Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdis Līcis

+879

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1702 skatījumi

Kāda ir kompānijās visbiežāk sastopamā problēma IT un WEB ziņā?

Datori un internets » Internets

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Pāvels

+18781

 
Uzskats, ka Web lapai nav nozīmes un publiskais tēls internetā ir mazsvarīgs

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Jā, diemžēl tie Aivja minētie uzņēmēji, kas neko no tā nesaprot mums ir ļoti daudz. Pat daudzi interneta veikali parāda to turētāju stipri ierobežoto sajēgu par web lapas nozīmi, kaut gan tiem jau vajadzētu zināt par ko runa iet. Piemēram, produkta meklēšana iespējama pēc ražotāja, ne parametriem, vai preces nosaukums ir vienīgā informācija par produktu, ā un vēl cena - produkts: spraudnis, cena 17 latu. Kas to pirks? Es nē.

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

tas jau ir lapas saturs, ko papildinat pats lapas īpašnieks un ar it tur maz sakara.

Valdis Līcis, pirms 13 gadiem :

Jā, bet iespējams ir kādam šeit gudra gaiša galva, kas labprāt sarīkotu teiksim kaut kādu lekciju kursu, kuru varētu LU un RTU un BAT noturēt, lai cilvēki saprot, ka tas, ka viņiem māca lietot frontpage NEKAD NENOZĪMĒS UN NENOZĪMĒ to, ka viņi prot taisīt mājas lapas un ka ar to ir pietiekami, lai nodarbotos ar biznesu. Var būt, ka tiešām varam salikt galvas kopā un izdomāt kā izglītot mūsdienu atpalikušo biznesa publiku, lai visiem, kas ar IT nodarbojas pavērtos vairāk iespēju

Valdis Līcis, pirms 13 gadiem :

Domāju, ka tas pat varētu būt plašāk nekā tikai WEB nozarei izdevīgi

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
Problēmu ir daudz :) Tā nozare nestāv uz vietas un visu procesu varētu nosaukt par nebeidzamu problēmu risināšanu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Viss ir atkarīgs no tā, kādā aspektā uz to skatās. Ja no iespējamā biznesa viedokļa, tad šajā ziņā darbu ir cik uziet, jo vidējais aritmētiskais uzņēmējs ar IT saprot tikai Office programmu lietošanu un grāmatvedi, kura strādā ar Office un vēl kādu apstiprinātu grāmatvedības programmu un neko citu no IT un WEB iespējām neizmanto un nesaprot. Problēma ir pavisam citā apstāklī - tā ir uzņēmēja galvā - informācijas tehnoloģijas sniedz milzīgas iespējas, palielināt savu atpazīstamību, meklēt jaunus tirgus, lētākus un labākus piegādātājus, paziņot visiem, ka tāds uzņēmums eksistē un ar ko nodarbojas, diemžēl, mūsu uzņēmēji nepamatoti neizmanto šīs iespējas, jo šāda reklāma ir arī saistīta ar ieguldījumiem, uzņēmumiem brīvu līdzekļu nav un paredzamais ieguvums nav matemātiski aprēķināms.

pirms 13 gadiem  

Valdis Līcis, pirms 13 gadiem :

Pilnībā piekrītu, tacu šī jautājuma mērkis man ir un bija iegūr idejas un apkopot visbiežāk pamesto ideju par to, kas visbiežāk saiet čigarā, lai pie tā piestrādātu un radītu risinājumi tieši priekš vis sāpīgākās problēmas un biežāk sastopamās...

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Visbiežāk izpaltītā problēma IT jomā un praktiski visās jomās Latvijā ir servisa trūkums, ar to saprotot individuālu pieeju katram klientam, momentālu reaģēšanu uz izsaukumiem un ierašanos uzņēmumā stundas laikā, kvalitatīvu darbu. Latvijā bieži vien neviens nekur nebrauc, pašam ir jāved dators uz servisu, kas nozīmē to, ka uz laiku uzņēmējam ir vajadzīgs cits dators un vesela virkne citu problēmu.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tas ir maldīgs priekšstats, ka mūsdienās visi visu zina paši. Kaut vai tie paši office programmu lietotāji nekad nav dzirdējuši un izmantojuši 90% office programmu iespēju un ne jau tādēļ, ka tās nav vajadzīgas, bet tādēļ, ka neprot un nezin, kur tādas ir atrodamas. Daudzi grāmatveži lieliski strādā uz savām grāmatvedības programmām, bet pilnīgi apjūk, ja pazūd latviešu val. transkripcija vai ir jāieinstalē kāda nopirkta programma no cd.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja runa ir konkrēti par mājas lapu izstrādi, teikšu kā ir — ļoti grūti. Faktiski izsitušies ir tie, kas ar to jau sen sāka nodarboties. Tās būtu tās lielākās Latvijas web dizaina studijas (nesaukšu nosaukumus, nav svarīgi).

Pārējiem, kas pievienojās tai nišai vēlāk, ir grūtāk. Otrkārt — ir milzīga kaudze ar studentiem, frīlanceriem u.c. cilvēkiem, kas komercdarbību nav reģistrējuši un nemaksā nodokļus, kā rezultātā viņi var piedāvāt zemākas cenas. Tāpēc reizēm arī ir tā, ka klients atnāk pēc mājas lapas uz kādu uzņēmumu, viņam nosauc cenu, a viņš saka «a kāpēc man jāmaksā jums 300 Ls, ja man te viens students piedāvāja to pašu par 80 Ls uztaisīt?». Vot pamēģini pārliecināt klientu, kāpēc viņam būtu jāmaksā tev, nevis tam studentam. Tas ir ļoti grūti...

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nu faktiski ir tā, ka vairāk vai mazāk mājas lapu izstrādes tirgu nosaka tieši frīlanceri. Jo lielās studijas konkurē tikai savā starpā. Mazie uzņēmumi un privātpersonas viņiem pilnīgi un galīgi nav konkurenti. Tur ir cita kvalitāte, citas cenas utt.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tas jau, Rihard, Latvijā ir jebkurā jomā, taču viennozīmīgi pateikt to, ka freelancer ir automātiski nekvalitatīvi un neprofesionāli un nemaksājot nodokļus, tad tas ir ļoti skaļi un nepamatoti. Nekvalitatīvi strādā arī daudzi uzņēmumi, pie tam izmantojot tos pašus freelancerus un iekasējot samaksu dubultā un trīskāršā apmērā no tā, ko būtu jāmaksā, ja mājas lapas dizainu pasūtītu no paša izpildītāja. Uzskatu, ka cenai nekad nav nozīmes un katram darbam ir sava mērķauditorija.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Es arī strādāju kā freelancer savā lauciņā un maksāju arī visus nodokļus, tāpat arī manus pakalpojumus var pasūtīt caur lielāko daļu nopietnāko uzņēmumu, un maksāajot 2 - 3x vairāk. Nodokļus maksāju un nekādas atšķirības darba kvalitātes ziņā nav.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nē nē, Aivi, es negribēju teikt, ka frīlanceru darbs automātiski ir nekvalitatīvs. Nepareizi izteicos vienkārši. Ar vārdu «frīlanceris» šajā gadījumā es vairāk biju domājis tos 15-gadniekus, kas taisa lapas par 20 Ls. :D

«Nekvalitatīvi strādā arī daudzi uzņēmumi» — pilnīgi pareizi. :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.