Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

gita naumova

+10

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 14395 skatījumi

Automasinas nonemsana no uzskaites.

Auto un transports » Apdrošināšana un reģistrācija

Sveiki. Neizprotu ko nozime nonemt automasinu no uzskaites. Tatad ja es nonemu masinu no uzskaites un neparrakstot pardevu citam ipasniekam. Tad ja sis jaunais ipasnieks savara ziepes ar to masinu, tad sods bus uz mana varda, vai masinai bus liegums. Un otrs jautajums, ja vins grib atkal registret to masinu, vai vinam pietiks ar to pargriesto reg.apliecibu, vai ari bus nepieciesama mana klatbutne. Paldies.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Smagi tu te putro kaut ko.
Noņemt mašīnu no uzskaites nozīmē nodot numurus CSDD un paziņot,ka tu auto nelietosi.Tad tev par to mašīnu nebūs jāmaksā nodoklis un braukt ar viņu tu nedrīkstēsi.
Mašīnas īpašnieka vai turētāja maiņai nav tieša sakara ar noņemšanu no uzskaites.Lai mašīnu pārdotu,viņa neapšaubāmi jāpārformē uz jaunā īpašnieka vārda. Neviens tak tev nepirks mašīnu uz goda vārda, tai paliekot formāli tavā īpašumā.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Neko neputro!

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Nu drusku jauc gan lietas. Jo auto pārdošanas gadījumā tā noņemšana no uzskaites notiek pārreģistrācijas procesa laikā un nav jaorganizē atsevišķi. Lai pārdotu auto,CSDD iāiesniedz reģistrācijas apliecība un pircēja un pārdevēja iesniegums. Tālāk viss notiek. Bet pirms tik svarīgu juridisku operāciju veikšanas tiešām nepietiek ne ar konsultācijām te,ne likumu studijām. Labāk piezvanīt uz csdd un precīzi noskaidrot,kas un kādā kārtībā darāms.

JanKa, pirms 13 gadiem :

"Transportlīdzekļa noņemšana no uzskaites ir transportlīdzekļa reģistrācija, kuru veic, lai varētu transportlīdzekli atsavināt, izvest no valsts pastāvīgai ekspluatācijai ārvalstī, pārtraukt tā reģistrāciju uz laiku, nododot numura zīmes, izslēgt no transportlīdzekļu reģistra vai norakstīt."
Zem briesmīgā vārda "atsavināt" slēpjas jebkura darbība ar īpašnieka maiņu.

JanKa, pirms 13 gadiem :

Maisamies mēs te pa divām atbildēm un nevaram satikties :) Protams, ka drošāk ir noskaidrot pa tiešo CSDD un pareizi saki, ka parasti tas (noņemšana no uzskaites) notiek pārreģistrācijas procesa ietvaros un reti kurš vispār paskatās, ka tas ir noticis.

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Tieši tā,Janka. Un jautāuma uzdevējai,manuprāt, saistošs ir tieši šis gadījums, nevis noņemšana no uzskaites citu jūsu minēto iemeslu dēļ.

gita naumova, pirms 13 gadiem :

Paldies par atbildem. Mana gadijuma, es masinu nonemu no uzskaites un bez parrakstisanas pardevu to citam ipasniekam. Es vinam atdevu pargriezto reg. apliecibu ar kuru vins celu satiksme var piedalities 30 dienas. Bet es nezinu, vai pec tam 30 dienam, kad vins gribes registret masinu uz sava varda bus nepieciesama mana klatbutne.

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Pēc manām domām, mašīna pēc 30 dienām joprojām skaitīsies jūsu īpašums,kaut arī bez tiesībām piedalīties ceļu satiksmē. Un bez jūsu piekrišanas uz cita cilvēka vārda to piereģistrēt nevarēs. Kādā formā to kārtot,vai pietiks ar rakstisku iesniegumu,vai arī pašai jābūt klāt,tas jāvaicā csdd.
Turklāt šo te 30 dienu laikā cilvēks,kam jūs pārdevāt mašīnu,ja pārkāps noteikumus un tiks pieķerts pie stūres,pats arī atbildēs. bet ja piefiksēs radars utml., tiešām atbildēt var nākties jums. Man tā šķiet.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja es auto nonemu no uzskaites tad es pa savu setu (laukos) drikstu braukat nebraucot pa celu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Labdien!man ir 6ada situacija velos iegadaties auto no vairum tirgotajiem!vini pardod auto nonemtu no uzskaites!vai es aizbraucot pie tigotajiem varu atri vien noformet dokumentus un maukt talajas zilajas!un cik tas maksa tagad?

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Nejauksim divas lietas,mašīnas norakstīšana un tās noņemšana no uzskaites!Ja norakstiet tad tas nozīmē to LIKVIDĒT,ja tā kautkur parādās nāksies atbildēt.Turpretim noņemot no uzskaites un noformējot oficiāli uz cita īpašnieka jūs vairs par to vairs neatbildiet.Ja atdevāt mašīnu tāpat,nāksies atbildēt par par visiem "mašīnas"pārkāpumiem!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
No uzskaites noņem tās automašīnas, kuras dabā vairs nepastāv. Principā šo automašīnu noņemšana no uzskaites nenozīmē neko līdz brīdim, kad persona nevēlas saņemt kādas sociālās garantijas no pašvaldības vai valsts, tad, piemēram, trūcīgās ģimenes vai personas statusa pretendentam viena automašīna vēl nav šķērslis statusa saņemšanai, bet divas un vairāk jau nozīmē atteikumu. Tā, ka nākas vien braukt uz CSDD un rakstīt iesniegumu, pieprasot tās automašīnas, kuru sen vairs nav, sagrieztas vai pārdotas metāllūžņos vai stāv aiz dārza nelietojama, norakstīt. Norakstot automašīnu šobrīd neviens neprasa nodot numura zīmes vai uzrādīt transporta līdzekli, šis pakalpojums ir bez maksas, ja vien persona nevēlas saņemt izziņu par to, kādi transporta līdzekļi reģistrēti viņa īpašumā.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Norakstīšana nav tas pats kas noņemšana no uzskaites! Norakstīšana ir viens no gadījumiem, kad noņem no uzskaites bet ne vienīgais, noņem no uzskaites arī auto īpašnieka maiņas gadījumā. Marš lasīt CSDD noteikumus un nerunāt muļķības.

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Janka, vai tiešām īpašnieka maiņas gadījumā jānoņem no uzskaites? Es saprotu,ka vienā jaukā dienā vecais un jaunais īpašnieks dodas uz CSDD un pārformē auto no pārdevēja uz pircēja vārda. Kāpēc lai mašīnu tādā gadījumā noņemtu no uzskaites? Piemēram, cilvēks izmaksā līzingu,auto mainās īpašniemks -no līzinaga devēja tā kļūst par mašīnas lietotāja īpašumu. Uzskaites sistēmā viņas statuss mainās vienā īsā brīdī, piecuMašīna saņem jaunu tehnisko pasi. Bet mašīna paliek reģistrēta un paliek uzskaitē

JanKa, pirms 13 gadiem :

Noteikumi nr. 1610 (22.12.2009) "Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi"

JanKa, pirms 13 gadiem :

Jā, ir jāņem no uzskaites, ja negribas rakties pa noteikumiem, tad CSDD pie Pakalpojumiem - Pārreģistrācija, ir skaisti norādīts -
"Transportlīdzekļa reģistrācijai CSDD nepieciešams iesniegt: dokumentu par apmaksu par transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites (Ls 2,12). "
Šobrīd pārreģistrāciju var veikt divos soļos, to uzsāk bijušais ipašnieks - noņem no uzskaites, 30 dienas var braukt ar šo auto, bet jaunajam īpašniekam ir jāierodas CSDD un jāpabeidz pārreģistrācija.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.