Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4003 skatījumi

Ja mainu mašīnai motoru man ir par to jāziņo csdd un cik tas maksā?

Auto un transports » Remonts

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Cik zinu tad motoru var mainīt cik grib.Reģistrācijai svarīgs ir šasijas Nr.
Ceru ka pa gadiem nekas daudz nav mainījies,jo es trāpiju uz pirmo gadu kad motora Nr vairs nebija būtisks un bez problēmām apmainīju savam BMW motoru ar plaisu pret veselu :)

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Vienīgais, ka var mainīt neziņojot tikai, ja motors ir no tāda paša modeļa. Ja žigulim golfa motoru iemānīs, tad neies cauri.

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Iemānīt var, bet pārbūve jāreģistrē. Arī pārbūvi neņems pretī, ja motora stiprinājuma vietas būs metinātas.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Tas gan,motoram jābūt tādām pašam kā norādīts tehniskajā pasē.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
veicu pārbūvi t3.no sākuma ieliku boxer vietā 1.8 audi benzīndzinēju.nekas nekur nebij jāziņo.pēc tam ievietoju 1.9 dīzeli.bija jāmaina tehniskā,jo mainās degvielas tips un pašmasa.it kā problēmas nebij.tik tas čakars ar skraidīšanu,tad csdd.tas apskate,tad svari utt.csdd stāstīja,tilpumam un cilindru skaitam nozīme nav,jo jaudu starpības nav tik būtiskas.ir jābūt dzinējam kurus uzstāta attiecīgās rūpnīcas automaš.respektīvi visi ww vai audi dzinēji.nedrīkst mainīt motora uzkarināšanas vietas,kronšteinus pārtaisīt drīkst.vot,ja grib citas rūpnīcas motorīti,tad gan vajag rasējums un stiprības aprēķinus,tā jau ir 2 pakāpes pārbūve.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja gribam precīzi, tad http://www.likumi.lv/doc.php?id=92907&from=off
"4. Par transportlīdzekļa pārbūvi NEuzskata:
4.1. līdz 2001.gada 1.janvārim izgatavotam transportlīdzeklim – motora maiņu pret tās pašas transportlīdzekļa markas un modeļa un tā paša veida (dzirksteļaizdedzes, kompresijas aizdedzes) motoru, ja šādu motoru transportlīdzeklim paredz tā izgatavotājs un ja, mainot motoru, netiek mainītas motora stiprinājuma vietas, kā arī ja motora maiņa būtiski neietekmē automobiļa iekārtu (piemēram, bremžu iekārtas, stūres iekārtas) un sistēmu darbību un efektivitāti;
4.2. pēc 2001.gada 1.janvāra izgatavotam transportlīdzeklim – motora maiņu pret tā paša transportlīdzekļa tipa, varianta un versijas motoru; "

Tātad, būs pārbūvē vai nē nosaka vairāki faktori, bet vienozīmīgi var teikt tikai to, ka motora maiņa pret identisku nav jāuzskata pārbūvi, visos citos gadījumos ir jāskatās detaļas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Tauta te runā vienkārši aplamības.tulīt pastāstīšu. Piemēri: BMW 2.0/2.5/2.8 6-cilindru motori,liec kaut 2.0 vietā 2.8 un TA neviens neko neteiks,tāpat arī audi 2.4 vai 2.8 liec vienu vai otru.Opel 1.6/1.8/2.0 liec kaut 1.6 vietā to 2.0 un viss ok.Tāpat arī Golf liec kādu vēlies,ja tehniskajā pasē norādīts piemēram 1.8 liec kādu vēlies,tikai ar piebildi ,ka tam jābūt 4-ru cilindru motoram.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.