personai.

Bizness un finanses » Nodokļi

Kāds ir ieguvums darba vietai un darbiniekam no šī statusa? Tas ka darbiniekam ir jāmaksā savi nodokļi valsti ko dara darba vieta, tas man skaidrs. Kādi vēl būtu ieguvumi vai zaudējumi reģistrējoties kā pašnodarbinātam? Un vispār kāds ir darba devēja mērķis ko tādu ierosināt?

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ieguvumi ir tikai darbadevējam. Jebkurš algots darbinieks darbadevējam izmaksā vismaz 2x vairāk nekā šis darbinieks saņem uz rokas pēc visu nodokļu un sociālās apdrošināšanas iemaksu nomaksāšanas. Respektīvi, ja jūs uz rokas saņemat EUR 600 mēnesī, tad darbadevējam jūs izmaksājat ap EUR 1200. Tas vēl ir neskaitot peļņu, kas jūsu darba rezultātā, jums ir jānopelna uzņēmumam. Līdz ar to, lai uzņēmums būtu dzīvotspējīgs un strādātu ar peļņu, katram EUR 600 mēnesī darbiniekam ir katru mēnesi jānopelna vismaz EUR 1800-2000.
Iegādajoties pakalpojumus no pašnodarbinātajām personām par šādu pašu darbu, uzņēmums ievērojami ieekonomē uz nodokļu rēķina. Visticamāk turpina maksāt tos pašus EUR 600, kurus jūs vairs nesaņemat uz rokas, bet gan deklarējat gada beigās un jūsu mēneša atalgojums vairs nav EUR 600, bet gan ~EUR 400. Savukārt darbadevējs vairs nemaksā par jums nodokļus, tam vairs nav nepieciešami algu grāmatveža pakalpojumi, tiek izdzerta mazāk kafijas, patērēta mazāk elektrība, utt.

pirms 6 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Šāds piedāvājums varētu liecināt , ka uzņēmumam ir problēmas un velk uz bankrotu vai maksāt nespēju :(

pirms 6 gadiem  

JanKa, pirms 6 gadiem :

Moderni to sauc par nodokļu optimizāciju :D

Māris Raugulis, pirms 6 gadiem :

Nuja, nabaga Telia tak sūkstas, ka bez apvienošanās ir problēmas

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

...bet savs labums ir, jo darbinieki kļust par maziem uzņēmējiem un ,ja kas, var tālāk rullēt patstāvīgi tajā vai kādā citā virzienā. Gluži mans scenārījs pirms gandrīz 10 gadiem. Vienīgā atškirība, ka es aizgāju prom uzreiz.

Aivis Svirskis™, pirms 6 gadiem :

Vispār jau tā nav nodokļu optimizācija, bet gan izvairīšanās no nodokļiem. Turklāt lielākajā daļā gadījumu darbadevēji nemaz nedrīkst izmantot pašnodarbinātās personas, piemēram, ja jums pieder autoserviss un jums ir 2 mehāniķi uz pilnu slodzi, tad tie ir darbinieki, nevis pašnodarbinātie. Pašnodarbinātais var būt tikai autoservisa īpašnieks. No pašnodarbinātā mehāniķa jūs varat iegādāties kādu pakalpojumu laiku pa laikam, nevis nodarbināt pilnu darba dienu.

JanKa, pirms 6 gadiem :

Aivi, kāds atklājums! Atvērāt man acis :D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Darba devējs samazinās izdevumus. Ņēmēju nepatrieks.

pirms 6 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.