Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283672 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3168 skatījumi

Ko nozīmē benzīna autiņam autobraucēju izteiciens par motoru "rij eļļu"?

Auto un transports » Remonts

Ko nozīmē benzīna autiņam autobraucēju izteiciens par motoru "rij eļļu", ja reāli notecējumu no motortelpas nav. Kur tā eļļa pazūd? Kapēc?

Pirms 13 gadiem

Ja 1.8L dzinejs 3 mēnešos "apēd" ap 1L tas ir nopietni un laiks kaut ko darīt lietas labā? Vai arī 14 gadus vecam autiņam kas visādi citādi ir OK tas ir normāli?

GiGa KataKlizma, pirms 13 gadiem

Cilindru kompresija parbaudīta - ok. Cilindrus pieregulējot (bija pienācis laiks) meistars teica ka motorītis esot pat ļoti ok tik vecai mašīnītei. Tad arī kaut kāda blīve tika mainīta (vāku kur liek virsū). Dūms caurspīdīgi balts. Ak jā - braucu uz gāzes. Neniķojās, brauc labi. Vispār savādāk ar autiņu probl. nav un tāpēc arī nav vēlmes tirgot nost. Patīk man viņa. Tāpēc arī interesejos, lai laicīgi savestu kārtībā kas ne tā.

GiGa KataKlizma, pirms 13 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Kaspars Ermanis

+1992

 
Ja tas ir 3 meeneshos tad tas ir siikums...... jo pilniii iespeejams ka turpat blakus ir arii eljas mainiishanas reize.... Tragjiski buutu ja buutu jaapielej 1L eljas uz paarsimts kilomertiem... (pritams ka var jau arii3 meeneshos nobraukt tikai 100Km ;) )

pirms 13 gadiem  

Kaspars Ermanis, pirms 13 gadiem :

Tiko apskatijos Tavu biiliiti.... Ir OK jo pieljauju ka ljoti daudz ar jamo ariii nobraukaa... Ak jaa veel gribeejaas pajautaat vai taa eljas eeshana taa peekshnji paraadijaas, vai jau pierasta,tikai izdomaaji tagad pajautaat..???

GiGa KataKlizma, pirms 13 gadiem :

Nē, faktiski vislaik. Vismaz kamēr manā pārziņā autiņš un tas ir kādi 3-4 gadi - starp eļļas maiņām vienmēr bija jāpielej. Niansīte - nopērkot arī gāzi uzliku.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

A man reiz bija mašīna, kura ēda ap 7-9 litriem eļļas gadā. Es viņu nemaz netaisīju. Man nepatīk vecās mašīnās naudu grūst, tāpēc es izspriedu, ka labāk ir vienkārši pirkt eļļu un visu laiku liet klāt. :D

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Ivanovs

+2902

 
Noņem darbojošam motoram eļļas vāciņu un paskaties kas notiek,nobrauktam motoram nāk ārā balti dūmi ar samērā lielu ātrumu,pagāzējot ja met ārā eļļu tad vari sākt domāt par motora maiņu vai remontu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Agris Akulovs

+10809

 
Tas nozīmē ka motorītis ir nobraukts.

pirms 13 gadiem  

Agris Akulovs, pirms 13 gadiem :

... un tas nav normāli...

Kaspars Ermanis, pirms 13 gadiem :

Tak nebaidi meiteni... Varbuut tikai vaarstu gumijas janomaina......

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Tur var būt vesels komplekts,izdiluši gredzeni,virzuļi,cilindri un vārstu blīvslēgi.Eļļa var sadegt un neko var neredzēt,izņemot lielāku dūmošanu.Virzuļu blīvslēgi var izdilt,bet visbiežāk kļūst cieti jo ir no gumijas un tad laiž garām eļļu kura cilindrā sadeg.Un tā ir visīstākā eļļas rīšana

pirms 13 gadiem  

Kaspars Ermanis, pirms 13 gadiem :

Maariii....... Ja nav sajeegas par motora uzbuvi tad nevajag D*RST paraadi man dziivee kaadi izskataas virzulju gumijas bliveejumi.......

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Nav jau visa gumija tāda kā biksēs.
Hloroprēns tā kā skaitās pie gumijām. Nav gan dabisks. Reti ir tādās vietās.
Buna (Nitrils) gan ir gumijas izstrādājums un bieži ir tādās vietās izmantots.

Kaspars Ermanis, pirms 13 gadiem :

Varbuut divataa man gribat paraadiit kaa izskaktaas virzulja gumijas bliiveejums ....???? Cilveekam kas motorus paarlasa no 16 gadu vecuma...???

Jānis Ivanovs, pirms 13 gadiem :

Nevis virzuļos bet vārstiem,tā saucamie pupsiki.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Un tagad praktiķis, kurš nekad nav apguvis teoriju, strīdēsies par praktiķiem neredzamām lietām? Nešūmējies, ja jurists tam pieķertos, abus divus nogāztu no kājām.

Āris, pirms 13 gadiem :

Atvainojos,jāraksta bija vārstu blīvslēgi un nezinītim kas bērnībā jaucis kaut ko līdzīgu motoram man var neizdoties ko ieskaidrot.Bet tas nav arī mans uzdevums.Skaidroju ka vārstu blīvslēgi atrodas uz katra vārsta pa vienam.Tie izskatās ovāli un katrs ir metāla korpusā.To nu gan laikam zina katrs kam ir kaut vismazākā sajēga par dzinējiem.

Kaspars Ermanis, pirms 13 gadiem :

Citeeju :"Virzuļu blīvslēgi var izdilt,bet visbiežāk kļūst cieti jo ir no gumijas un tad laiž garām eļļu kura cilindrā sadeg" raxtija Māris Dzintars
Par sho es arii paceelu kashkji....:) Ja autore biezjaak ienaaktu sheit un varbuut pastaastiitu par blakussimtomiem, varbuut tad mees pat vareetu preciizaak pateikt kur tieshi shamaas mashiiniitee apeedas taa elja....un vai ir jeega ko mainiit..... Ja vaarstu gumijas tad protams var nomainiit jo tas elementaari izdaraams paaris stundaas.....

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Esmu ne īsti speciāliste un lāga neorientējos šajā lietās, bet viens iemesls var būt kaut kāda blīves gumija. Kad atver motora pārsegu, šī blīve ir uzreiz redzama - kā nu kurai mašīnai. Vai tik nebija kaut kāda motora blīve, bet pēc tās nomaiņas mums viss kārtībā un par spīti tam, ka mašīna nav nekāda jaunā. 3 lati un viss čikiniekā... pirms tam gan mums visādus brīnumus izteica, kas varētu tai eļļai likt pazust, kamēr viens cilvēks ieminējās par šo problēmu. lai viņam laba veselība, pirms tam vai desmit servisi tika izbraukāti.
Tomēr mums tagad ir cita problēma - zūd tosols :D

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
litrs trīs mēnešos izklausās mazliet tā kā par daudz... Vecai mašīnai vēl būtu pieļaujami, ja starp eļļas maiņas intervāliem noēd litru...
Līdz ar to divi varianti: ar steigu pārdod un nopērc tādu pašu kaķi maisā vai sāc krāt naudu remontam.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Izdiluši cilindri/gredzeni. Eļļa iziet pa izpūtēju ārā. To ar aci parasti arī var redzēt.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.