Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3029 skatījumi

Interneta pieslēguma varianti lauku reģionos.

Datori un internets » Internets

Sveicināti.
Vēlētos zināt Jūsu pieredzi ar jebkāda interneta pieslēgumu pieredzi lauku reģionos.Kādi ir ieteikumi vai ar ko Jūs esiet vai pretēji,neesiet apmierināti?
Pats dzīvoju vidē,kur pagasta centrs ir 2 km attālumā,arī Triatel u.c.interneta bāzes ir tadā attalumā un man saka,ka nekadīgi nevar man ierīkot vadu internetu,Lattelecom saka,ka vajag "miljons" latu un baigā "ņemšanās" tāpēc viņi neierīkos!
Vai tiešām par to naudu,ko samaksājam,uzņēmumi nevar atlikt un uzstadīt vairāk bāzes?
Tas paaugstinātu produktivitāti to,klienti apmierinātaki būtu un liels + vēl tas,ka būtu progress attīstībā.Liekas jau,ka tas ir mazums,bet ja padomā tad tiesi šis šķērslītis varētu pāršķirt jaunu "lapu" sakot ar lauku un vispārēji arī interneta,saziņas un tml.iespēju nākotnē.
Būtu pateicīgs par Jūsu pieredzes izklāstu :)
P.S . Ja tas ko līdzēs,tad pats esmu saskāries ar šo problēmu atrodoties Alūksnes rajonā.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aldis Višķers

+841

 
LMT ir ok, ja pērk arī lielo modemu, nevis tikai usb flešu, ko iesprauž portatīvajā (šis ir neuzticams un, kad grib papildināt bilance vairākas reizes vienkārši neļāva to izdarīt). Triatel der vietās, kur vispār nekas cits nav pieejams, bet gribas ieiet draugos vai feisbukā. Ja dzīvo tuvāk tornim, tad var skatīties arī filmas, bet jāskatās pārklājums. Kādu laiku atpakaļ visi varianti bija salīdzināti iekš datapro.lv, bet labāks par optiku neviens variants, protams, nav.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Ivanovs

+2902

 
Lielāku sūdu par triatel vel ir jāpameklē un pietam ar viasat.Tele 2 zona samērā dranķīga,Lmt zona normāle bet gauss,visu vasaru nodzīvoju netālu no Papardes,nu gaužām gauss,Lmt man ātrums 5gadu laikā nav pārsniedzis 40kbs,vidēji ir 20kbs.Tie lielie ātrumi ko reklamē ir tikai Rīgā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Esmu lietojis Tele2,LMT.Ar Lmt pat sanāk failus lejuplādēt gigabaitu apmēros un mēnesī nekad neesmu notērējis savus 10 gb.Pagasts man atrodas 8 km.attālumā un drīz būs tieši tāds pats ātrums kāds ir bibliotēkās,kas ir 2 līdz 10 Mbit/s.,jo slēgšu šo pakalpojumu.
Lmt un Tele2 bieži gļukoja,bieži diskonektējās un neesmu apmierināts,tādēļ tāds būs mans risinājums.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Interneta pieejamība un ātrums pēdējos gados ir attīstījies mežonīgā ātrumā - pirms gadiem desmit, visas Latvijas interneta ātrums bija līdzvērtīgs šodien vienam lietotājam pieejamajam. Un pirms gadiem pieciem varēja tikai sapņot, ka internets būs pieejams gandrīz jebkur un par pieņemamu cenu. Protams, vienmēr gribas ātrāk, augstāk, tālāk. Kabeļu vilkšana, kā pats esi noskaidrojis, izmaksā gandrīz astronomiskas summas - lauku rajonos tas neatmaksājas un diez vai atmaksāsies, jo bezvadu risinājumi ienāk arvien straujāk. Bet ir bet, Latvijā 30% iedzīvotāju dzīvo Rīgā, 50% 10 lielākajās pilsētās, pieskaitot rajonus ap šīm pilsētām - 70%, pieskaitot vēl pārējās pilsētas 90%. No maksātspējīgajiem šis procents būs vēl lielāks. Līdz ar ko savākt lielāko daļu klientu var aizmirstot par laukiem.
Ko darīt - tehnoloģijas turpinās attīstīties, ja tavā pusē internetu izmanto daudz, un bieži sūdzaties par lēnu ātrumu, tad būs lielāka iespēja, ka modernizēs bāzes staciju.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Izmēģini visus mobilos internetus - LMT, Tele2, Bite, Triatel, varbūt kāds ir ātrāks par citiem (ja vāja zona ir pieejami modemi ar lielākām antenām). Kā arī vari paintersēties varbūt ir kāds vietējais bezvadu interneta provaideris, bet maz ticams, ka spēs piedāvāt daudz lielākus ātrumus kā mobilie interneti.

Ruslans Stoļarovs, pirms 13 gadiem :

Paldies :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Alūksnes pusē esmu lietojis kā Bite, tā LMT internetu. Tie tev neder?

pirms 13 gadiem  

Ruslans Stoļarovs, pirms 13 gadiem :

Tu domā mobilo internetu? Man ir ZZ mobilais internets,bet vēlētos jau kaut ko atraku mazliet.

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Ja Triatels sniedzas, tad var arī Viasast internetu lietot.

Pāvels, pirms 13 gadiem :

Katrā vietā ir jāizmēģina visus 4 piedāvātos variantus. Es gan vēl neesmu redzējis vietu, kur Triatel būtu ātrāks par Tele2. Laukos (Madonas rajonā) izmēģinot LMT, Bite un Tele2 atklājās, ka LMT nav konkurētspējīgs, Bite trūkst stabilitātes un vienīgi Tele2 spēja nodrošināt salīdzinoši stabilu darbību. Triatel risinājuma cena man nav pieņemama.

Ruslans Stoļarovs, pirms 13 gadiem :

Paldies,jamēgina kaut ko savilkt kopā un apskatīties ko var izdarīt :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.