Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

evija jaunzeme

+634

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2263 skatījumi

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Budweiser

+361

 
235.4. vadīt pajūgu un dzīt ganāmpulku, atrodoties tādā alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotropo, citu apreibinošo vielu vai medikamentu iespaidā, esot slimam vai tādā mērā nogurušam, ka tas ietekmē spējas droši vadīt pajūgu vai dzīt ganāmpulku, veikt noteiktos ceļu satiksmes dalībnieka pienākumus un var apdraudēt citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Ja neklanies,neguli un viena acs nav grāvī,otra vados tad var.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Tačku varbūt vari vilkt pati savā dārzā, bet ar zirgu pa ceļu braukt diez vai...

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis

+4881

 
tas atkarībā no tā, cik tavs zirgs vai suns ir gudrs

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Drīkst, kaut 4 promiļu reibumā, ja tas neietekmē spējas droši vadīt pajūgu, veikt noteiktos ceļu satiksmes dalībnieka pienākumus un neapdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus!
Ceļu satiksmes noteikumi 235.4.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Mīnusiņu licēji, lūdzu AKP punktu pēc kura sodīsiet par šādu pārkāpumu ;)

Raimonds Silanžs, pirms 13 gadiem :

Lai zirgs domā par satiksmes noteikumiem, tam galva lielāka un vismaz tas ir skaidrā un grāvī nebrauks, galvenais, ka braucējs neizkrīt no ratiem+

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Alkohola reibumā nedrīkst vadīt pat velosipēdu. Protams, iespēja, ka jūs paturēs ceļu policija sēžot zirga vilktos ratos un liks iepūst trubiņā ir niecīga, taču gadījumā, ja tas tā notiks, tad sods būs tāds pats kā, ja jūs vadītu jebkuru citu transporta līdzekli.

pirms 13 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 13 gadiem :

Tur jau būs drusku sarežģītāk.Tur jau var darboties arī"autopilots",tā kā pie stūres-grožiem neviens nesēž.Zirgu jau sodīt nekā neizdosies :D Tā kā vecos laikos,vīriem braucot mājās no kroga,iekrīt tikai ratos,zirgs uz mājām pats ceļu vienmēr zinās un aizvedīs.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Zirgs likuma izpratnē ir transporta līdzeklis, bet tā saimnieks ir transporta līdzekļa vadītājs! Un senāk nebija tādu satiksmes noteikumu, jo arī transporta līdzekļu nebija, lielākoties pārvietojās zirga ratos, kamanās vai jāšus.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 13 gadiem :

Bet tagad jau tāda lieta kā pajūgs uz ceļa jau ir gandrīz vai eksotika.Laiki mainījušies.Vecos laikos bērni skrēja pakaļ ieraugot auto,tagad ir otrādi.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

gribu komentēt Aivi, un , ja uzliek sodu, kuru nesamaksā, tad zirgu pie tehniskās apskates neapkals ar pakaviem, jo nav nomaksāts sods:D

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Nē, Sarma, zirgam nekas nedraud, bet likuma izpratnē zirgs ir parādnieka kustamais īpašums, tā, ka ja VID neizdosies iekasēt parādu labprātīgi, tad zirgs bez tiesas un citi īpašumi tiks konfiscēti.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

tas sods tak nebūs tik liels cik zirgam vērtība, tās ir divas nesamērīgas vienības

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Protams, ja ceļu policijas uzlikto sodu neapstrīdēsiet tiesā un tas stāsies spēkā.

...Agnese ..., pirms 13 gadiem :

Pasaciņas halllo vīna vakaram bez likumumiska pamata.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Āris

+22646

 
Nē, jo tas ir transporta līdzeklis kas piedalās satiksmē!

pirms 13 gadiem  

evija jaunzeme, pirms 13 gadiem :

Bet vai ir tads likums kas aizliedz? jo portugale nav!!!!

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Arī Portugalē nevar! Portugāle ir parakstījusi to pašu satikses drošības hartu, ko pārējie.

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Evija, kas tev liedz paņemt Ceļu satiksmes noteikumus un paskatīties precīzi? Un arī mums varētu pakomentēt! CSN, cik atceros, bija kaut kas pat par lopu dzīšanu pa ceļu, tā ka jābūt definētam pajūgam. Ja tas ir transportlīdzeklis, tad noteikti nedrīkst (tāpat kā ar velosipēdu). Velosipēdistus pašlaik jau reāli soda par braukšanu promilēs.

evija jaunzeme, pirms 13 gadiem :

Aina, es patreiz lieku tiesibas. portugale nav tada likuma , kas aizliegtu vadit pajugu alkohola reibuma, bet reibusie brauceji tapat tiek soditi. gadijuma ja trauce satiksmi. Uzdevu jautajumu, jo gribeju uzzinat ka tad ir latvija, jo dzivoju arpus jau 8 gadus.... pajugs ir parvietosanas lidzeklis, un ne transports. paldies par atbildem

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Katrā ziņā LV zirgu pajūgu vadītājiem nekādas tiesības līdz šim netiek prasītas!!! Atšķirībā no velosipēdistiem, kuriem tagad nesen ir uzstādīta tāda prasība. Laikam neviens nav iedomājies par pajūgiem,lai gan reāli tie ir mehāniskie transportlīdzekļi un var pat ļoti izraisīt avārijas. Ir tādi gadījumi bijuši, kad zirga pajūgs nokļūst zem vilciena.

Āris, pirms 13 gadiem :

Protams,mīnusu likšana dažiem nezinīšiem ir ka pašapliecināšanās.Evij,atvainojiet Jūs vēl neziniet Latvijas ceļu satiksmes noteikumus,jo kā saprotu tikai mēģiniet tos iemācīties?Tad kāpēc lai mēs ticētu ka pārziniet noteikumus kas ir spēkā Portugālē?Bet Latvijas ceļu sat.not.pārzinu jo gandrīz diendienā braucu 25 gadus.

evija jaunzeme, pirms 13 gadiem :

Tapec, ka noteikumus macos no gramatas un apmekleju auto skolu, kur tiek runats par attiecigo tematu. Nav jau teikts , ka jums man jatic!! Latvijas celu satiksmes noteikumus nezinu gan, jo macos portugale. Mans merkis nebija kadu parliecinat par manu taisnibu,ne izraisit tik plasas diskusijas, uzdevu jautajumu vienkarsi intereses pec, :):):)Aa,un Mari,vai Jus zinat kuri ir bistamakie satiksmes dalibnieki? Vecakie un ari ar lielako stazu, jo ir parliecinati, ka visu zin un prot labak par citiem:)

Āris, pirms 13 gadiem :

Jūs Evij,jau ierasti kļūdāties jo pēc statistikas visrupjākās kļūdas pieļauj IESĀCĒJI un sievietes,visu cieņu Jums,pirmos divus gadus jauc pedāļus.Ticiet man tas ir bīstami!Personīgi mani šī rutīna laikam neiespaido jo neēsmu sodīts ne reizi.Informācija pārdomām?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.