Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andris

+3489

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1747 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Bija gan bruņojums - 2 ložmetēji. http://www.aviastar.org/air/germany/me-163.php
Par kamikadžu lidmašīnām tās varēja saukt dēļ tā, ka paceļoties rite'ņi palika uz skrejceļa, bet nosēžoties tās diezgan bieži avarēja aizdegoties pilnīgi neizmantotiem raķešu degvielas pārpalikumiem - ūdeņraža peroksīdam un hidrazīnhidrātam, kas sajaucoties uzliesmo paši no sevis.

pirms 12 gadiem  

Andris, pirms 12 gadiem :

kur gan viņas nosēdās, ja nav riteņu? Vai viņām bija speciāls smilšu laukums?

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

Raimonda minētie reti nosēdās. Tās bija kara beigu atraugas, kuras varēja ļoti ātri un lēti uzbūvēt. Palaida gaisā, ja paspēja, tur viņi ārti sagrozīja galvu sabiedroto pilotiem, jo ātrums ar kādu tie pārvietojās, atkal, kā jau minēju, tā laika pilotiem nebija aptverams, ne esot lidmašīnā, ne redzot to no savas. Bet šā vai tā tās tika nogāztas. Citas lidmašīnas vācieši jau vairs nespēja saražot, jo rūpnīcas pastāvīgi atrada un bumboja.

Raimonds Silanžs, pirms 12 gadiem :

Katra nolaišanās bija avārijas nolaišanās uz zāles skrejceļa vai uz sniega, ja vispār bija kam nolaisties.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
No kādiem avotiem informācija? V-1 bija pirmās spējīgās, iznīcinošās raķetes. Izskatījās pēc mazām lidmašīnām, bet bija bumbas ar spārniem un reaktīvo dzinēju. Tāpat vācieši pirmie izmantoja reaktīvos iznīcinātājus, bet tomēr ar pilotu. Dēļ mazās pieredzes un adapcijas jaunajiem ātrumiem, pirmie piloti bieži zaudēja vizuālo orientāciju un cieta avārijas. Varbūt tas kādam liek aizdomāties, par kamikadzēm. Kamikadze sapukārt bija reāli cilvēki, bet citā zemes pusē - Japānā.

pirms 12 gadiem  

Andris, pirms 12 gadiem :

ļoti interesanti :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Fau 1 un fau 2 izskatījās pēc lidmašīnām un bija ar reaktīvajiem dzinējiem. Bet fiška tur ka viņas bija bezpilota un principā bija pirmās tāldarbības raķetes. Plašākā mērogā tās tika izmantotas uzbrukumiem Anglijai. Darbības princips bija diezgan primitīvs un reizē advancēts, atsevišķa iekārta skaitīja dzinēja apgriezienus un pēc konkrēta skaita dzinēju atslēdza, kursu koriģēja žiraskops. Skan varbūt pēc fantastikas bet iraksti google fau1 un apskaties pats.

pirms 12 gadiem  

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

V-2 neiskatījās pēc lidmašīnas, bet bija īsta raķete un dažu valstu bruņojumā kā raķetes kalpoja līdz 50-to gadu beigām.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Vācu reaktīvie lidaparāti bez bruņojuma atbilstošajā laikā bija DFS 228 izlūklidmažīnas, bet tos gan neražoja masveidā - bija tikai daži prototopi

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.