Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ludis

+1705

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1128 skatījumi

Rāvējslēdzēja principa loģiskais pamatojums ceļu satiksmē?

Auto un transports » Drošība

CSDD reklamē "rāvējslēdzēja principu" kā risinājumu satiksmes regulēšanai ceļu sašaurinājumos vai pirms šķēršļa. Tagad arī tāda kampaņa pa televizoru tiek rādīta. Visu laiku domāju- ierēdņi ir muļķi vai es kaut kur nerodu loģiku. Ātrums ar kādu mašīnas izbrauks so sašaurinājumu taču ir atkarīgs no caurlaidības šajā šaurākajā vietā, nevis tā, vai mašīnas pirms sašaurinājuma stāv vienā vai 2 rindās. Principā- ja mašīnas stāsies vienā rindā, netiks tērēts laiks, lai pārkārtotos uz vienu joslu no divām. Kur loģika rāvējslēdzēja principam?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Tas tā ir ,bet ne vienmēr savlaicīgi ir redzams škērslis aiz priekšā braucošās mašinas un redzot īsāku astes galu katrs cenšas braukt tur ,nenojausdams ,ka drīz būs jāpārkārtojas atpakaļ.
Rāvējslēdzēja princips ieviests ,lai arī tie ,kas iekļuvuši "lamatās" varētu turpināt ceļu nestāvot stundu un pirms tam nepalaižot garām visus ,kam tādu vai citu iemeslu dēļ palaimējies trāpīties īstajā rindā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Oto

+10200

 
Te vari paspēlēties - http://www.traffic-simulation.de/
Teorija: http://amasci.com/amateur/traffic/seatraf.html

Principā loģika ir tāda, ka nelaižot pārkārtoties, tas beigsies ar vēl lielāku sastregumu, jo agri vai vēlu mēginās iespiesties un nostopēs satiksmi pilnībā. Ir tāds jēdziens spoku sastrēgums(http://www.youtube.com/watch?v=Q78Kb4uLAdA), lieta tāda, ka sastrēgumā daudz laika tiek tērēts uz start/stop satiksmi, ja tiktu ieturēts lielāks attālums starp mašinām, tad arī nebūtu vajadzība pilnībā apstāties un varētu ripināties, jo labāk lai satiksme ir lēna nekā apstājusies.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Loģika ir tāda, ka kustība būs no abiem ceļiem, nevis brauks tikai galvenais ceļš un otrā stāvošie paliks gaidīt līdz sastrēguma beigām, kas var ieilgt vairākas stundas un izstiept sastrēgumu līdz iepriekšējam krustojumam utt.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.