Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 4938 skatījumi

Vai jārēķina nakts stundas,virstundas?

» Karjera un darbs

Strādāju par kurinātāju,24st strādāju-48st brīvas.Līgumā noteiktā st. likme -1,10Ls,pirms nodokļu nomaksas.10maiņas-240st.Cik uz papīŗa būtu jāaprēķina nakts stundas,virstundas.Brīvdienu nav.Darba līgums uz visu sezonu.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Virsstundas ir jārēķina tikai tad, ja jūs pārsniedzat līgumā norādīto darba laiku. Uz diennakts darbiem neattiecas nosacījums par nakts stundu apmaksu ar palielinātām likmēm. Jūsu darba samaksa ir norādīta līgumā, t.i. 1.10,- Ls par 1h un 10 maiņas - 240 stundas.

pirms 13 gadiem  

Pāvels, pirms 13 gadiem :

Nu, nu, nu... Tad jau līgumā var paredzēt 300 stundas mēnesī :)
Labā puse, pēdējais jautājums ;)

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Līgums ir vienošanās starp darba devēju un ņēmēju, ja abas puses tam piekrīt tad kaut vai 500h. Ne jau stundu skaits nosaka to vai līgums ir labs un izdevīgs, daudz svarīgāka ir darba samaksa, bonusi, darba pienākumi un citi labumi, kuri tiek ietverti līgumā.

Pāvels, pirms 13 gadiem :

Spriežot pēc infas VID lapā, darba devējs Tevi apkrāpj izmantojot Tavu nezināšanu :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
http://www.vdi.gov.lv/index.php?zinas_id=7&lang_id=1&menu_id=13&start=0

Vai man ir tiesības saņemt piemaksu par nakts darbu?
Darbiniekam, kas veic nakts darbu, ir tiesības saņemt piemaksu. Nakts darbs ir ikviens darbs, ko darbinieks veic nakts laikā no pulksten 22.00 līdz 6.00 ilgāk nekā divas stundas. Piemaksu izmaksā par katru nakts laikā nostrādāto stundu, un tās apmērs nedrīkst būt mazāks par:
50% no darbiniekam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, laika algas gadījumā;

Vai man ir tiesības saņemt piemaksu par virsstundu darbu?
Darbiniekam, kurš, pamatojoties uz rakstveida vienošanās vai pēc darba devēja rīkojuma, veic darbu virs viņam noteiktā normālā darba laikā, ir tiesības saņemt piemaksu par katru nostrādāto stundu virs normālā darba laika, un tās apmērs nedrīkst būt mazāks par:
100% no darbiniekam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, laika algas gadījumā;

pirms 13 gadiem  

Pāvels, pirms 13 gadiem :

Mēneša /pirms virsstundu/ stundu skaitu nosaka reizinot mēneša darba dienu skaitu ar 8

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tiesības ne vienmēr sakrīt ar iespējām. Un uz šo jautājumu attiecas tas, ko jūs uzrakstījāt otrajā atbildes daļā. Par virsstundām maksā tikai tad, ja tāda apmaksa ir paredzēta līgumā, kur ir skaidri definēts, ka pārsniedzot noteikto stundu skaitu tiek maksāta tāda un tāda likme par virsstundām.Mūsdienās sarga darbs ir liela veiksme, tā, ka nav īpaši prātīgi konfliktēt ar darba devēju,ja darbinieks arī turpmāk vēlas strādāt. Mūsdienās reti kurš uzņēmums izmanto sargus, to dara apsardzes uzņēmumi.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Par sargu var strādāt jebkurš cilvēks un jāņem ir vērā tas, ka, ja jūs nevēlēsieties strādāt par šādu algu, tad to gribēs darīt daudzi citi cilvēki un ja uzņēmums vēlēsies ietaupīt, tad reizes četras lētāks variants ir pieslēgt telpas pie apsardzes pults.

Pāvels, pirms 13 gadiem :

Nakts stundu apmaksa ir obligāta, tās apiešana ir klajš likuma pārkāpums, ja vien darbinieks nav uzrakstījis iesniegumu, ka nevēlas saņemt par tām apmaksu. VIRSSTUNDU UN NAKTS STUNDU PIEMAKSA NAV JĀDEFINĒ LĪGUMĀ, JO TO PIEPRASA LIKUMS. Es arī strādāju pēc līdzīga grafika, kā minēts jautājumā. Saņemu piemaksu gan par virsstundām, gan nakts stundām. Neuzskatu, ka cilvēkam jāmāca noliekt galvu un ļaut, lai viņu čakarē.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tas ir atkarīgs no līguma un konkrētā formulējuma. Likums ļoti daudz ko nosaka, bet tas nenozīmē to, ka tas attiecas uz visiem darbiniekiem automātiski. Darba līgumu ir iespējams noslēgt arī tā, ka nekas nepienākas. Konkrētajā gadījumā tas tā arī ir un vislabākais padoms mūsdienu bezdarba apstākļos ir NEKONFLIKTĒT AR DARBA DEVĒJU!

Pāvels, pirms 13 gadiem :

Jautājumā nav nekā par līguma noformējumu, līdz ar to, visticamāk jāmaksā 50% piemaksa par darbu naktī un 100% piemaksa par katru virsstundu. Un ja vien pats neesi tas darba devējs, neizprotu interesi aicināt cilvēku pieļaut, ka tiek pārkāpti likumi attiecībā uz darba samaksu!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.