Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdis P.

+2589

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2005 skatījumi

Neizturami skaļš CPU ventilators

Datori un internets » Dzelži

Glābjoties no karstuma, nodomāju 'atvēsināt' PC dzelžus, atvēru sānu vāku, izsūcu 2g.v. putekļus. Pie vienas reizes noņēmu CPU (P4/3.0GHz)cooleru. Radiatora ribas vairs nebija redzamas-tik traki 'aizaugušas'. Izņēmu proci, notīrīju veco termopastu, uzklāju jaunu kārtu, saliku kā vajag atpakaļ. Startēju datoru, bet CPU coolers vairs nenomet apgriezienus un strādā uz pilnu jaudu ar lielu troksni.
Nu, labi, telpā ir apm. 25'C, bet pirms tīrīšanas bija tāds pat karstums, bet s-bloks dūca klusītēm. Kādreiz, karstā laikā līdzēja sāna vāka noņemšana- proča ventilators momentāli apklusa, tagad-nekā, nelīdz arī papildus cooleru uzstādīšana.
Kas varēja notikt?

Pirms 14 gadiem

Neesmu BIOSā pētījis temperatūras, bet nav vajadzības, radiators ir viegli silts, nedaudz siltāks par roku.

Valdis P., pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
Kļūdīties dzesi pieslēdzot nepareizajai barošanai... Tas rada aizdomas. Kamēr BIOS neapskatīsies temperatūras, palieku pie versijas ka visticamāk nepareizi uzlikta dzese, piemēram nofiksētas tikai 2 kājas. OS var mest zilos ekrānus procim pārkarstot!

pirms 14 gadiem  

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Nekļūdījos, vnk uzliku papildus cooleri, kura štekeri iespraudu tajā ligzdā, kurā barojās CPU ventilators(samainīju, jo jaunajam vads bija īss). Atšķirību neredzu, kurā to nobarot un mātes platē cooleru ligzdas ir trīs: CPU; ienākošais; izejošais 'gaiss' (pēdējie divi man nekad nav bijuši).

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Dzeses korpusa kājas ir vietā- viena puse aizāķēta, otra nospiesta līdz lejai, ar nepārprotamu klakšķi nofiksēta. Pēc BIOSa:
CPU temp. 54'C
System temp. 39'C(papildus cooleri atslēgti vāks norauts)
CPU FAN speed 3835 RPM

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ja griežas kā traks, bet kūlers tukšs un nav karsts, iespējams jaunā termopasta nav kārtīgi uzklāta - pa visu virsmu un plāni, vienmērīgi.

pirms 14 gadiem  

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Diez vai pasta būs pie vainas, ne pirmo reizi tiek klāta, biju noņēmis radiatoru, tur viss kārtībā. Vienīgi, ventilatora vadu biju iespraudis citā ligzdā, tad mēģināju atkal vecajā vietā, bet tam jau nav nozīmes...Jautājums par ko citu- kas regulē proča coolera apgriezienus? Līdz šim, startējot datoru, tas 3-5 sek. skaļi palaidās (uz pilniem apgriezieniem), tad apklusa līdz minimumam, tagad tas strādā vienmērīgi skaļi+ OS arī sākusi čakarēties, startējas ar zilo ekrānu:(

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Izskatās, ka 2 gadus vecie putekļi ir slāpējuši coolera troksni! Tā, kā tagad esat tikuši no putekļiem vaļā, coolers strādā ar pilnu jaudu un ir skaļš. Nedaudz skaņu var samazināt, ja noņem datora korpusa sānu malu. Ja dators ir vecāks un skaņa ļoti traucē, bet jaunam nav naudiņas, varbūt ir vērts padomāt par jauna coolera iegādi, taču šobrīd ir grūti, ko pateikt, jo ārā ir liels karstums un ļoti iespējams, ka lielie apgriezieni ir saistīti ar temperatūru telpā.

pirms 14 gadiem  

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Kaste ir apm. 7g. v., bet viss laika gaitā ir nomainīts, izņemot HDD, bet coolers ir nostrādājis 2-3 gadus. Putekļi gan nevar slāpēt skaņu, tik traki daudz jau nebija:), tikai pats radiators bija 'ciet'. Pārsteidz iznākums, galīgi neloģisks.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tas par tiem putekļiem joks, protams! Nu 2-3 gadi jau nav nekas... drīzākais jau ka tas ir saistīts ar gaisa temperatūru.

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

Edgars

+7561

 
saber atpakaļ putekļus.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.