Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1295 skatījumi

Par IP adresi?

Datori un internets » Internets

Gribu uzināt par IP adresi, kur,kā un kas glabā manu IP adresi. Kā var izdarīt lai neredz manu IP adresi vai arī neredz ko es esmu darījis ar savu IP adresi. Noderēs jeb kāda informācija. Neprasiet ko darīšu, tā pat nestāstīšu, lai nav lieku atbilžu, ja neziniet atbildi tad neatbildi... Paldies par infu, jau iepriekš.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nafig čakarēties bez 100% drošības garantijas? Tas ir mazohisms.

Paņem ss.lv kaut kādu lūzni laptopu, pieslēdzies WiFi tīklam, kurš juridiski nav tavs (braukā pa pilsētu, kreko WEPus vai vienkāši slēdzies pie atvērtajiem tīkliem), izdari savas darīšanas un beigās laptopu izmet laukā vai pārdod kādam sīkajam.

Vienīgais, kas tevi šādā veidā var identificēt, ir novērošanas kameras. Ja neesi trāpījis to redzeslokā, tad vairs pilnīgi nekas nesaista tevi ar izdarīto. Laptopa tev vairs, tas juridiski nekad nav bijis tavs, arī interneta pieslēgums nav tavs. Living the dream.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tava IP adrese tev tiek iedalīta no tava ISP (piemēram Lattelecom). To redz visi serveri pie kā tavs dators slēdzas klāt un pa ceļam kaudze rūteru un citu iekārtu pie dažādiem starpniekiem. ISP ir pienākums glabāt tavu sakaru informāciju pus gadu, ja nemaldos. Slēpt IP adresi pilnībā nav iespējams. Tu vari atdalīt daļu savu izdarību ar dažādām metodēm no savas IP adreses, bet vienmēr kaut kur paliek tas, kas savieno. Proxy, VPN, sīpoltīkls var tavus sakarus pārvietot un dažādos galos atkal izlaist pasaulē. Dažādi tīkla darboņi piedāvā tavus sakarus laist cauri viņiem, nesaglabājot datus par taviem sakariem. Ja tādiem uzticies, tad dari, tik atceries, ka pietiek lielai varai (likumā un ne tikai nostiprinātai) pieprasīt un tavs drošais sadarbnieks vairs nav drošs, bet tavus datus jau dod prom. Tā kā, ja neesi spēcīgs hakeris (kam citas dzīves nav vispār kopš 7 gadu vecuma, ilustratīvi), tad ar ko pretlikumīgu šādā'veidā nodarboties nav jēgas, noķers un dabūsi tā, ka maz neliksies.

pirms 10 gadiem  

Mareks, P, pirms 10 gadiem :

Nu kā jau es minēju IP nav pilnībā iespējams noslēpt. Un atbildot uz tavu komentāru - Pats neesmu perfekts profiņš ar IP un citām lietām datorā...

Roberts Krūmiņš, pirms 10 gadiem :

Sveiks. Paldies par infu. Varbūt tu mani vari painformēt sīkāk par šo tēmu, kaut kur privāti?

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

It kā jau Unethical Hacking kursus nepiedāvāju :D Nekāds specs neesmu, zinu tikai tik daudz, lai pašam nebūtu vēlmes šajā sfērā līst dziļāk. Neredzu arī praktisku vajadzību.
Būs vien pašam jālasa, tas nav tik vienkārši kā iemācīties mašīnu vadīt. Vairākus simtus stundu jāpavada lasot un divtik daudz praktizējot. Gūgls tavs draugs. Sāc ar pamatu apguvi, kas ir tīkls, kas ar ko savienojas, kādā veidā, tīkla sakaru līmeņi, protokoli. Priekšrocības, vājās vietas, alternatīvas. Datu drošības metodes.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Var NOLĀDĒT nu nopirkt programmu no avasta tagad ar atlaidi 90% man liekas tas apmēram ir 1.50 eur viņa tā programma nosedz tavu ip datoram un neviens nevar redzet tavu ip! Pats esmu to nopircis zinu kā tas darbojas! Sameklē i-netā.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Mareks, P

+23

 
Nu cik es zinu, tad IP tiek glabāts pie hostera - t.i (interneta pieslēguma hosters). Ja tev internets ir Lattelecom, tad tas ir tavs hosteris, no kuram pieder tavs IP un uztur tevi tiešsaistē. Slēpt viņu cik zinu var runājot ar interneta hosteri, bet lai pasargātu ir iespējams lietot antivirusiem papildprogrammas, cik esmu manijis.

Ja jau nevēlies atklāt, ko vēlies darīt, noteikti vēlies darīt kaut ko nelikumīgu, saku uzreiz, ja nezini kas notiek ar tavu IP, nedomā darīt neko tādu.. Kāpēc? Tāpēc, ka tavs IP var būt pasargāts, bet viņu var izsekot. Protams ir programmas ar kurām mainīt IP un izgaist no sava patiesā IP. Bet ir tāda lieta, kā hardward ID(vai kā viņu vēl dēvē) un to var samainīt, nomainot datoru.



Tas ir viss ko es varu pastāstīt, protams iespējams maldos.
Neko neņēmu no wiki, googles etc. Viss ir pēc paša pieredzes.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Tāda miglaina pieredze tev.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.