Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1046 skatījumi

Dell vai Lenovo?

Datori un internets » Dzelži

Čau. Vajag jaunu portatīvo. Pats māku gūglēt un IT lietas māku, bet gribas dzirdēt reālu cilvēku argumentētu viedokli. Nekādus konkrētus modeļus neminēšu, jo konkrētus review es arī pats varu sameklēt, bet jautājums ir vairāk vispārīgs — kāda ir jūsu pieredze ar Dell un Lenovo (ThinkPad sēriju neskaitot, jo tas principā ir IBM un cita klase, kuru man nevajag)? Kas patīk, kas nepatīk?

Ja vajag drusku konkrētāk, tad vēl neesmu neko izdomājis, bet varētu būt Inspiron vs IdeaPad.

Paldies!

Pirms 9 gadiem

P.S.: Konkrētus modeļus neminēju tāda iemesla pēc, ka komentāri par specifikāciju man nav nepieciešami, ar to jau viss ir skaidrs. Vairāk interesē ergonomika, uzbūves kvalitāte, tačpada lietojamība (daži ir vienkārši briesmīgi), ērtums apkopē (cik viegli tikt pie kūlera), dizains, kaut kādas ražotāju īpašās īpatnības/atšķirības u.c. knifi.

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Uzmundrinājumam, pēc statistikas līdz pat trešdaļai portatīvo datoru garantijas laikā nonāk remontā.
Te vairākus gadus vecs pētījums: http://lifehacker.com/computer-manufacturers-ranked-how-to-pick-a-laptop-tha-1467145338
Bet kurš ir labs un kurš slikts vislabāk varēs atbildēt pēc gadiem 2-3 :) Visi ražotāji pamanās kādu modeli sačakarēt.
Ja modelis nav pavisam svaigs, sāc Google rakstīt savu datora modeli un skaties ko piedāvā pie ieteiktajiem meklējumiem, reizēm tur mēdz būt xxx problems ... utt :D
Man par desmitiem IBM/Lenovo X sērijas datoriem ļoti labas atsauksmes, bet nu tā ir cita cenu klase. Pats ar šobrīd rakstu no nedaudz uzprišināta 7gadus veca iksa.

pirms 9 gadiem  

JanKa, pirms 9 gadiem :

Reku kaut kāds mistisks vērtējums http://blog.laptopmag.com/laptop-brand-ratings :)

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Jā, bet zini, tā problēmu meklēšana Googlē ir visai kreiss rādītājs, manuprāt. Jo cilvēki jau kaut ko raksta tikai tad, kad kaut kas ir noticis. Neviens tāpat neraksta «vau, nopirku portatīvo, viss iet, forši!» :D Tāpēc arī dažreiz rodas iespaids, ka kompis ir nereāli slikts, jo visur jau tikai slikto raksta.

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Uz dārgājām klasēm (Latitude, ThinkPad) neskatos, jo datorus mainu ik pēc 2 gadiem un man nav svarīga ne ilgmūžība, ne izturība. Man tāpat viņš stāv uz galda kā stacionārais. Varbūt reizi nedēļā aizvedu uz darbu, tā kā īsti neredzu jēgu maksāt gandrīz dubultā par to, ko man nevajag.

Man otrs kompis ir aizvēsturisks ThinkPad T61. Iet kā tanks un izskatās, ka vēl labu laiku ies. :D Ar Lenovo man vispār ir labas atmiņas un pieredze lielākoties. Palūrēšu to X sēriju, paldies!

Zigmārs Dzenis, pirms 9 gadiem :

Ja jau Tev jaga kādu spīdīgu plastmasiņu, kas uz galda putekļus krās, tad pērc jebkuru...:) Pat nesaprotu, kāpēc šo jautājumu uzdevi... Es savukārt neesmu tik bagāts, lai pirktu jaunu zemākās klases datoru, ja par to pašu naudu varu nopirkt dažus gadus saudzīgi lietotu Premium klases datoru.

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Jā, JanKa, par to vērtējumu: tur tieši Dell tā kā otrajā vietā, bet vot tas mani vienmēr ir mulsinājis, jo tieši par Dell esmu dzirdējis pilnīgi pretējas atsauksmes. Ir dzirdēti daudz labi vārdi un tai pat laikā ļoti daudzi ir teikuši, ka Dell ir briesmīgākais, kas var būt.

Un tieši tāpēc, Zigmār, uzdevu šo jautājumu, jo man personīgi, diemžēl, darbā (un visur citur) ir minimāla saskare ar Dell. Izņemot vienīgo Dell Vostro, ko man tur piešķīra.

Lietots neder. Estētiski nepieņemami.

Zigmārs Dzenis, pirms 9 gadiem :

Vostro ir neizdevies modelis, jo dzese nedarbojas kā vajag... aizmugurējais dzelzis karst ne pa jokam un dators pats slēdzas ārā, kad tas ir pārāk karsts... Vostro uzbūve arī ir tizla...

Lietotam Latitude ar jaunu SSD disku un pieplusotu operatīvo ir reāli jauna datora izskats, jo tur nav lētā plastmasa... tur nekas nav lēts...

Savukārt jaunam lētā gala datoram gan ir lēta plastmasa utt.

Bet pa lielam man ir pilnīgi vienaldzīga Tava izvēle...:) Tev pašam ir galva uz pleciem

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Zigmārs Dzenis

+5532

 
Lietotu Dell Latitude http://laptopshop.lv/lv/preces/Laptop/lietoti/?&prece=6291 Perfekts dators.... Ieliec Kingston SSD disku, pieliec klāt Ram un backlit apgaismojumu klaviatūrai un būs perfekts dators. Bet Inspirons vai lenovo lai paliek vienkārši cilvēkiem, kuri no datoriem neko nesaprot...

pirms 9 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Paldies par atbildi, bet Latitude ir būtībā analoģiskā līmenī ar ThinkPad. Nav jau viņi slikti, bet tā kā es nestrādāju džungļos vai tuksnesī, kā arī dators netiek vazāts apkārt, man nav reālas vajadzības pēc šādas sērijas. Lietots arī nebūs variants.

Kāds arguments apgalvojumam par Inspiron un Lenovo?

Zigmārs Dzenis, pirms 9 gadiem :

Man kādreiz bija vecs thinkPad, eņģe bija ieplīsusi... IBM eņģes varētu būt vājā vieta... Inspiron un Latitude ir pavisam dažādas klases datori... Man kādreiz bija Vostro, karsa ne pa jokam un slēdzās ārā... Tagad es labāk izmantoju lietotu Latitude nekā jaunu zemākā līmeņa datoru... Ja Tu paskatīsies uz cenām, tad ātri sapratīsi, Inspirot ir Dell lētais gals ar visvājāko kvalitāti...

    Frīdrihs Nīče, pirms 9 gadiem :

Paldies vēlreiz, Zigmār, bet mums ir dažādas vajadzības un prioritātes attiecībā uz laptopiem, jo lietotu es nekad nepirkšu un otrkārt, lētā gala kompis ir tas, ko man vajag, jo pirkt divreiz dārgāku, lai pēc 2 gadiem to pārdotu, ir totāls waste of money. Tad vairs alkoholam nesanāks. :D

Zigmārs Dzenis, pirms 9 gadiem :

Lietots Latitude izskatās kā jauns, jo tur ir kvalitatīva plastmasa. Par wifi karti atceros... Lai Vostro tai tiktu klāt, pus dators bija jāizjauc un es to pat neriskēju darīt, bet Latitudei wifi karte ir blakus ramam un hdd, uzreiz aiz kapota...:)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Frenks

0

 
No peredzes Lenovo ir bijušas problēmas ar draiveriem. (Runāju par portatīvo kompi ko pirku gadus 6 atpakaļ.)
Kopš tā laika esmu pārgājis uz Dell, iespaids - nedaudz plastmasīgāks, bet veiktspējas ziņā nevaru sūdzeties.
Vienigais ko varu teikt, labāk kompi paņemt no officiālā izplatītāja (nevis random internetveikala), jo ka kas notiek, viņie baigi fiksi saorganizē garantijas remontus.
Priekš Dell & Lenovo https://capital.lv/Produkti/Katalogs/Portativie-datori ir labs sākumpunts kur kompjus iečekot. Bet skaties pats.

pirms 2 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.