Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283672 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 11464 skatījumi

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Medicīniska izziņa derīga 5 vai10 gadus tāpat kā vadītāja apliecība un pat ja tā vēl izziņas derīguma termiņš nebūs beidzies, bet palicis kāds gads vai divi, tad tik un tā tā būs jāiziet, lai varētu pagarināt vadītāja apliecību. Beigās sanāks, ka abu derīguma termiņš ir praktiski vienāds. Tāpēc arī ceļu policija neprasa medicīnas izziņu, jo ir taču vadītāja apliecība.

pirms 14 gadiem  

Krista...:), pirms 14 gadiem :

njaa, piekritu, jo manam draugam mediciniskajai jau kadu laiku term beidzies, bet brauc uz urra un neviens gailis pakal nedzied..:))

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Valdistt

+8491

 
Braucot bez derīgas medicīniskās izziņas Tavas tiesības skaitās nederīgas. Līdz ar to, vadoties pēc likuma panta, Tu brauc bez tiesībām, par ko ir visi turpmāk sekojošie sodi. Pārbaudīt to CP var elementāri, jo medicīniskās izziņas tiek reģistrētas CSDD datubāzē. Tiesa gan, neesmu dzirdējis, ka kāds tiktu sodīts par šo pārkāpumu, bet, ja gribētu, tad varētu pēc pilnas programmas.

pirms 14 gadiem  

Guntis Kalns, pirms 14 gadiem :

Pagājušogad Liepājā CP itin nadzīgi pārbaudīja derīgas medicīniskās izziņas esamību.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Sods par auto vadīšanu bez derīgas medicīniskās izziņas ir 30 latu.
http://www.tvnet.lv/auto/notikumi/89825
"Medicīniskā izziņa – obligāta autobraucējiem"

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Jānis Ivanovs

+2902

 
Es 10 gadu nobraucu bez,atjaunoju kad vajadzēja tiesības mainīt.pat pec avārijas policists tikai atgādināja ka beigusies un vajadzētu atjaunot,ta ka nevaig stāstīt visādas muļķības.Sodu var uzlikt ja negadījumā būsi vainīgs un nebūs kasko un arī nav dzirdēts ka būtu tā darīts.

pirms 14 gadiem  

Andris Peimanis, pirms 9 gadiem :

Šodien apturēja par atrumu, bet uzlika eir-40 par nederīgu med.izz. ! Lidz šim arī ne reizi nebij prasījuši! :-(

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Cik man zināms, tad nekur nav teikts, ka šoferiem būtu pienākums vadāt līdzi medicīnisko izziņu. Līdz ar to ceļu policija Tevi apturot nevar pārbaudīt izziņas derīguma termiņu un arī nevar Tev uzlikt sodu par to, ka Tev nav viņa līdz, jo kā jau teicu - nekur nav rakstīts, ka Tev viņa jāvadā līdzi. Un līdz ar to neviens nevar pārbaudīt vai Tev tā izziņa ir vai nav derīga, jo kopējas datu bāzes nav.
Lai vai kā - iesaku tomēr izziņu nokārtot. To tak mierīgi var izdarīt vienas dienas laikā.

pirms 14 gadiem  

JanKa, pirms 14 gadiem :

Galiigi garaam! Atver e-csdd un apskaties, jebkuram ir apskataami dati par sevi nemaz nerunaajot par policiju! Turpat var izlasiit briidinaajumu, ka daudzas mediciinas iestaades neievada datus kopeejaa regjistraa, tapeec, ja izzinja ir bet regjistraa neuzraadaas jaadodas uz csdd un izzinja jaapieregjistree.

Andis Landrāts, pirms 13 gadiem :

Jankam taisnība - agri vai vēlu to kontrolēs visai naski, tāpēc šonedēļ izgāju un dabūju medicīnas izziņu, taču datu bāzē man to neievadīja, jo paši ziniet, kā mūsu valstī veidoja e-parakstus, tāpat arī ar e-medicīnu. Vienalga, lai izziņu dabūtu ir:
- vajadzīga narkologa izziņa, ko var saņemt tikai sava rajona ietvaros, jo kopējas datu bāzes pieejai speciālistiem nav, kas attiecas arī uz psihologu utt.
Vispār piecīmēšu ar vecu krievu teicienu (tūlkotu): "izdarīji lietu, pastaigājies droši"

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.