Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aicis

+10511

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1092 skatījumi

Datoru ieslēdzot,tam reizēm nozipsnī gaismiņas(īss spraķšķis,itkā kautkas saietu uz īso),bet neieslēdza un vairs nereaģē uz ieslēgšanas pogu

Datori un internets » Dzelži

Datoru ieslēdzot, tas nosprakšķ un neieslēdzas. Kad datoru atvieno un atkal pievieno pie 220 tīkla, tad atkal reaģē uz ieslēgšanas pogu un normāli ieslēdzas. Bet katru reizi kad slēdz iekšā datoru, nospiežot ieslēgšanas pogu tas nopīkstas(skaļš pīkstiens, aptuveni vienas sekundes garumā). Kas tā varētu būt par vainu? Un par ko liecina tāds pīkstiens?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Pīkstiens nozīmē, ka BIOS (vai arī barošanas bloks) konstatējis problēmu. Visdrīzākais, ka kāda datora daļa ēd pārāk daudz strāvas un vienkārši tiek atslēgta (kad aiziet) un viss dators tiek atslēgts no barošanas (kad neaiziet). Ja nesen esi ko klāt licis, visu atvieno, kā bija, kad vēl gāja.
Jātaisa vaļā, jāskatās, kur pēc skata kas aizdomīgs redzams, jāņem nost perifērās ierīces un jāmēra barošanas līnijas. Var būt kāds kondensators piepūties utt.

pirms 12 gadiem  

Aicis, pirms 12 gadiem :

Dators ir jauns un tas slikti uzvedas jau no paša sākuma.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Tad nav brīnums, ka nemācējuši salikt normāli un kāda barošanas līnija bijusi pārslogota jau no sākuma. Vai arī bojāta sastāvdaļa kāda bijusi. Gadās.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kalashnikov

+1440

 
ja ir garantija, es labāk nestu atpakaļ uz veikalu, lai samaina. ja saki, ka jauns.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Marita Mari

+500

 
es tavā vietā aiznestu pie meistara lai pārbauda ieslēgšanas pogu var gadīties ka ir kāds vadiņš atlūzis,labāk ar šādām lietām nejokot jo var datoru piebeigt ātri.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.