Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kaspars

-27

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1461 skatījumi

Barošanās bloks

Datori un internets » Dzelži

Ja es gribu nomainīt datoram barošanās bloku ir jāņem kādu piemērotu priekš datora??
Vai viņi visi ir vienādi??

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Vienādi nav. Atšķirsies ATX standarts un formas faktors. Ja kompis ir dikti jaudīgs (it sevišķi jau, ja ir kruta video karte), ir smalki jāizpēta, cik ampēri pa katras krāsas vadu tiek padoti un tādā garā.

Tā jauda ir neko neizsakošs cipars. Tāpēc arī dzīvē kaut kāds 350W Chieftec, Thermaltake, Corsair vai Fortron baroklis iet bez problēmām un pie slodzes nerestartējas, a kaut kāds tur Codegen, ANS, Modecom vai Deer 600W baroklis labi ja to pašus 350W spēj konstanti nodrošināt.

Lai nu kā būtu ar visām pārējām daļām, bet uz barokļa rēķina taupīt nevis vienkārši nevajadzētu, bet es pat teiktu, ka nedrīkst. Ja baroklis ir no izkārnījumiem taisīts un tiek izmantoti kreisie kondensatori, tad tie ātri vien uzpūšas, iztek elektrolīts un tad attiecīgi spriegums sāk svārstīties, kā rezultātā tu pis kopā pilnīgi visas datora detaļas.

Ja gribi lētu barokli, tad labāk pērc vislētāko no normālām firmām.

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Oi, nu jā, vēl jau jāskatās, vai ir (un cik tie ir) SATA barošanas vadi, kā arī, ja video kartei ir vajadzīga papildus barošana pa tiešo no barokļa, tad attiecīgi tiem konektoriem arī ir jābūt.

Kaspars, pirms 12 gadiem :

Nu man vajadzēja tieši zināt vai derēs visi barokli priekš datora, vienkārši nopirku video karti, bet mans baroklis velk tik uz 250w a vajag 350w (dators Lenovo h420 ja tas kko izsaka)

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Minimālās jaudas prasības video kartei parasti tiek aprēķinātas ar diez gan krutiem parametriem. Piemēram, kad pirku video karti, uz kastes bija rakstīts, ka minimālā barokļa jauda ir 300W, bet ar piezīmi, ka tas ir tad, ja tev ir Core-i7 procis, 4 GB RAM un kaut kas tur vēl. Attiecīgi, ja tev ir kaut kāds pavecs Celeron procesors un baroklim laba firma, tad tev arī ar 250W var pietikt.

Bet nu jā, labāk nopirkt bišku jaudīgāku. Drošs paliek drošs.

Īsumā — nē, jebkurš baroklis nederēs.

Kaspars, pirms 12 gadiem :

Man itkā jau processors ciešams intel I-3 un RAM 4 vienīgi vajag nomainīt barošanās bloku un video karti.
Paldies liels par informāciju. :)

Edgars A., pirms 12 gadiem :

Dodu +, jo par tik dziļu jaudas specifikāciju nebiju iedziļinājies. Būs jāpapēta. :) Par lētā gala kondiķiem barokļos zināju, pašam tādus nācies nez cik nomainīt, bet par to, ka 600W baroklis var būt nespējīgs dēļ detalizētākiem parametriem, gan nebiju dzirdējis. Parasti ir nācies konstatēt barokļa problēmu kompjiem, kam saliktas iekšā krutās daļas (pat ne krutās, bet vnk 3 disku rakstītāji 2 cietņi, visi ram sloti aizbāsti. u.t.t.) un baroklis tikai 300nieks :)

Edgars A., pirms 12 gadiem :

Par ko gribēju Tev uzjautāt - vai esi iemanījies kādu veidu, kā atšķirt kāda ražojuma detaļas tiek grūstas barošanas blokos (nu piem. atšķirības pēc ražotāja u.tml), neskaitot barokļu shēmu meklēšanu? Kā arī, cik apmēram Tev ir bijuši šādi gadījumi, kad šķietami jaudīgs barošanas bloks tomēr nespēj turēt to elementāro jaudu? :) Jau iepriekš paldies.

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Netā pat bija viens benčmark tests, kur bija paņemti 2 riktīgi jaudīgi barokļi par aizdomīgām cenām. Līdz testa beigām no tiem diviem viens uzsprāga.

Nu parasti jau ir tā, ka normālas firmas barokļos arī tiek izmantotas kvalitatīvas komponentes. Tāpēc arī reizēm vienādas jaudas baroklis var maksāt 10 Ls un 40 Ls.

Kvalitatīvi kondensatori ir Sanyo, Nippon, Mitsubishi, Rubycon, Toshiba, Panasonic.
Sūdīgi ir Fun Ju, Chhsi, Tayeh, Choyo un vēl kādi 100 citi. :D

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Edgars A.

+1304

 
izskrūvē un paņem veco līdz uz veikalu, un parādi. pasaki, ka Tev vajag jaudīgāku un cik tas varētu maksāt - pārdevējs visu sapratīs un iedos to, ko vajag. :)

pirms 12 gadiem  

Kaspars, pirms 12 gadiem :

Bet ja es piemēram nomainu to video karti uz 250 w bloka un palaižu sistēmu, datoram var kkas nodegt???

Kaspars, pirms 12 gadiem :

Ja video karte minimālās prasības 350w

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Pie pārtēriņa barošanas bloks slēdzas ārā.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Maris ...

+390

 
nav vienādi, atšķiras pēc jaudas, vēl var būt specifika ar konektoriem, ko pie kā var pieslēgt, piemēram veciem barokļiem nebūs sata barošanas, bet ja ņem jaunu, tad droši vien tur viss būs, vēl der pievērst uzmanību ventilatora skaļumam, jo pēc tā viņi arī iedalās klusajos un parastajos

pirms 12 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Tagad jau tie skaļie barokļi vairs nav, ja nekļūdos. Tas kūlera diametrs ir praktiski vienāds visiem. Nu izņemot tos, kuri ir tie jocīgie, garenie barokļi, kurus parasti liek desktopa tipa kastēs.

Maris ..., pirms 12 gadiem :

ir visādas šņagas, bet no labajiem ir silent un super silent, respektīvi klusie un ļoti klusie

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.