Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Feliks

+16

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1370 skatījumi

Datoram Lielas problēmas!!!

Datori un internets » Dzelži

Pirms 2 mēnešiem iegādājos portatīvo datoru.
Sākumā viss gāja labi. Tagad pirms vienas dienas jau sāk parādīties zils ekrāns. Tur uzrādas, ka dators tiks restartēts, bet pat aizejot līdz 100% viņš paliek uz vietas. Man nākas spiest un turēt power pogu, kas nenāk par labu datoram.

Links uz foto:
http://www.bildites.lv/images/h8grdog8jlfcnriyayoo.jpg
http://www.bildites.lv/images/pdwkviz4rpv2g3v8re7.jpg

Gaidu jūsu ierosinājumus šajā situācijā.

P.S. Ja nepieciešama plašāka informācija par datoru, rakstiet komentāros.

Pirms 11 gadiem

Vakar aiznesu uz veikalu. Aizsūtīja uz garantijas servisu. Šodien piezvana prasa, vai vēlos datus saglabāt, jo ir pasūtīts jauns cietais disks, veco mainīs, jo ir bojāts. Datus saglabāšanas maksa: 49Ls. Es atteicos, tik ļoti svarīgi jau nav, kaut kā pārdzīvošu. Tātad problēma ir atrisināta: Cietais disks nerukāja.

Feliks, pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Vārds Uzvārds

+7307

 
"Pirms 2 mēnešiem [..]"

Uzreiz padoms - garantijas remonts. Miers mājās, un nav jākrāmējas ar lietām, ko nezini.

pirms 11 gadiem  

Matīss Celmiņš, pirms 11 gadiem :

Garantijas remontā neviens ar windows problēmām nekrāmēsies. Vai nu pasūtīs pie velna vai noplēsīs 10 ādas kā minimums.

Feliks, pirms 11 gadiem :

Nu man teica, ka neko neplēsīs nost. Vaina bija cietā diskā. Tālāk jau vairs nav kur skatīties.

Matīss Celmiņš, pirms 11 gadiem :

Tad labi ka neplēsīs. Bet visticamāk ka atsūtīs tukšu kompi.Liela daļa garantijas servisos maina tikai komponentes, windows instalācija uz garantiju neattiecas.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vispār šo problēmu izsauc dažādi iemesli. Vienvārd sakot pie vienas problēmas var būt 10 iemesli un katru jāskatās individuāli. Bet visbiežākie un izplatītākie iemesli ir neadekvātu geimeru "spēriens" pa kompi, kad nav sanācis pabeigt kādu spēli vai kaut kas ir nokāries, tādēļ apskatīsim kā šo populārāko problēmu risināt. Iesākumā pamēģini tikt Windowsā no Safe Mode režīma.

1) Ieslēdzam kompi;
2) Startēšanas laikā pēc BOOT skrīna spiežam F8 un un izvēlamies Safe Mode režīmu. Ja tiekam iekšā - nočekojam cieto disku ar Windowsā iebūvēto CheckDisk tūli;

Ja nesanāk - otrs - sūdīgs bet tajā pašā laikā arī labs risinājums ir atkal slēgt iekšā kompi, spiest to pašu F8 taustiņu un likt system restore (Last known good configuration), ja tas nav atslēgts. Un pēctam mēģināt nočekot disku.

Ja šie abi varianti nepalīdz tad jānes būs vien uz servisu jo tad tālāk jau ir runa par tehniskām problēmām, kuras risināšanai vajadzēs zinošāka cilvēka palīdzību.

pirms 11 gadiem  

Vārds Uzvārds, pirms 11 gadiem :

Matīs - kā būtu savas virspusējās zināšanas par datortehnikas remontu paturēt pie sevis, un beigt ieteikt bezjēdzīgas operācijas jautātājiem, kas acīmredzami nav spējīgi tās veikt? Drīz laikam cilvēki arī zobus labos sev paši, pirms tam iegūstot instrukcijas interneta vortālos...

Vilnis Zivtinj, pirms 11 gadiem :

kas tev plusu iespēris, gribētu zināt. par ko virspusēju te viens jau ieminējās. mīnuss..

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Cilvēks uzrakstījis iesācējam daudz maz draudzīgus padomus, te uzreiz noliek pie sienas. So what? Lai labo, ja sanāk! Citādi pamatskolu pabeidzis un ar pazīšanos datorservisā darbu dabūjis "speciālists" gadīsies tāds pat meistars, kā savu zobu mājās labotājs. Un ar tādu attieksmi drīz katrs, kam mājās skrūvgriezis, varēs uzskatīt sevi par skrūvju guru un citiem tur klāt ķerties aizliegts.

Feliks, pirms 11 gadiem :

Nu ko stāstu:

1. Ar F8 nesanāca, jo spiežot nekas negāja, laikam tāpēc, ka F8 ir cita nozīme, tur ir papildfunkcija. Kā saka, ātrais taustiņš.

2. Gāju ceļu caur CMD, chkdsk - sanāca, ka aizgāja līdz 27% un stāvēja visu nakti, līdz baterija palika tukša.

3. Kad ieslēdzu viņu, atkal uzrādījās "scan and repair cieto disku pie 27%". Es izslēdzu, tad ieslēdzu un viņš stāv ar uzrakstu un lādējas, uzraksts bildē:

http://www.bildites.lv/images/ra7tyhttdiu4r6qal87j.jpg

Un tā jau pāris stundas ir...

Feliks, pirms 11 gadiem :

Beigas....

Kad ieslēdzu pc rāda zilu logu ar uzrakstu: No bootable device . hit any key.

Kur es tagad raušu win8 disku?

Man datora bija svarīga informācija.

Feliks, pirms 11 gadiem :

Mēģināju ielikt win7 licenses disku no cita datora rādija šo:

1. "ATAP 1CDROM: HL -DT -STDVDRAMGT51N has been blocked by the current security policy"

Vilnis Zivtinj, pirms 11 gadiem :

Feliks, rauj kur gribi, Hirena LiveCD, vai ko analogu ar iebūvētu OS. vislabāk mini windows. un pievienojamu datu glabātuvi. USB HDD ideālā. tikai tādā variantā varēsi saglābt datus, pārvelkot uz datu nesēja. vilks viņu rāvis šito win8, saskāries neesmu ar šitās OS brukšanu, bet BSOD vajadzēja UZRĀDĪT CRASH CĒLONI. nevis kaut kādu txt. http://samlab.ws/soft/hiren/, kačā no, un met diskā, softs? iekš google ultraiso warez.

Feliks, pirms 11 gadiem :

Vakar aiznesu uz veikalu. Aizsūtīja uz garantijas servisu. Šodien piezvana prasa, vai vēlos datus saglabāt, jo ir pasūtīts jauns cietais disks, veco mainīs, jo ir bojāts. Datus saglabāšanas maksa: 49Ls.
Es atteicos, tik ļoti svarīgi jau nav, kaut kā pārdzīvošu.
Tātad problēma ir atrisināta: Cietais disks nerukāja.

Matīss Celmiņš, pirms 11 gadiem :

Vārds Uzvārds & Zivtinja vilnī & Uldis Segliņš bet ko es minēju? Šeit jau ir aizdomas par bojātu disku un re kur augšā cilvēks tieši apstiprināja to. Es ieteicu vienkāršam lietotājam, kā mēģināt saviem spēkiem atrisināt problēmu ar elementāriem tūļiem, ar hirendiem un vēl velnszin kādiem advancētiem tūļiem vienkrāši viņi neprot apieties un tos viņi uzgrūž advancētiem lietotājiem. Tā kā paturiet savus komentārus paši pie sevis. Parastam cilvēkam ir jāskaidro elementāro, ja netiek galā-uz servisu

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

krokijs

+18181

 
man tieši šo arī bieži meta arā uz win8, bet dēļ pārslogota RAM

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Kas tas tāds "pārslogts RAM"? :))

krokijs, pirms 11 gadiem :

atvaino, tas bija ķīniešu valodā uzrakstīts.

Feliks, pirms 11 gadiem :

Man arī ir win8. Varbūt datoram arī ir pārslogs? Jo sitis neesmu, izņemot sērfošanu internetā,filmu skatīšanās. Daudz nesanāk viņam atpūsties.

Vilnis Zivtinj, pirms 11 gadiem :

RAM pārslogots? neticās. ja jau iet uz win8, RAM min 2Gb. ja dzelži pavāji, stājas uz roķenes, neko vairāk. config studijā..

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nauris

+744

 
Atjauno operētājsistēmu ar iebūvēto recovery.

pirms 11 gadiem  

Feliks, pirms 11 gadiem :

Kā to var panākt uz win8 ?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

pag, davai config. un kapē šitie BSOD met ārā txt, pie tam in RU??? pēc manas saprašanas tā nav OS dabiska noklāšanās. parasts vīruss. manas darbības - ar LiveCD kaut ar DrWeb skenēju. ja rezultāts negatīvs, metu OS pāri. repair režīmā. vienkāršāk. pie tam noutiem ir slēpta partītija ar atjaunošanas datiem. tas pie OS brukšanas. bet garantija attiecas tikai uz dzelžiem. un ar, uz HDD liekas neattiecas. par programmnodrošinājumu i nerunāsim.

pirms 11 gadiem  

Richard Fortunato, pirms 11 gadiem :

tas ka RU neko neliecina vēl un txt met ārā tapēc ka šim stāv win8 nevis win7 un pie win8 tā ir dabiska noklāšanās.

Feliks, pirms 11 gadiem :

Nu un kā es varu uztaisīt to repair?
Lai itkā visu pār instalētu bez diska, jo līdzi tāds nenāca.

Vilnis Zivtinj, pirms 11 gadiem :

RU? bet tagad , Richard Fortunato, paskaidro, kapē ne ENG??!!! winda tomēr nav RU cepta. un laikam esi ievērojis, ka it viss kritiskais windās ir in ENG. ja gribi pārliecināties, uzņem meklētājā msconfig. pat lokalizētajā tur viss in ENG.par repair skaidrs, nav ne diska, ne atjaunošanas punkta. ok, pie diska tikt kā pāris pirkstus apčurāt. BET TĀLĀK? crash..kas pie vainas? bez norādes pie tam..

Vilnis Zivtinj, pirms 11 gadiem :

oki, mīnuss, bet lūdzu pamatojumu. diskusijās rodas reāla izeja no situācijas. bet in anonimus noniecināšana vai nu apliecina savu gļēvumu, vai arī - savu nevarību.

Vilnis Zivtinj, pirms 11 gadiem :

http://www.mascobz.com/windows-8-features-metro-inspired-blue-screen-death/, http://www.eightforums.com/general-support/12512-windows-8-blue-screen-error-when-laptop-screen-dims.html, KUR IR RU?!!! un https://www.google.lv/search?q=windows+8+bsod+screen+RU&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:lv:official&client=firefox-a

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.