Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Kalvis

+15536

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2554 skatījumi

Kad visā Latvijā parādīsies bezmaksas internets?

Datori un internets » Internets

Tika jau runāts,ka no ES puses tikšot sponsorēts nets,lai laukos arī būtu tas pieejams bez jebkādiem papildlīdzekļiem!Tagad tak tik modernas tehnoloģijas,ka ar 1000 ls.var aizraidīt līdz 100 km.,vienīgi ātrumu droši,ka nedos!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Visā Latvijā bezmaksas internets tuvāko 100 gadu laikā noteikti neparādīsies, jo pirmkārt tas ir diezgan dārgs pasākums un otrkārt nav tādu tehnoloģiju, kas bezmaksas internetu raidītu 100 km attālumā, tam ir nepieciešami nekaitāmi HotSpots ik pēc 50-100 m. Šobrīd šādas iespējas ir tikai lielākajās pilsētās, kur to apmaksā kāds restorāns vai kafejnīca vai kāds interneta pakalpojuma sniedzējs, vai arī kāda pilsētas pašvaldība noteiktās ielās, piemēram, Palangā uz galvenās ielas ir nodrošināta šāda bezmaksas pieeja. Lielākajās metrapolēs, piemēram, Ņujorkā un Londonā ir simtiem dažādu bezvadu interneta pieejas punktu, taču nekd nedrīkst aizmirst to, ka ne visi no tiem ir domāti jebkuram cilvēkam, kura īpašumā ir portatīvais dators. Lai arī daudzi nav aizsargāti ar paroli, tomēr par tiem kāds maksā un nepiederošām personām pieslēdzoties samazinās ātrums pārējiem lietotājiem, līdz ar to šādi pieslēgumi ir nelikumīgi un ir pieredzētas arī tiesas prāvas ar reāliem naudas sodiem...

pirms 14 gadiem  

JanKa, pirms 14 gadiem :

Tehnoloģijas ir vairākas un iet uz priekšu, protams, gandrīz katrā datorā esošajiem wi-fi jeb 802.11a/b/g/n stadartiem vajag raidītājus ik pa ~100m, bet izņem no kabatas telefonu, tu taču var tajā atver interneta pārlūku un palūkoties interneta plašumos. 3G, WiMax, CDMA utml. standartiem nevajag raidītājus ik uz katra stūra.

Marcis, pirms 14 gadiem :

Kas pa mullkiibam Wi-fi raidiitajus nejag ik peec 100m izlikt, pannem lielu antenu un izdali visai pilseetai raadiusaaa 20 km.

Marcis, pirms 14 gadiem :

Kas pa mullkiibam Wi-fi raidiitajus nejag ik peec 100m izlikt, pannem lielu antenu un izdali visai pilseetai raadiusaaa 20 km.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Protams, Jāni un Māri! Iespējas pieslēgties Internetam jau šobrīd ir jebkurā pasaules vietā, kaut vai Sahāras tuksnesī vai 10km augstumā pasažieru lidmašīnā atsevišķu avilīniju biznesa klasē, tomēr jautājuma būtība jau bija par to, kas šāda iespēja lietot Internetu savus portatīvajos datoros būs jebkurā vietā un bez maksas? Tādēļ arī šobrīd pie pastāvošajām tehnoloģijām ir iespējams atbildēt, ka Latvijā nekad, jo tādas iespējas nav nevienā valstī, kur nu vēl Latvijā.

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Ir tāda tehnika- http://www.boot.lv/index.php?pg=202&news_id=5750
Protams,tādu tev neviens pa simbolisku maksu neuzstādīs,kā tas ir ar platjoslas.Cik cilvēki man šeit saka,ka tas nav domāts izklaidei,bet ES to grib virzīt priekš izglītības,biznesa,aprūpes utml.!

JanKa, pirms 14 gadiem :

Aivi tehnologjijas vienkaarshi mezhoniigi attistaas, pirms ~5gadiem vareeja ar 2mbps piesleegumu 100 cilveekus nodroshinaat ar pieeju internetam.Tagad 100mbps vienam cilveekam ir par maz. Bezvadu tehnologjijas maksaaju tuukstoshus, telefonos labi ja WAP vareeja izmantot. Shodien caur telefonu varam 2mbps sasniegt un maksaat par to 3ls/m. Paies veel 5gadi un vareesi, bremziigu internetu lietot jebkur un bez maksas.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Tad kad pūcei aste sāks ziedēt.
Tad kad medicīnas pakalpojumi būs bez maksas..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Marcis

+3511

 
Lidostaas tak ir pieejams, aizbrauc atrood briivu vietu kur apseesties un lieto !

pirms 14 gadiem  

Marcis, pirms 14 gadiem :

Bezmaksas internets laba lieta, bet administreeshana ar jauztur, ja nobruks switch vai wi-fi routers kursh ies pa velti kaut ko montiereet.

Marcis, pirms 14 gadiem :

Ko teksti aciis kozz, Maari !

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Bračka nebrauks no saviem laukiem uz lidostu,tuvāk 8 km.uz bibliotēku! :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
"bez jebkādiem papildlīdzekļiem" nebūs nekad un nekur. Kādam par to šā vai tā jāmaksā.

Ar ES fondu atbalstu tiek ierīkoti publiskie bezmaksas interneta pieejas punkti, arī bibliotekās un to tuvākajā apkārtnē pieejams bezmaksas bezvadu tīkls, gan ar ierobežojumiem.

pirms 14 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Patiesība gan,jo laukos mana māsīca teica,ka bieži ejot uz bibliotēku,lai paložņātu pa netu!Paliek tikai bešā zemnieku saimniecības,kurām ja vajag galus eksportam ir jālieto vai nu mobilais internets vai kā savādāk!

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

2008. gadā stāstija, ka esot "noklāti" 98% procenti - šī projekta rezultāts.
http://www.sam.gov.lv/satmin/content/?cat=323
Platjoslu sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos

Tas gan nebija domāts kā bezmaksas pasākums, bet iespēja lietot "par saprātīgu cenu".

Latvijā situācija jau šobrīd ir daudz labāka kā daudzās attīstītajās Eiropas valstīs.

Marcis, pirms 14 gadiem :

Ko teksti aciis kozz, Maari !

Marcis, pirms 14 gadiem :

Buutu labaak pateicis kaa piesleegt Linuxam Sony HDR-FX1 kameru, nu paraadi ko speej !

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Samērā daudzsološi ar to platjoslas internetu!

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Nu jau ir arī 100 MBps um būs arī 500
http://www.apollo.lv/portal/life/articles/180887
«Lattelecom» datu pārraides ātrumu palielinās līdz 500 megabitiem sekundē
"«Fantastiski, esmu skaudības pilns. Tas būs ātrākais internets Eiropā,» informāciju par «Lattelecom» plāniem komentēja Zviedrijas mobilo sakaru un platjoslas organizācijas «Kista Mobile and Broadband Showcase» vadītājs Tomas Benihs."

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Ar to mūsu izlēcienu gan es nesaprotu,jo tik tiešām kur parastam lietotājam tāds ātrums!?

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Tas ir bizness!Tagad ar tak vair neviens nepirks zapiņu,lai brauktu uz darbu 100 km.,bet protams pirks ātrāku un krutāku!Cilvēka vēlmes ir bezgalīgas un nekad viņš nebūs apmierināts.Arī man ir bijuši sapņi,kurus pa vēlu piepildot neradās vairs tas gandarījums,ja es būtu to uzreiz dabūjis!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Es gan nebūtu tik pārliecināts, ka nebūs nekad. Teikšu ka būs. Bet salīdzinoši lēns un ar apgrieztu pieeju dažādiem nestandarta servisiem.
Varēsim bez maksas pārlūkot mājaslapas, pļāpāt skype, bet ne jau izmantot failu apmaiņu ar pilnu ātrumu vai skatīties IPTV.

pirms 14 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

Caur skype diez vai varēs ar tādu ātrumu papļāpāt,bet mājsaimniecībā priekš izaugsmes tīri noderīgi!Atradu neta ātrumu,bet var būt mazliet vairāk-'' Minētais projekts garantē minimālo datu pārraides lejupielādes ātrumu 256 Kb/s, bet augšupielādes ātrumu – 128 Kb/s, ''-tas par platjoslas lauku apvidos!Būs jāsazinās.

JanKa, pirms 14 gadiem :

Mans piemeers nav balstiits uz nekaadu projektu, tikai sajuuta, ka kaadreiz taa vareetu notikt.
Tas projekts par kuru tu runaa, visticamaak ir jau "iistenots"-Triatel nodroshina pieeju internetam visaa LV.Par to ka tai jaabuut bezmaksas, shkjiet, ka netika mineets.
Paskaties mobilo operatoru piedaavaajumus: "internets par 3ls meenesii" "internets par 25 santiimi dienaa". Nav taalu liidz bezmaksas ar dazhaadiem ierobezhojumiem.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Marcis

+3511

 
Maari viszonoshais karali! Maari labi pastraadats, bet taa uz manu jautaajumu tu neatbildeeji !

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.