Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis S.

+153

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 826 skatījumi

Palīdzēsiet tikt skaidrībā ar vecu datoru?

Datori un internets » Dzelži

Sveiki!
Manā rīcībā nonāca vecs sistēmbloks COMPAQ D500 SFF 845 BU ALL ar mātesplati COMPAQ 219 REV 0H S26. Cietā diska nav iekšā, bet tomēr gribas zināt, vai pārējie dzelži ir vēl darbspējīgi.
Ieslēgšanai mēģināju izmantot Utility CD, ar kuru it kā vajadzētu varēt startēt datoru no CD draiva, bet visa dzīvība, ko izdod uz āru, ir tikai trīs pīkstieni un nepārtraukta diska griešana.
Pieslēdzot klāt monitoru, rādās tikai "No video input" paziņojums. Video karte ir kaut kāda Nvidia.
Vajadzētu taču būt redzamam kaut kam citam, pat ja visi draiveri un softs ir prom reizē ar HDD? Varbūt video karte ir beigta?

Paldies un priecīgus Ziemassvētkus!

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Vārds Uzvārds

+7307

 
Trīs pīkstieni Compaq biosam ir vai nu videokartes vai RAM problēma/neesamība.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. www.nts.nl/site/html/modules/pdf/PC/Evo_ D510_Series.pdf (Celeron vai Pentium, bet pārējais taspats vien ir)
2. http://www.bioscentral.com/beepcodes/compaqbeep.htm
Grafiskā karte beigta, vai nav kontakta kaut kur. Es notīrītu kontaktus un mēģinātu vēlreiz. Ja neiet, nu tad jau grafiskā karte būs nokalpojusi savu mūžu, jāmeklē vēl kāda tamlīdzīga AGP karte.
Bet datora startēšanai iesaku kādu LiveCD. Ja neiet šis http://www.knopper.net/knoppix/index-en.html, tad mēģini http://ubuntu-rescue-remix.org - kādu, kas nav pārāk jauns tavam datoram. 10.10 būtu jāiet, man iet uz tikpat veca datora. Tad varēsi gan datus glābt, gan sistēmu testēt, gan kursadarbu pabeigt.

pirms 10 gadiem  

Jānis S., pirms 10 gadiem :

Problēma laikam būs atmiņas karšu nesaderībā. Trīs divu veidu kartes mētājas, bet nevienu nepieņem, izskatās, ka neatbilst ECC un non-ECC tipi.
Ja vien zinātu, kādas ir vajadzīgas un kādas ir manā rīcībā...

Jānis S., pirms 10 gadiem :

Atradu šādu info: "Some models support ECC memory and some support non-ECC memory. For those systems that do support ECC, Compaq
does not support mixing ECC and non-ECC memory. Doing so will cause the system to blink the NUMLOCK LED on the keyboard continuously and, if a speaker is installed in the system, there will be a short beep followed by 2 long beeps. In addition, the system will not boot the operating system.".

Jānis S., pirms 10 gadiem :

Tad sanāk, ka šis dators atbalsta ECC, bet neļauj lietot gan ECC, gan non-ECC atmiņas vienlaicīgi. Taču tam būtu jāpieņem jebkura veida karte atsevišķi, vai tomēr nē?
Bet tas pīkst jebkurā gadījumā.

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Nu ja katrs RAM bloks nevienā portā bez pīkstēšanas neder, tad tikai grafiskā karte. Var jau arī barošanas problēmas būt, bet drīzāk gan grafiskā.

Jānis S., pirms 10 gadiem :

Var būt arī RAM ātrumu nesaderība, jo divām kartēm ir uzlīmītes ar "PC100" virsū, bet trešajai nav vispār nekādu marķējumu, savukārt uz mātesplates ir uzraksts "PC133 SDRAM MEMORY ONLY".
Žēl, ka nevaru sadabūt pat tik pēc mūsdienu standartiem nevērtīgu RAM karti, jo tuvumā nav tādu vietu.

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Tas ir iemesls kādēļ jāmēģina pa vienai kartei. Un jā, ja nav vajadzīgās, tad mūsdienās viņas maksā sasodīti sālīti. Lētāk un ātrāk ir atrast vecu datoru ar tādu RAMu.

Jānis S., pirms 10 gadiem :

Ībejā tirgo, domājams, īstās RAM kartes, varbūt nāksies riskēt un pasūtīt, piemēram, http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=181200672134.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Man mētājas līdzīgs modelis ir D51S, bet ar iebūvēto video.

pirms 10 gadiem  

Jānis S., pirms 10 gadiem :

Kā liekas, vai tas varētu "pavilkt" WinXP un CNC programmu, piem., Mach3?

Oto , pirms 10 gadiem :

Man tīri labi tas dators kalpoja, problēma bija tikai ar youtube, jo video knapi vilka dēļ tā ka videokarti jēdzīgu nevar ielikt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.