Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māris Tomiņš

+5213

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1267 skatījumi

kāpēc auto vadītāji apstājoties atļautā vietā slēdz avārijas signalizāciju?

Auto un transports » Drošība

nesaprotu,jo avārijas signalizācija slēdzās iekšā,tikai komplektā ar avārijas zīmi un pie auto vilkšanas,un ja noticis csn.tuvojoties tumsā auto,kuram deg signalizācija,jau neviļus jāsāk domāt par cietušajiem,sasistām mašīnām un svešķermeņiem uz ceļa.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Tāpēc, ka šodienas agresīvajā satiksmē tas paaugstina drošību. Arī autovadītāju apmācībās tagad to māca, kā labo praksi, tāpat arī, ja nonāc satrēgumā, kā pēdējais auto, arī tad iesaka ieslēgt avārijas signālu. Eiropā tā ir jau sena prakse.

pirms 11 gadiem  

Māris Tomiņš, pirms 11 gadiem :

sastrēgums tā ir cita lieta,tāpat,kā masveida sadursmes.neesmu redzējis nevienu auto tumsā stāvot ar stāvugunīm,lai gan tas būtu absolūti normāli.pa gabalu jau būtu zināms auto apstājies un viss kārtībā.

, pirms 10 gadiem :

Stāvugunis (jaunvārds?) domātas gabarītu gaismas - sarkanās aizmugurē un vājas jaudas baltās priekšā? Tak manuprāt 99% auto motoram darbojoties un jo īpaši tikai uz brīdi apstājoties tie ir ieslēgti (ar slēdzi vai automātiski) by default, izņemot ja kāds aizmārša tos aizmirsis ieslēgt, ja tos ieslēdz ar slēdzi, bet tumšā laikā to grūti aizmirst, jo kopā ar gabarītiem izgaismojas arī instrumentu panelis.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Protams ,mirgojošās avārijas gaismas ir spožākas un pievērš lielāku uzmanību kā stāvugunis par kuru eksistenci mašinas aprīkojumā ,pieļauju, viena daļa ir aizmirsuši un citi pat nenojauš :D
Tikko 2x braucu dara darīšanās uz Rēzekni un redzēju ceļa malā stāvošas fūres/ acīm redzot šoferi atpūtās / kā arī vieglās mašinas ar ieslēgtrām avārijas gaismām bez redzama iemesla.Nospriedu ,ka var būt tiem vajadzīga kāda palīdzība...
Neriskēju apstāties ,jo man ir ne visai laba pieredzē šinī ziņā :(

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Satiksmes noteikumos nav atrunāts, kad nedrīkstētu lietot avārijas signālus. Tā nu ir iegājies, ka bieži lieto, kad to nevajag un traucē.

pirms 11 gadiem  

Oto , pirms 11 gadiem :

CSN nav, bet LAPK sods gan ir. Ne visu nosaka CSN.

49.18 pants. Skaņas signāla, avārijas gaismas signalizācijas un avārijas zīmes lietošanas noteikumu pārkāpšana

Par avārijas gaismas signalizācijas iedegšanu, apstājoties vietās, kur tas aizliegts, ja apstāšanās nav notikusi piespiedu apstākļos, —

uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam divdesmit latu apmērā.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aicis

+10511

 
Tā paša iemesla pēc, kapēc izdarot, piemēram, pagriezienu neslēdz nekādus signālus.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.