Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4275 skatījumi

Interneta datu apjoms - cik tas ir un kā to izmērīt...

Datori un internets » Internets

Šobrīd tiek piedāvāti 'vasarnīcu interneti' utml. Piedāvājumos ir fiksēts datu apjoms, par kuru ir jāsamaksā konkrētā summa un pēc tam par papildus apjomu ir papildus maksa. Blondais jautājums - cik ir, piem., 10 Gb pārvēršot mājas lapās/fermu apmeklējumos/ e-pastu lasīšanās utml.? Tas ir vairāki simti mājas lapu ar daudzajām reklāmām vai arī tik vien varēšu kā izlasīt savus e-pastus un reizi dienā ieiet draugos?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 
Datu apjomu var redzēt statistikā līdzīgi kā mobilajā telefonā sarunu ilgumu. Ja internetā neskatās (nepumpē) filmas, tad 10 GB ir salīdzinoši liels apjoms e- pastam, draugiem, dažādām spēlēm, videoklipiem..., ziņām, rakstiem utt. Domāju ka pietiktu ar 5 MB.

pirms 14 gadiem  

Valdis Tomsons, pirms 14 gadiem :

Visam nosauktajam papildus lietoju skype video un mēnesī man salasās līdz 4,5 GB.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gatis Brencis

+1547

 
Mana mamma lieto Bites bezvadu internetu ar dato apjomu 1GB, pa 1,99Ls mēnesī. Draugu apmeklējumiem, e-pasta lasīšanai, rakstīšanai un jaunumu lasīšanai pietika, līdz tēvs "saslima" ar zolītes spēlēšanu draugos.lv :D, tagad pārgāja uz 5GB tarifu par 5Ls mēnesī. Tā kā ļoti pieticīgai lietošanai teorētiski pietiek ar 1 - 5GB menesī. MP3 formāta dziesma apmēram paņem 5MB, bildes līdz 1MB (atkarīgs no kvalitātes), mājas lapu atvēršana ir salīdzinoši nenozīmīga. 1GB=1024MB.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pāvels

+18781

 
1)Tikai triatel un pavisam mazajiem datu plāniem (līdz 2GB) mūsdienās ir jāmaksā par papildu apjomu.
2)Iesaku paņemt Tele2 piedāvāto 2 nedēļu testa modemu (jāiemaksā drošības nauda, ko atdodot modemu atmaksā) un kādu nedēļu palietot internetu tā, kā pierasts to darīt. Modema programmatūra parādīs notērēto datu apjomu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kukvandek

+1597

 
Lietoju Tele2 mobilo inetu, 10 Gb ir pilnigi pietiekoshi lai serfotu ineta, shad tad skatos youtube sikos video. Filmas parasti ir no 700Mb lidz apmeram 2 Gb. tatad kaitigas manam mobila ineta apjoma ekanomijai.A visa pareja lietoshanai, pilnigi pietiekami

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.