Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Evita

+349

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1093 skatījumi

Vēlos pārdot māju, taču vai varu paļauties uz firmas notāru?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Vēlos pārdot māju, taču vai varu paļauties uz firmas notāru, kura ir piesaistījusi savu notāru? Lieta ir tāda, ka firma teica, ka process būs jau noslēdzošs, tad viss darījums būs jāapstiprina pie viņu notāra. Taču tā kā es maz saprotu šājās lietās, tieši juristikā. Kādus drošības pasākumus man vajadzētu ievērot? Vai notārs var būt arī viltvārdis? Kā pārvaudīt vai viņš nav viltvārdis? Vai man būtu jāaicina savs jurists, kas to visu izlasa? Ja jā, cik aptuveni maksā jurista pakalpojums, kurš pārbaudītu šo līgumu? Jo cik saprotu arī līgums ir šīs firmas.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tadu firmu notāru nemaz nav, visi notāri ir valsts notāri, kurus ieceļ LR tieslietu ministrs. Firmas sagatavoto līgumu iedodiet izlasīt savam juristam, notārs pārbaudīs tikai abu pušu rīcībspēju, ieskatīsies valsts reģistros, pārliecināsies vai jums tiešām pieder īpašums, kuru vēlaties pārdot, vai tam nav uzlikti kādi liegumi, pajautās vai jūs to darāt brīvprātīgi un ļaus jums abām pusēm parakstīt minēto līgumu notāra klātbūtnē. Pirkuma līguma parakstīšanas brīdī naudai jums jau ir jābūt kabatā, vai arī jums ir jāslēdz nevis divpusējs, bet han trīspusējs līgums, kur trešā persona ir pircēja banka, kas garantē, ka klienta kontā ir nobloķēta darījuma summa, un iesniedzot bankā parakstītus īpašuma pārdošanas līgumus un zemesgrāmatas tiesneša lēmumu, banka automātiski bez klienta rīkojuma šo summu pārskaita uz jūsu rēķinu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Šeit var redzēt visus Latvijas notārus: http://latvijasnotars.lv/lv/notary/profiles/
Pastāv variants pašam sarunāt notāru un visiem kopā iet pie cita notāra. Līgumu var sastādīt arī notārs kā notariālu aktu, tad notārs atbildēs par līguma saturu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Notārs vispirms ir cilvēks ar visām no tā izrietošām sekām. Var pieļaut situāciju, ka "savs" notārs ieraksta nianses līgumā, ko nepamana, bet tās rada problēmas nākotnē.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

DamagE

+26662

 
visus līgumus ko pati parakstīsi ir jālasa pašai, jo notāri ir tie, kas apstiprina ka dokumentā paraksti ir īstie un nav viltoti, bet par pasa dokumenta saturu atbild sastādītājs un tas kas izlasa un paraksta.

pirms 12 gadiem  

Māris, pirms 12 gadiem :

Evita,vari painteresēties ,ir arī pa papildus samaksu kad notārs ne tikai apstiprina parakstus,bet arī apstiprina dokumenta saturu

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.