Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 9

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1402 skatījumi

Vai Tu iegādātos automobīli, kuram būtu elektromotors ?

Auto un transports » Pirkšana un pārdošana

Ja Jums būtu iespēja iegādāties ar elektro apgādātu automobīli, cik daudz Jūs būtu gatavi izdot par lietotu vai jaunu spēkratu? Pieņemsim, pieejamais km skaits ko Jūs varētu nobraukt būtu 150km ar vienu uzlādes reizi. Jūsu domas par elektroautombīli Latvijā ?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Gaidu ar nepacietību šo brīdi, kad varēs pāriet no cūcīgas uz daudz tīrāku un krietni vienkāršāku sistēmu. Tikai pagaidām, kamēr nav normālas baterijas plašpatēriņa tirgū pieejamas, tajā jomā nav ko darīt. Lai pārtaisītu autiņu uz elektrisku, baterijās vien tev jāvadā līdzi 200-300 kilogrami. Tas ir, lai uz tuvējiem laukem un knapi uz jūru aizbraukt arī varētu, pilsētas auto nav nopietni. Un izmaksas 15 līdz 20 tūkstoši. Dārgs prieks. Jāgaida, kad oglekļa nanocauruļu baterijas/kondensatori būs nopērkami.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ja būtu jābraukā uz darbu Rīgā no neliela attāluma, tad jā. Produkts vēl jēls, jaunākā modeļa mobilos ar nesteidzos pirkt pirmais un no tā iegūstu finansiāli, gan kvalitatīvi.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Niks

+120909

 
Būtu uzpildes tīkls, varētu sākt domāt, a tā..

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Ne tikai. Litija baterijas ir dārgas un nobeidzas aptuveni piecos gados. Jauna paka mierīgi ap desmit tūkstošus var izmaksāt. Daļu izmaksu ražotājs paņem uz sevi, paldies viņam par to. Bet vienalga tas ir dārgs prieks. Ne braucējam, ne arī ražotājam dikti izdevīgs. Un litijs paliks dārgs drīz, kur to rok, daudz nav palicis.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Esmu ekoloģiski tendēts ,bet pagaidām neredzu iespēju pāriet uz elektromobīli ,nezaudējot iespēju dienas laikā veikt tik pat daudz darba cik līdz šim.Jau tagad mēdz būt situācijas ,kad diena ir par īsu,atļautais ātrums par lēnu un Latvija par lielu ;)
Elektromobilis varētu būt kā otrs auto ,nelieliem iepirkšanās braucieniem pa pilsētu un tās pierobežu,bet ja tādu braucamo izmanto biznesa darīšanām,tad jābūt iespējai to pie katra stūra uzlādēt ,jo nevar riskēt ,ka tā "mantiņa"uzteic darbu visnepiemērotākajā brīdī.
Ja nerunā par cenām un tehnisko pusi ,tad sākotnēji dotu priekšroku kādam hibridam.
Nopietni esmu pētījis gan saules kolektorus ,gan vēja ģenerātorus ,bet viss tas ir nesaprātīgi dārgs pasākums.Apmērām tāpat kā pirmie mobilie telefoni,satelita antēnas utt.

pirms 11 gadiem  

Āris Seisums, pirms 11 gadiem :

Pašreiz pieejamiem elektromobiļiem ar ekoloģiju nav nekada sakara. Tas, cik viņš tīri braukā pa pilsētu, neatsver bateriju ražošanas un utilizācijas piesārņojumu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Rotaļu autiņš ar štepseli pakaļā. Tas viss vel ir zīdaiņa stadijā. Varbūt pēc gadiem 20 varētu sākt domāt par tādu iespēju.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

DamagE

+26662

 
lai vai kaa, bet es atbalstu nevis pliku elektro auto, bet hibridu, jo lad ziemaa buus -30*C nez ko tas baterijas dariis, bet braukt ta gribesies. uzlades vietu arii nav, ja nav pasam savas garazas. ar papildus degvielas motoru kautkaa drosak tomer, bet svars palielinaas un Latvijaa celu nodokli maksajam tiesi pec auto pilnas masas nevis pec ekologiskuma kaa tas ir citas valstiis.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Vienkāršs cilvēks, nepārzinot visas nianses, varētu bilst:
Pirmkārt, mašīnas ir pārāk dārgas. R-Eiropā valsts piešķir lielas dotācijas šo autiņu pircējiem, pie mums-nekā!
Otrkārt, der tikai nelieliem izbraucieniem pa oilsētu vai piepilsētā. Pensionāru mašīna, nevis kruto braucēju, jo arī ātrumu nevar attīstīt lielu.
Uzlādes punktu pie mums ļoooti maz, un lādējas viņa nenormāli ilgi. Ja bateriju varētu paņemt uz dzīvokli un pa nakti uzlāfdēt,būtu oki, bet tā....
Kopumā, es nepirktu pašlaik to. Pat hibrīdam LV vēl nav pienācis laiks.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

kaspars saukums

+3719

 
plus vēl tas ka mūsu valsts kā vienmēr visu čakarē nedodot nekādas nodokļu atlaides elektromobīļiem,liek no tiem vismaz pagaidām novērsties

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja būtu pieejamas uzlādes vietas kaut vai tikai pilsētās, tad jā.
ja viena uzlāde nebūtu ilgāka par stundu, tad jā.
ja tiešām varētu nobraukt vismaz 150 km ar ātrumu līdz 100km/h, tad jā.

šobrīd nekas no tā nav, tapēc - nē.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.