Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2189 skatījumi

Braukšana ar auto bez apskates, apdrošināšanas, utt.

Auto un transports » Apdrošināšana un reģistrācija

Situācija tāda: Braucot ar mašīnu, gadā sanāk maksāt nodokli (95 Ls), apskati nekad neizeju ar pirmo reizi (16 Ls pamatpārbaude + 9 Ls otrreizējā apskate), jo ir kaut kas jālabo/jāmetina (vidēji ap 50 Ls jāieliek), tad vēl apskates dēļ jāpērk jaunas riepas (kaut gan pats es labprāt ar viņām brauktu, kamēr viņas nodiltu līdz nelietošanai (vasarā)), tas ir kaut kādi 120 Ls ar visu uzlikšanu. Apdoršināšana (OCTA) uz gadu — 70 Ls.

Aptuvenā kopsumma, kas jāizdod gadā: 360 Ls.

Jautājums: a ja es iegādājos kaut kādu lamatu (kaut vai Ford Sierra par 200 Ls), nepērku sev OCTA, neeju apskati, nemaksāju nodokli utt., un braucu ar tādu, cik lielu sodu es par to visu samaksātu? Man ir aizdoma, ka sanāk lētāk, nekā braucot «legāli». :D Un kā ir ar kaut kādiem soda punktiem utt.?

Turklāt, ja es braucu prātīgi, nepārsniedzot ātrumu, tad jau vispār var gadīties, ka es varu gadiem nobraukt ar to mašīnu un tā arī neviens ments mani neapstādinās. Divu gadu laikā ietaupījums ir jau 720 Ls. :D

Paldies.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
360ls gadā ir ļoti maz priekš mašīnas normālas uzturēšanas! Riepas tāpat katru gadu nepirksi, toties pieskaiti eļļas maiņu un citus remontus.
Tu vari braukt cik prātīgi gribi, bet ja tai lamatai nolūzīs ritenis, Tu nonesīsi autobusa pieturu ar 2 grūtniecēm un 3 pensionāriem ietriecoties pagājušā gada mersedesā, tad ņemot vērā ka octa Tev nav, maksāsi par visu pats. Bez tam man liekas ka ja Tev kāds ieteš sānos un tev nav TA, tad būs ļoti grūti pierādīt, ka tā nebija Tava vaina. Gada laikā gan jau arī kāds policists Tevi apturēs. Protams ja lamatu izmantosi braucot no lauku mājas uz lauku veikalu, tad gan tā var darīt.
Un vispār neesi slinks un sodus meklē pats LV adm. pārkāpumu kodeksā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Neko daudz nebraukājot un noteikumus nepārkāpjot man sanāk, ka mani ar auto aptur vidēji 2 reizes gadā, bet ja nebūtu skates vai apdrošināšanas, tad iespējams, ka apturētu daudz biežāk un tieši par to.
Iesaku nopirkt rolleri, būs mazāki izdevumi, bet ja nekur nesteidzies, tad velosipēdu, tas būs pavisam lēti, jo nav jāpērk benzīns.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Tāda teorētiska tev tā rēķināšana. Diez vai ar to vāģi,ko nopirksi par 200 ls, varēsi 2 gadus nobraukt bez ieguldījumiem un ietaupīt tos 720 ls.
Tagad pat uz cik necik nozīmīgiem lauku ceļiem arī mēdz izlīst policisti no krūmiem, kur nu vēl pie bodes.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.