Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1269 skatījumi

Vai autortiesības attiecas arī uz komentāriem internetā?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Piemēram, vai man ir tiesības lūgt, lai mans komentārs tiek izdzēsts?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Pamatā nē, bet dažos gadījumos var būt:
http://www.autornet.lv/tiesibas/likumi/autort.php
Autortiesību likums
..
4.pants. Aizsargājamie darbi
Autortiesību objekts neatkarīgi no izpausmes formas un veida ir šādi autoru darbi:
1) literārie darbi (grāmatas, brošūras, runas, datorprogrammas, lekcijas, aicinājumi, ziņojumi, sprediķi un citi līdzīga veida darbi);
...

Lūgt jau var vienmēr, bet, pat ja to izdarīs, to kas tur bija ierakstīts, tāpat bieži var atrast google kešatmoņā vai citās vietās.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, neattiecas. Autortiesības nekad netiek piemērotas automātiski. Lai atzītu savas tiesības uz konkrētiem darbiem, piemēram, dzeju, mūziku, izgudrojumu, utt. ir jāiziet diezgan garš un dārgs autortiesību reģistrācijas process, pie tam tas autortiesību reģistrācija uz kādu produktu ES negarantē, ka to nevarēs izmantot bez maksas ASV vai citā valstī, kur autortiesības nav reģistrētas... Savukārt komentāri un cilvēka domas, kas tiek paustas internetā nevar tikt reģistrētas kā autortiesības un tās arī nekad netiek dzēstas.

pirms 13 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 13 gadiem :

Šoreiz gan esi sarakstījis muļķības - jauc autortiesības ar patentiem

http://www.autornet.lv/tiesibas/jautajumi/#2
Kā iegūst autortiesības?
Likums neparedz nekādas īpašas formalitātes autortiesību iegūšanai. Tās nav nepieciešams ne reģistrēt, ne pieteikt kādā iestādē, to iegūšana nav atkarīga no jebkādu citu formalitāšu izpildes.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Atbildes būtība ir tā, ka vārdi paši par sevi nav autortiesību objekts un nevienam nepieder, ja vien tie nav izteikti literārā formā un šeit nu jūs Māri maldāties, jo lai arī es atsevišķi neizdalīju autortiesības un pantentus, bet personai, kas vēlas radīt literārus darbus vai mūziku ir jāreģistrējas kā autoram: http://www.tornis.lv/at/teksts.htm Lai arī ES teritorijā tas nav obligāts nosacījums, bet tas ir visvienkāršākais veids kā nodrošināt savu darbu aizsardzību, pie tam atsevišķās valstīs,

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

piemēram, ASV, reģistrācija ir obligāts pasākums un tāpat arī ir jāatzīst, ka vienmēr atradīsies valstis, kurās autortiesības netiks ņemtas vērā līdzīgi kā tas bija Padomju Savienībā, kad viss piederēja tautai un rezultātā nekam!

Māris Raugulis, pirms 13 gadiem :

Tas jādara tikai tad, ja vēlies par savu darbu saņemt naudu, pašas autortiesības nav no tā atkarīgas.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Protams, bet tā jau ir autortiesību būtība, ka reģistrējoties kā autors, autors var izziņot savus darbus un par to izmantošanu saņemt samaksu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.