Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283672 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2354 skatījumi

Vai alumīnija un melnā metāla TIG metināšana sagādā grūtības?

Auto un transports » Remonts

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Mehs

+4218

 
TIG, kas ir paredzēta alumīnijam, ir izšķērdīgi metināt melno metālu. Lētākos TIG galvenokārt lieto nerūsējošā tērauda metināšanai, bet alumīnijam ir pamatīgi dārgāks. Melnam metālam galvenokārt ir MIG un elektrodi, kas ir daudz lētāk pie aparāta iegādes, apkopes un darba režības. Sarežģītības pakāpe ir atkarīga ne tikai no aparāta, bet arī no materiāla un metinājuma kvalitātes prasībām. Man ir izdevies pa 15min (katram aparātam un citā reizē) iemācīt 10 gadīgai meitai metināt ar TIG, MIG un elektrodu, kur metinājuma izturība ir ap 70% no pilna metinājuma. Tas ir labs rādītājs un piemērs nebaidīties apgūt kaut ko jaunu un šķietami sarežģītu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Ivanovs

+2902

 
Nekadas īpašas grutibas nav,ar aluminiju bišku sarežģītāk.Obligāti jāstrādā cimdos savādāk var labi norauties un rokas apdedzināt.Princips kā ar autogenu tikai ar strāvu un argonu ,autogēnam tikai ar acitelēnu un skabekli.Jāpietrenē roka un acs.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.