Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Laura Erele

+5429

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3221 skatījumi

Par mācību atvaļinājumu!

» Karjera un darbs

Sveicināti, es savā darba vietā jau esmu nostrādājusi vairāk kā 6 mēnešus, un tā kā man maijā ir jānodod maģistra darbs, izlēmu paņemt mācību atvaļinājumu! Šodien, devos lai noskaidrotu par to, kad tiks piešķirts, un kas man viņiem jāiesniedz - pretī saņēmu atbildi, ka vari ņemt, bet neviens neapmaksās - jo esot pieņemts jauns likums, ka darbavieta mācību atvaļinājumus var neapmaksāt! Un ņemot vērā, to, ka es iesniedzu lūgumu jau pirms nedēļas, tik un tā likuma ietvaros palieku bez nekā!
Un tieši tāpēc, vēlējos jautāt, Jums kādu padomu, ko man iesākt? Respektīvi, vai ir kādas iespējas to apiet?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
157.pants. Mācību atvaļinājums
(1) Darbiniekam, kurš, nepārtraucot darbu, mācās jebkura veida izglītības iestādē, saskaņā ar darba koplīgumu vai darba līgumu piešķir mācību atvaļinājumu ar darba algas saglabāšanu vai bez tās. Ja darbiniekam noteikta akorda alga, mācību atvaļinājumu piešķir, izmaksājot vidējo izpeļņu vai neizmaksājot to.
(2) Darbiniekam valsts pārbaudījuma kārtošanai vai diplomdarba izstrādāšanai un aizstāvēšanai piešķir 20 darba dienas ilgu mācību atvaļinājumu ar darba algas saglabāšanu vai bez tās. Ja darbiniekam ir noteikta akorda alga, mācību atvaļinājumu piešķir, izmaksājot vidējo izpeļņu vai neizmaksājot to.
(12.12.2002. likuma redakcijā ar grozījumiem, kas izdarīti ar 04.03.2010. likumu, kas stājas spēkā 25.03.2010.)
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019
"Darba likums"

Ko tieši gribi apiet? Vai nu ņem neapmaksātu mācību atvaļinājumu vai apmaksātu kārtējo. Vēl vari rūpīgi pārlasīt savu noslēgti līgumu.

pirms 14 gadiem  

Laura Erele, pirms 14 gadiem :

Respektīvi, šis likums stājies spēkā tikai vakardien! Bet, ja es to iesniegumu esmu iesniegusi ātrāk - vai tas neko nemaina?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Iesniegums neko nemaina, svarīgi ir kas rakstīts darba līgumā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Simona Āboliņa

+5531

 
Privātajās iestādēs dara kā grib. Mana kolēģe gribēja ņemt, viņai iedeva nedēļu apmaksātu un teica, ja grib vairāk, lai ņem uz sava rēķina, tai pašā laikā viņu uz darbu var izsaukt jebkurā laikā. Valsts ietādēs strādājušajiem gan laikam pienākas apmaksāts.

pirms 14 gadiem  

Laura Erele, pirms 14 gadiem :

Es tad būšu no tiem, kas strādā privātā iestādē, tad jau izklausās, ka maz man cerību! :( Man ar vienu nedēļu nepietiek, jo nedēļas laikā es neko nepaspēšu izdarīt!
Bet, paldies Simona!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.