Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Dina Preisa

+62

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2273 skatījumi

Vai cilvēkam pienākas bezdarbnieka pabalsts un cik liels tas būs? Situācija šāda:

» Karjera un darbs

Strādā firmā X kopš š.g. 22. februāra, uz pusslodzi (pirms tam gadu bijis bezdarbnieks). Zināms, ka darba attiecības pēc abu pušu vienošanās tiks izbeigtas š.g. 10. novembrī. Darba alga uz rokas visu šo laiku bijusi Ls 150, pēdējā mēnesī tiks izmaksāts atlaišanas pabalsts vidējās izpeļņas apmērā.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Gurkovskis

+2154

 
pēc 10. nov. ir vēl 3 mēn. laika iekārtoties tajā pašā vai citā darbā uz 2. nedēļām, kaut fiktīvi. tad pabalsts pienāksies. apmērs ir atkarīgs arī no kopējā darba stāža kas mūžā veikts, jo lielāks stāžs, jo lielāks pabalsts. bet pirmie 2 mēneši minimālais būs 50% no tās summas kas uz papīra.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jums pietrūkst tik vien kā 12 dienas, lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu, jo tas pienākas tikai tad, ja persona ir bijusi darba attiecībās ne mazāk kā 9 mēnešus un jūsu gadījumā, lai varētu pretendēt uz bezdarbnieku pabalstu darba attiecībām vajadzēja izbeigties ne agrāk kā 22. oktobrī.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
"ir veiktas obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas bezdarba gadījumam ne mazāk kā 9 mēnešus pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas"
Teorētiski, iemaksa tiks veikta arī par novembri - būtu jāsaņem! Drošības pēc iesaku uzzvanīt http://www.vsaa.lv

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.