Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Ozols

+86

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2013 skatījumi

Pa kuru ielas pusi drīkst pārvietoties ar skrituļslidām?

Auto un transports » Drošība

ja ielai blakus nav trotuāra

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Keivs

+1462

 
Viennozīmīgi ieteiktu braukt pret auto, tad var redzēt, un brīdī kad tā brauc garām vienk. ripināties, kā arī šoferis redz, ka tu viņu redzi!! Bet labāk pa ietvi. Arī par velosipēdistiem runājot. Tiesības tiesībām, bet pēc negadījuma, tam vairs nebūs nozīmes.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
LR MK noteikumi Nr.15
Apdzīvotās vietās pa jebkuru vai ja ir sadaloša josla, pa ārmalu "Ja ietves, gājēju ceļa, gājēju un velosipēdu ceļa, ceļa nomales nav vai pa to pārvietoties nav iespējams, gājējiem ir atļauts pārvietoties pa brauktuves MALU VIENĀ RINDĀ (pa ceļiem, kur ir sadalošā josla, - pa ārmalu)."
Ārpus apdzīvotām vietām - nav definēts, pie kuras kategorijas pieder slidotāji:
"Ārpus apdzīvotām vietām gājējiem, kuri iet pa brauktuves malu vai ceļa nomali, jāpārvietojas pretim transportlīdzekļu braukšanas virzienam, bet personām, kuras brauc invalīdu ratiņos vai stumj motociklu, mopēdu, velosipēdu u.tml. pa brauktuves malu vai ceļa nomali, jāpārvietojas transportlīdzekļu braukšanas virzienā."
Bet problēma,ir ka viņi fiziski nevar ievērot noteikumu daļu "pa brauktuves MALU" slidojot tu aizņem pusi brauktuves joslas vai pat vairāk, jo rokas un kājas iet pa labi pa kreisi - kas gan pārkāpj likuma normu "PA MALU", gan apdraud pašu slidotāju.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ar skrituļslidām drīkst pārvietoties pa ietvi vai pa velosipēdistu celiņu!

pirms 14 gadiem  

Jānis Ozols, pirms 14 gadiem :

Likumu, kurā tas ir noteiks - studijā

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Izlasiet, ko nozīmē "gājējs" - Gājējs – persona, kas pārvietojas pa ceļu kājām, brauc ar skrituļslidām, skrituļdēļiem, skrejriteni vai pārvietojas invalīdu ratiņos, stumj velosipēdu, mopēdu, motociklu,velk (stumj) ragaviņas, bērnu ratiņus vai invalīdu ratiņus vai tamlīdzīgos gadījumos. Līdz ar to uz skrituļotājiem attiecas visi tie paši noteikumi, kas uz gājējiem. Ja ir ierīkotas ietves, tad ir jāpārvietojas pa ietvi, ja tādu nav, tad ir jāskrituļo pretēji braukšans virzienam.

Jānis Ozols, pirms 14 gadiem :

Jautājums Aivim: kas ir tavs informācijas avots?
Es atradu Ceļu satiksmes likumā šo:
10) gājējs — persona, kas pārvietojas pa ceļu kājām vai invalīdu ratiņos. Šis termins neattiecas uz personām, kas veic darbus uz brauktuves, un uz satiksmes regulētājiem;

JanKa, pirms 14 gadiem :

Jāni, MK noteikumos meklē, ne likumā. (iepriekš kļūdījos ar aktuālo redakciju tā ir - 571 ne 15)
Aivi - kurā noteikumu punktā ir teikts, ka gājējiem apdzīvotā vietā jāpārvietojas pretēji braukšanas virzienam?

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 14 gadiem :

Tas viss ir labi,bet kurš varētu paskaidrot kāpēc daudzos veikalos nevar braukt iekšā ar skrituļslidām?

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Šis skaidrojums par skrituļslidotājiem ir dots Valsts Izglītības un Eksaminācijas Centra metodiskajos norādījumos pamatskolas skolēniem mācību programmas izveidei par drošību uz ielas. Norādījumi ir sagatavoti kopīgi ar CSDD, norādījumi ir brīvi pieejami internetā.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tādēļ ka skrituļslidas bojā grīdas segumu un nepieredzējis skrituļotājs ir potenciāli bīstams jebkurā vietā, kur ir materiālās vērtības, kuras ir iespējams apgāzt, sasist vai sabojāt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.