Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 10

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4030 skatījumi

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

verners osis

+16083

 
interesanti.Neko nesapratu,man pie pakaļas kas ko programmēja ,bet par antivīrusu neko nesapratu,lietoju Symantec Antivirus-viesa statusā jau daudz gadu,neesmu pagaidām noķēris kādu dzīvnieku,viss strādā.Skype tik tiešām vīrusu banka.

pirms 14 gadiem  

Armands Andersons, pirms 14 gadiem :

Došu šitai atbildei labākās statusu. Es tik vienkāršu jautājumu uzdevu. nu tad čomi varēja uzdot viens otram citā vietā jautājumus, un diskutēt uz nebēdu. :):):)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Kāds vēl 30 dienu trial? Mājas lietotājs to var praktiski bezgalīgi:
Register your avast! Home for 1-year license
avast! Home works for 60 days after installation in trial mode
https://secure.avast.com/web/eng/home-registration.php

No bezmaksas var lietot mājās:
http://www.free-av.com/
vai - arī darbā:
http://antivirus.comodo.com/

pirms 14 gadiem  

Armands Andersons, pirms 14 gadiem :

j... ta es ņepoņal-man nevajag darbā-mājās vajag. ta var to 1 no 3???---secure avast/...

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Gaumes jautājums - mājās var lietot vēl kādus 10+ , ko ieteiktu jau uzrakstīju.

Armands Andersons, pirms 14 gadiem :

avast normaļoks tomēr. reģistrējos un nekadu problēmu. Mārcis protams arī gudrs čomaks, bet es no ta AVG knapi vaļā tiku-negribēja labprātīgi atinstalēties, un baigi bremzēja kompi. Jaunam kompim jau varbūt nekādu problēmu.....

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Andis

+11264

 

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raitis Miksons

+820

 
Mārcis sevis teikto nevar pamatot!

pirms 14 gadiem  

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Kaa nu nevar var tikai kam tas ir vajadziigs, lai Maarcis paliktu gudraaks ? Es pat briinos par shii cilveka speejaam ja jau vinsh taa uzvedaas, luuk pamatojums:
http://pdp-11.ru/mybk/doc/programmirovanie_bk0010.txt
Savaa laikaa straadaaju skaitloshanas centraa programmeju un paarveidoju konsoles paarzianaaju gan Beisiku, gan Fokaalu un Fortraanu un citas prg. valodas. Esmu paartasiijis savu BK 001 konsoli lai uz taas varetu rakstiit komandas Fortraana, bet skaitloshanas centrs taas apstraadaa

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Konkrētajā saitē lasāms:
"ни один из компиляторов (например, с языков FORTRAN, .. в БК не поместится."

Kā tieši tas pierāda apgalvojumu "uz BK-001 rakstiiju Fortraanaa"?

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Tapec jau es to paartaisiiju savaam vajadziibaam. PZU paarakstiishana un dazzu elektronisku detallu uzlaboshana, paarprogrammeshana un luuk tev konsole gatava, tagad jaavelk visas klades aaraa kaa es to paveicu, nav vairs laika un vajadziiba gar vecaam lietaam nnemties.

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Ok, tā varētu būt, lai gan normālos skaitļošanas centros šādiem mērķiem bija pietiekami daudz termināļu, bet apgalvojums kā tāds ir nekorekts - programmu tekstus var rakstīt kaut vai uz rakstāmmašīnas vai salvetēm, bet stāstot par programmu rakstīšanu tiek minēta ESM (vai dators) uz kā tās izpilda, nevis papīra marka uz kura tās rakstītas.
Ja jau bija vēlēšanās stāstīt par programmu rakstīšanu uz BK, kam gan ar pamattēmu sakars ir ļoti attāls - arī uz burta F ir vairākas citas valodas kurās ptiešām uz tā tika rakstītas un izpildītas programmas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raitis Miksons

+820

 
Intresants duelis starp Māri un Mārci!

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Kāds nu tur duelis - vienkārši ieteikums "neraksti muļķības par tehniskām lietām, kuras var viegli pārbaudīt"

Nevienu pierādījumu apgalvojumiem
"Avast .. ir ieperinaati rootkiti"
"uz BK-001 rakstiiju Fortraanaa"
...
tā arī nesagaidīju.

Raimonds Siliņš, pirms 14 gadiem :

Kādas muļķības viņš pateica? Vai tu esi pasaules naba kura visu zin? Vai arī tu te to telo? Gribētu redzēt tavu "nobela prēmiju", varbūt tu vari izvietot savā profilā?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Patiešām lasīt neproti- kaut vai iepriekšējo komentāru?
Labi, sāksim ar vienkāršāko: "uz BK-001 rakstiiju Fortraanaa"
..
Pēc tam - kādas iespējamās vērtības ir Windows 7 vērtējuma indeksam?
tā var turpināt ilgi.

Ar Latvijas ZA prēmiju nepietiks?

Vilnis, pirms 14 gadiem :

Marcis riskē ar veselību. Viņu izskaitļot kā pāris pirkstus apčurāt. Neesmu vēl tā nopietni ķēries viņam klāt. Un tad lai vaino pats sevi. Pat dinamiskā IP neglābs, ja tāda ir.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Maari privaatos inzzeniera izstraadaajumus ar varbuut meigiini atrast Googleejot, ko ? Es savu izgudrojumus te nepubliceeju internetaa, stipra klluda no cilveeka puses publiceet informaaciju ar kuru var pelniit naudu, tik stulbs es neesmu un taadi citi inzzenieri nav ieintreseeti publiskot kaut ko te internetaa, taa buutu pedeejaa dumiiba ko vinsh butu izdariijis savas dziives laikaa.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Vilni, vari nemekleet uzraksti man uz e-pastu marcis2011@inbox.lv es tev pats iedoshu savu IP es domaaju kaa taa tev neko nedos, ja veelies ciemos varu tev billeti izmaksaat liidz Berliinei. Un starp citu: Par anonīmu draudu izteikšanu personas var saukt pie atbildības pēc Krimināllikuma 132.panta.

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Vispār atbildība ir arī par firmas apmelošanu: "Avast .. ir ieperinaati rootkiti"

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Maari taa jau ir piesieshanaas, rootkitus var atrast biezzi programmas, tos ieperina vai nu apzinaati vai nu llaunpraatiigi, paver vallaa kaadu no funcinaalajiem failiem un pannem Exe, dll, ocx dekompilatoru un paskaties kas notiek komandu apstraadee, pa solim tu tach ASM paarzini- un taa katru failu, gluzzi kaa teicienaa "Kas laciitim vederaa?" Buusi izbriiniits!

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Nebūšu gan, es to pietiekami labi zinu, bet konkrētajam apgalvojumam par Avast nav nekāda pamata.
Ar dekompiatoru vien nepietiek - vispirms ir jāatrot ar ko fails sapakots.

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

BTW - tas nemaz nav tik vienkārši - lidz ši neviens tā arī nav atbildējis, piemēram, uz jautājumu (ne tikai te, bet arī citur pasaulē):
http://www.pajauta.lv/question/list/100/12518/cik-pamatotas-ir-baumas-par-backdooriem-failapmainas-programma-torrent/

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

vispirms ir jāatrot ar ko fails sapakots.
---------------------------------------------------------------
pareizi tieshi taa, bet ar dekopileet taa ir mazaaakaa probleema. Labaak ieskaties kas tur daraas iekshaa.Starp citu man kadreiz patika pulkstennus izjaukt, lai saprastu kaa vinsh straadaa, taapat es prograammas pirms laadeeju es vinnas izjaucu kaa pulksteni, maz gadaas kaads kaadu keylogeru iemonteejis, cits atkal remote control atribuutiku. IIpashi daudz to var atrast bezmaksas programaas

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

"IIpashi daudz to var atrast bezmaksas programaas" atkal ļoti apšaubāms apgalvojums - mūsdienās lielākā daļa bezmaksas programmu (ne visas, lai gan arī to ļoti daudzi jauc - freeware un open source nav viens un tas pats) tiek izplatītas ar izejas kodu, kurā nekas pat īpaši jāmeklē nav.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Maari tu esi sakariigs vecis, taa varam diskuteet liidz bezsamannai, es sapratu ka esi teoreetikkis, bet es vairaak praktikkis (savus atklaajumus un petnieciibas darbus es nepubliuceeju nekur bezmaksas, jo taa ir informaacija un to var paardot) un veel katram savs darbs es uzturu un veidojis gan programmas jomaa un elektronikas jomaa ap 80 000 veeja generaatorus visaa pasaulee, bet tu maaci skolniekiem informaatiku kas arii nav slikti.

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Ne gluži - informātikas profilkursu es mācu tikai 4 stundas nedēļā, bet arī ar to pietiek lai man nepatiktu nekorekti apgalvojumi, kas arī bija domstarpību cēlonis.
Arī praksē pat tikai viens nepareizs simbols programmā/konfigurācijas failā/etc var padarīt visu sistēmu nelietojamu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ģirts Avotiņš

+7820

 
Es gan esmu Mac lietotājs un tā baigi nepārzinu antivirusu programmas, bet, kad draugi prasa padomu iesaku šādu rīcības plānu: atveram www.download.com, atrodam Antivirus Software, "Narrow search" izvēlamies "free", sagrupējam pēc "Editor's rating" un lejupielādējam populārāko vai kādu no sekojošajām programmām. ja negribas to visu darīt, te ir links: http://download.cnet.com/windows/antivirus-software/?tag=mncol%3Bsort&filter=licenseName%3D%22Free%22|&filterName=licenseName%3DFree|&rpp=10&sort=editorsRating+asc

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

zauls edgars

+42

 
pameegini avira home pirms kaada laika veel bija bezmaksas un man patika kad bija virsuu kompim neko nebremzee un drankus ari pamana :)

pirms 14 gadiem  

Vilnis, pirms 14 gadiem :

Klausiet vien to teorētiķi, pie reizes, arī idiņu praksē Marci Seglinieku! Atvainojiet, nevaru atrast citu formulējumu. OK, programmēšanā sajēdz, bet prakse viņam tumša bilde. Bļāviens, šitā idiota(vārda tiešajā nozīmē), nolēmu pazust ar galiem, taču šis jautājiens, kas starp citu ir aktuāls, vismaz uz šo jautājienu atgrieza šeit. Meklē torrentos McAfee Virus Enterprise, kaut ŠO ņem! Super! http://thepiratebay.org/torrent/5318752/McAfee_VirusScan_Enterprise_8.7i.rar

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Tumsa bilde praksee var notik tikai tad kad fotografeeshasn briidii kaads izsleedz gaismu un kad aparaatam izradaaas nav nemaz zibspuldzes. Reklamee veel vairaak torrentus kaut kur te redzeeju aggentu no BSA, ja vinni tev pieklaveetu pie durviim tad noteikti atrastu piraatisko programmu puzni.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Steku taa arii interpretaatoram taa ari nenodefineeji ! Seedies 2

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Avast neietektu - tur ir ieperinaati rootkiti (skaisti neredzami draiveri) !
NOD32 - neko nekoker biezzi gadaas kad NO32 vietaa jau seez viirus un grauzz visas aplikaacijas peec kaartas un sasuuta Skype lietotaajiem tavaaa vaardaa bezsakaraa linkus ko tu pats neesi suutijis

pirms 14 gadiem  

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Varu ieteikti tikai maksas, kuraa nekas nav ieperinaats http://www.f-secure.com

Armands Andersons, pirms 14 gadiem :

Nū- nav piķa!!! moš ko na haļavu vari ieteikt? Cik zinu -var arī Kaspersky dabūt kaut kur netā, bet dzirdēts ka čakarē windauzu-maigi sakot....

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

"tur ir ieperinaati rootkiti" - var jau bet tādus murgus rakstīt. Kā jau reiz teicu - nožēlojamāki ir tikai tie kas tam vēl <+> var pielikt.

Palūgšu konkrētu avotu.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Kaspersky baigi noslogo procesus Dual Core 2,9 ar laiku paarveershas par 386 vai 486 kasti vai veel leenaaks un nedod dievs tur buus Vista uzlikta, nu bezmaksas vari labaak AVG free nolaadeet. http://free.avg.com/ww-en/homepage . Muusdienaas labaak tomeer labaak nopirkt un miers uz gadu

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Maari nestreeso, vai tu esi jaucis vallaa kaadu no tiem exe vai dll kodiem ? Esi ieskatiijies tur iekshaa ?

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Exploidaa veidotu kodu zini kas taads ir ?
Avast-aswMon2-expl.c

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Tev vispār ir arī kāda sajēga kas ir rootkit? Lai to atklātu nebūt nekas nav jājauc.

Joprojām neredzu avotu tādam apgalvojumam.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Nu tad apgaismo ? Ko vinsh eed ? Atskiriiba no tevis to es zinu!

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Nu tad apgaismo ? Ko vinsh eed ? Atskiriiba no tevis to es zinu!

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Diemzeel rootkitiem ir dazza tipa, she palasi pa doto

Kernel-level rootkits add additional code and/or replace portions of an operating system, including both the kernel and associated device drivers. Most operating systems support kernel-mode device drivers, that execute with the same privileges as the operating system itself.[18] As such, many kernel mode rootkits are developed as device drivers or loadable modules, such as loadable kernel modules in Linux or device drivers in Microsoft Windows. This class of rootkit is perceived as dangerous simply because of the unrestricted security access the code has obtained, regardless of the features the rootkit may employ. Any code operating at the kernel level may have serious impacts on entire system stability if bugs are present in the code. The first and original rootkits did not operate at the kernel level, but were simple replacements of standard programs at the user level. One of the first widely known kernel rootkit was developed for Windows NT 4.0 and released in Phrack issue 55 in the mid-1990s by Greg Hoglund.[19]

Kernel rootkits can be especially difficult to detect and remove, because they operate at the same level as the operating system itself, and are thus able to intercept or subvert any operation made by the operating system. Any software, such as antivirus software, running on the comprised system is equally easily subverted. In a situation such as this, the whole system can no longer be trusted while it is running. One response in such a case is to perform system offline analysis by booting a second known good or 'trusted' system from removable media such as a live CD. Investigation and rootkit removal actions can then be performed safely from a trusted operating system without requiring another physical computer system, as the hard drive of the infected system can be mounted as a secondary resource without executing anything on the untrusted volume. Alternatively, the volume can simply be formatted and the operating system re-installed from trusted media.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Tikai nesaki ka tu nezinaaji, Maari man ir 25 gadu staazs prograameeshanaa, kad tu biji veel pampersos es uz BK-001 rakstiiju Fortraanaa programmas, luk taa !

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Patiešām ko stulbāku uzrakstīt - BK-001 vispar nav, bet uz BK-001x Fortran nav realizēts
Atkal palūgšu konkrētu atsauci, nevis pliku muldēšanu.

Es gan uz tā esmu rakstījis gan Focal, gan Forth, gan PDP assember, gan vēl pāris valodās, bet FORTRAN atmetu kopš ES-1020 laikiem.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

nu tad nosauc ka nodefineet steku uz PDP assember, kaut vienu piemeeru ?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Un jēga no tā?
MAIN, CLA CLL /Set the message pointer
TAD MESSG+16 /To the beginning of the message + the length
DCA PNTR
TAD I PNTR
LOOP, JMS POP
SNA /Stop execution if zero
HLT
JMS OUT /Otherwise, output a character
JMP LOOP
MESSG, 0
012
015
"!
"d
"l
"r
"o
"w
"
",
"o
"l
"l
"e
"H
PUSH, 0
ISZ PNTR /Increment the pointer
DCA I PNTR /Store the accumulator at the specified location
TAD I PNTR
JMP I PUSH /Return
POP, 0
DCA DATA /Save a copy of the accumulator
TAD PNTR /Decrement the pointer
TAD DECR
DCA PNTR
TAD DATA /Store the previous value of the accumulator
DCA I PNTR /in the address pointed to by PNTR
JMP I POP
DATA, 0
PNTR, 0
DECR, -1
OUT, 0 / Will be replaced by caller's updated PC
TSF / Skip if printer ready
JMP .-1 / Wait for flag
TLS / Send the character in the AC
CLA CLL / Clear AC and Link for next pass
JMP I OUT / Return to caller

Jau ceturto reizi - neredzu nevienu atsauci iepriekšarakstītajiem murgiem.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Maari var redzeet ka pats sapinies savos murgos, tagad nikns:

http://img12.nnm.ru/3/1/8/5/d/6cd4900813747ee6b84344b9b89.jpg

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Tad ko tur var redzēt - "es uz BK-001 rakstiiju Fortraanaa programmas"?
Neredzu ne BK-001 ne Fortran.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Man tev te nekas nav jaapieraada, tu dziivo savaa pasaulee es savaa, taapat skaidrs ka tas biji tu kas mani centaas no shejienes izperinaat.

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Kāds tam sakars ar izperināšanu?
Vienkārši neraksti muļķības par tehniskām lietām, kuras var viegli pārbaudīt.

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Tu domaa ka tava googlee var atrast visu ? Googles teeti ?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Nu ja - ja pamatojumu un argumentu nav, tad nekas cits kā bērnudārzs...

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Pats jau to beernudaarzu veido, tagad skriesi noteikti pie pajauta.lv administratora un suudzeesies ka tevi aizskaru vai ne taa?

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

Gan jau viņi paši lasīt prot un pat arī no datoriem ko saprot :)

Marcis Seglinieks, pirms 14 gadiem :

Tad jau te visus vajag izmest un vienu Tevi atstaat! Skatos tu ar konkurentiem izrikojies izmetos tos atkritumos, fui Maari !

Armands Andersons, pirms 14 gadiem :

Oki- Jūs parunājat... Paldies abiem katrā gadījumā. Tagad vismaz zināšu cik ir 1plus1

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Steku taa arii interpretaatoram taa ari nenodefineeji ! Seedies 2

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.