Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sanita

+76

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1594 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ieva D

+7100

 
deklarēšanai būs 2 sekas:
1. valsts visus vedeklas dokus sūtīs uz šo adresi,
2. ja kādi komunālie tiek maksāti par dzīvojošo skaitu (piem., atkritumu izvešana), palielināsies attiecīgais maksājums. nezinu kādā veidā, bet pārvaldnieks uzzin par deklarēšanos.

NEKĀDAS tiesības deklarētā persona neiegūst. Tiesa, ja nu jauko vedeklu strīda karstumā būsiet aiz durvīm atstājuši, tad kaimiņu atsauktie pašvaldībnieki, pamatojoties uz to, ka viņa tur deklarēta, var pieprasīt ielaist vedeklu atpakaļ, lai gan īsti pareizi arī tas nav - bet reiz biju lieciniece šādai situācijai,
esmu pati arī izdeklarējusi no dzīvokļiem tur faktiski nedzīvojošas personas - problēmu nav bijis, process ātrs, nesāpīgs.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Oto

+10200

 
2.pants. Likuma darbības joma

(2) Dzīvesvietas deklarēšanas fakts pats par sevi nerada civiltiesiskas saistības.

Redz kur pats likums - Dzīvesvietas deklarēšanas likums http://likumi.lv/doc.php?id=64328

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

BlackMonah

+500

 
Tiesības uz dzīvokli deklarētajai personai nebūs. Ja deklarē īrnieku, tad būtu ieteicams īres līgumā ielikt punktu par to, ka pēc līguma izbeigšanās īrniekam ir jāizdeklarējas, bet ja viņš to nedara tad īpašnieks to var izdarīt bez īrnieka ziņas. Risks vienīgais ir tas, ka problēmas var rasties kad gribēsi izdeklarēt šo personu no dzīvokļa, jo jābūt pamatojumam un tāds "es vairs nevēlos lai tā persona būtu deklarēta manā dzīvoklī" praktiski neiet cauri. Ja šī persona nedeklarēsies ārā, tad Tev būs jāiet uz domi, jāraksta iesniegums, tad dome aicinās viņu uz pārrunām par to vai viņš dzīvo vai nedzīvo tur un vai šī persona vēlas izrakstīties. Galu galā var sanāk tā, ka dome atsaka izdeklarēt šo personu un Tev būs jāgriežas tiesā. Padomā labi kādu personu Tu domā deklarēt dzīvoklī, lai pēc tam nav jamokās un vēl jāmaksā apsaimniekotājam par vienu lieku personu. Katrā ziņā deklarētajai personai nekādas īpašuma tiesības uz Tavu dzīvokli nebūs. Lai veicas.

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Vai tiešām vēl joprojām ir tādi padomju laika noteikumi? Deklarēšanās taču ir tikai valsts informēšana par savu dzīvesvietu. Kā var dome atteikties izdeklarēt, ja fiziski šī persona tur nekad nav atrodama?
Vai arī tas ir kārtējais birokrātijas sasniegumu kalngals?

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Nē. Ar īrnieku, ja viņš ir deklarējies Jūsu dzīves vietā, ir noslēgts īres līgums un nekādu tiesību uz Jūsu dzīvokli viņam nav.

pirms 11 gadiem  

Sanita , pirms 11 gadiem :

Mums situācija ir tāda,ka mammas dzīvoklī bračka grib piedeklerēt savu nākamo sievu un mamma uztraucas vai viņa ar šo dzīvokli nevarēs kautkā darboties.Nu piemēram,ieķīlāt,vai pieprasīt savu daļu šķiršanās gadījumā vai kā citādi?

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Nevarēs ne ieķīlāt, ne daļu dabūt. Tikai īpašnieks tādas lietas regulē. Un tā kā nākamā sieva ar mammu neprecēsies, arī šķiršanās gadījumā viņai nekādas daļas no dzīvokļa nepienāksies.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.