Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

woeiksle

+52

 
  • 6

    Atbildes

  • 4 balsis
  • 1059 skatījumi

Sveiki, ir tāda problēma ka kopš tā laika kad apvienoja pagastus novados, manā pagastā uzlika par ūdeni milzīgus rēķinus.

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Viss sākās ar to ka par ūdeni prasīja milzīgas summas, jo neesot ielikts skaitītājs, lieta tāda, ka tas arī maksā, un par uzlikšanu tak arī jāmaksā naudu, turklāt dzīvoju ļoti nomaļā pagastā, kur vietējie cilvēki kas prot tos uzlikt, atteicās to darīt(Precīzāk sakot teica ka izdarīšot, 3 gadi pagāja, un tā arī nekas nebija uzlikts). Šo gadu laikā, maksu par ūdeni rēķināja pēc cilvēkiem kas dzīvo mūsu dzīvoklī, man ir 3 meitas, kuras jau sen mācās, un gadās arī ārzemēs, varbūt uz dažām dienām reizēm atbrauca paciemoties, tomēr viņu deklerētā dzīvesvieta nav šis dzīvoklis. Skatoties pēc rēķiniem par ūdeni, cik sapratu bija rēķināts par visām šīm meitām klāt milzīgs ūdens apjoms, ''jo viņas esot dzīvojušas'' , cik saprotu kāds ''Spiegs'' ir redzējis manu meitu esam šeit kādu dienu, un ir par to ziņojis vai es nezinu kā. Tākā pēdējā laikā bija spiedīgi ar naudu, mums pat nebija, un vēl aizvien nav boileris. Turklāt vīrs bieži mājās nebija. Pat ja būtu visas meitas mājās, un vīrs, un būtu

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

+80

 
boileris, vienalga pat tuvu viņu pieskaitītajam nebūtu. Esmu pilnīgi pārliecināta ka maksāju nevis par ūdeni, bet krāpniekiem tāpat, bet izvēles nebija. Tātad parāds bija sakrājies jau vairāk nekā 1000 lati, kautgan maksāju cik spēju visu laiku, ar 4 bērniem(visi pusaudžu vecumā) nebija tik elementāri. Nomaksāju ar kredītu un savas mammas palīdzību tā ka palika 200 ls, kautgan bankās ir augsti mīnusi. Tagad kautkā dabūjām uzliktu skaitītāju. Vai ir iespējams dabūt manu naudu atpakaļ, vai vismaz tos 200 ls dabūt nost no kakla, jo tā ir absolūta zagšana un ņirgāšanās par mani un manu ģimeni, kas tūlīt pat jāpārtrauc.

pirms 11 gadiem  

, pirms 11 gadiem :

(Šis bija turpinājums jautājumam)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ego

+79135

 
Lielākā daļa rakstītā stipri pēc pasakas izklausās

"kur vietējie cilvēki kas prot tos uzlikt, atteicās to darīt" - nekur nav noteikts, ka skaitītāju drīkst pievienot tikai tavs kaimiņš Vasja

"tomēr viņu deklerētā dzīvesvieta nav šis dzīvoklis" - tas arī ir vienīgais likumīgais pamats rēķina izrakstīšanai, nevis stāsti par to kas ir vai kas nav

"Turklāt vīrs bieži mājās nebija" - jā, tā varētu būt problēma, bet ne jau sakarā ar ūdens apmaksu

Šādas problēmas jārisina ar savu apsaimniekotāju, tarifus arī kāds apstiprina

pirms 11 gadiem  

woeiksle, pirms 11 gadiem :

Drīkst vai nedrīkst, cilvēkiem no Rīgas būtu jāmaksā milzīgas summas par braukšanu vien, bet nu labi, milzīgākas par ūdens rēķiniem nav, bet tur jau tā lieta, ka neviens ārpus savas Rīgas rezidences netaisās pa Latvijas grants ceļiem kratīties, tas nostāda mani bezizejā. Ar to es domāju ka tik daudz cik viņi man pieskaitīja nav iespējams iztērēt, vienkārši... turklāt ūdeni ņemu no akas.
Tad kad manas meitas tika tā vienkārši pierakstītas klāt tarifam, netika nekas ziņots vai minēts.

Ego , pirms 11 gadiem :

"turklāt ūdeni ņemu no akas" - kļūst vēl interesantāk - kur tad to skaitītāju grasies likt? ;)

Ego , pirms 11 gadiem :

"tarifu apstiprina SPRK, strikti izvērtējot "katra ūdenssaimniecības uzņēmuma darbību, attīstību, ūdenssaimniecības situāciju un tehnisko stāvokli kopumā (tīklu vecumu, kopgarumu un citus rādītājus), kā arī ieguldītās investīcijas attīstībā (atdzelžošanas stacijas, notekūdeņu attīrīšanas iekārtu rekonstrukcija/izbūve un citas investīcijas) un ar ēku un būvju uzturēšanu saistītās ekspluatācijas izmaksas, iedzīvotāju blīvumu konkrētajā teritorijā un ūdens patēriņu gan iedzīvotāju vidū, gan .."

Ego , pirms 11 gadiem :

http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=379382:kpc-atiras-dens-cena&Itemid=105
http://likumi.lv/doc.php?id=209845
Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika
Izdota saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem"
9.panta pirmās daļas 2.punktu un 25.panta pirmo daļu

Ja tās patiešām ir "milzīgas summas", tad vienreiz vajag izsaukt to speciālistu no Rīgas, ja patiešām nekur tuvāk neviens skaitītāju uzstādīt nevar - manā skatījumā tā ir niecīga summa

Ego , pirms 11 gadiem :

http://www.orols.lv/lv/water-meters/price
Ūdens patēriņa skaitītāja DN15 Qn 1.5m3/h, saskrūvēm - uzstādīšana, lietots atkārtoti verificēts skaitītājs Ls 17,00
Ūdens patēriņa skaitītāja DN15 Qn 1.5m3/h, saskrūvēm - uzstādīšana, jauns B klases skaitītājs Ls 21,00
Ūdens patēriņa skaitītājs DN15 Qn 1.6m3/h - 2,5m3/h, jauns JS-02 MID sertifikāts H R100-R80, papildus aprīkots pret manipulāciju veikšanu, saskrūves - uzstādīšana Ls 25,00
http://www.orols.lv/lv/water-meters/installation

Ego , pirms 11 gadiem :

http://www.aquadoka.lv/lv/udens-skaititaju-nomaina.html
Jauna skaitītāja uzstādīšana sākot no 17 latiem.
Noformējam visus nepieciešamos dokumentus Jūsu nama pārvaldei.
Cenā tiek iekļauts: skaitītāja uzstādīšana, akta sastādīšana, sertifikāts, plombēšana, garantija.

http://www.sistemserviss.lv/lv/cenas_pak.html
ūdens skaitītāja uzstādīšana
13,00

woeiksle, pirms 11 gadiem :

Viņi neviens neuzstāda skaitītājus tur kur es dzīvoju, tādēļ lūdzu pārstāj likt linkus, pašlaik man skaitītājs ir ielikts, radinieks ielika. Uzskatu ka tieši manā gadījumā tarifi nebija normāli, cilvēcīgi, neuzskatu ka ja man nav skaitītājs es uzreiz varētu mazgāt ziloni, un man nav jāmaksā par cita pagasta atdzelžošanas staciju, tikai tāpēc ka dzīvoju šajā novadā un punkts. Skaitu ūdeni kas nāk no krāna, priekš trauku mazgāšanas, veļas mašīnai, un toaletes skalošanai, kāpēc uzreiz jādzer?

Ego , pirms 11 gadiem :

Te viss skaidrs - "man nav jāmaksā .. un punkts."

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Mika

+1912

 
http://www.calis.lv/forums/28-likumi-un-pabalsti/ šeit ātrāk saņemsi atbildi uz saviem jautājumiem, pats izmantoju šo forumu regulāri.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es arī uzskatu, ka nezcik vērtu attīrīšanas ietaišu izbūve, ņemot kredītus un 3x pārmaksājot nav adekvāta tam, ko mūsdienu cilvēks spēj maksāt.
Par to ūdeni iesaku nemaksāt par to daļu, kura bija piestādīta bez skaitītāja. Tiesā lai sūdz viņi, par meitām varēji 100% nemaksāt, ja viņas nav deklarētas. Tāda cenu pacelšanas politika tiek piekopta sākot no viena LV gala un beigsies otrā galā. Visiem krīzes nomāktajiem būvniekiem vajadzēja darbu un kur vēl vieglākas metodes naudas iegūšanā kā visa novelšana uz iedzīvotājiem.
Cenas nav adekvātas arī tāpēc, ka visu laiku tika maksāta nauda par ūdensvada rekonstrukciju nākotnē, tika veidoti iekrājumi, kuri novirzīti tika zudumu segšanai - nevis tur, kur tiem bija paredzēts nonākt.
Nav diži lielas shēmas jāizgudro, lai aptītu ap pirkstu lielāko daļu lauku rajonu iedzīvotājus. Labs arguments cenu pacelšanai arī liekas iedzīvotāju skaita samazināšanās. Lielākajā daļā pašvaldību ūd. saimniecību uzņēmumos viss tiek izsaimniekots.

pirms 11 gadiem  

Dainis Bērziņš, pirms 11 gadiem :

Izsaimniekota tiek tehnika, materiāli un visi pamatlīdzekļi. Norakstīti pēc iespējas ātrākā veidā un izripināti pa durvīm uz privātīpašumiem. Piemēram, Stendē pašvaldības uzņēmums arī parādīja lielisku piemēru pārējiem kā rīkoties ar degvielu, kur ko pareizi norakstīt. viņi spēja patērēt degvielu arī tad, kad tehnika atradās šķūnī. Nešaubos, ka to prot arī citās pašvaldībās.

Ego , pirms 11 gadiem :

Tikai nez kas "lielākjā daļā pašvaldību" tos izsaimniekotājus tā reizi no reizes savēl?
Par Saeimu skaidrs - tie ir citi un vispār.., bet tajos mazajos novados?

Dainis Bērziņš, pirms 11 gadiem :

Tie paši, kuri nevar samaksāt komunālos arī savēl. Bez kaut kādas megatīrīšanas nekas labs nebūs. Vēli ko gribi vai nu neuzvarēs tā partija popularitātes dēļ vai arī kāds no tās būs inficēts.

Ego , pirms 11 gadiem :

Nu un tie privātīpašumi jau ar nav uz citas planētas - faktiski jau paši vien sevi apzog, kurš tieši, kurš pastarpināti.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Sūdzi viņus tiesā.
Var mūsdienās dabūt arī labu advokātu par saprātīgu cenu.
Un tiesā uzvara, manuprāt, garantēta, bet papriekšu aprunājies ar savā rajonā dzīvojošu advokātu. Konsultācija būs kādi 5 lati vai bik vairāk. Protams, ja tā nav Rīga vai kāda cita Latvijas lielpilsēta.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Santehnikas darbi un ūdens skaitītāju nomaiņa - http://www.udensuzskaite.lv/

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.