Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3118 skatījumi

Drošība internetā

Datori un internets » Drošība

Sveiki, vai vispār ir iespējams ar šādiem datiem panākt kādu pretlikumīgu darbību ?

Bankas nosaukums:?
Bankas Adrese:?
Bankas konts:?
SWIFT kods:?
Pases kopija: ?

Pirms 12 gadiem

Pases vietā varētu būt autovadītāja apliecība, vai arī ID karte.

Dāvids Dobenbergs, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Pases kopijā var atrast vārdu un uzvārdu, personas kodu, pases numuru, fotogrāfiju, kas ir aizsargājama dati. Ar pases kopiju vismaz agrāk varēja paņemt kredītu vai preci uz līzinga. Pases kopiju nedrīkst dot nevienam, izņemot savu banku.

pirms 12 gadiem  

Dāvids Dobenbergs, pirms 12 gadiem :

Ok, pases vietā piem. ar vadītāja tiesībām ? vai identifikācijas karti ?

Vai ar to ir iespējams kaut ko izdarīt?

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Bez vajadzības personas datus nedrīkst ne dot, ne pieprasīt.
Ko var izdarīt ar kopiju - piemēram, nomā ņemot instrumentus, parasti pietiek ar vadītāja apliecības uzrādīšanu un kopijas iesniegšanu, ja nomas darbinieks ir neuzmanīgs, tad var iedot citas personas vadītāja apliecības kopiju.
Vai, nesen masu medijos bija atspoguļots gadījumus, kad kāds "bomzis" ir vairāku ofšor uzņēmumu īpašnieks - kāds bija ticis pie viņa personas datiem.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
viss izņemot pases kopiju ir drošs.
ar pases kopiju var paņemt kredītu uz Tava vārda un tamlīdzīgi izpildīties.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Edgars A.

+1304

 
Bankas dati varbūt nebūtu tik sensitīvi, jo konta nr, swift un nosaukums ir pieejams katra uzņēmuma mājas lapā, kas publicējis savus rekvizītus. Tad jau visi šie uzņēmumi sen jau būtu kļuvuši par upuriem kādiem krāpniekiem.

Lietas kļūst nopietnas, kad runājam par pasi, vadītāja apliecību, id karti - par tās elektronisko kopiju. Šādas elektroniskās pers. apl. dok. kopijas kalpo par personas identifikācijas līdzekli daudzos interneta servisos, kā piemēram azartspēļu vietnēs (Pokerstars, Betfair, Betway u.t.t.). Apvienojumā ar bankas konta nr. vēl jo vairāk paverās iespēja, ka kāds ar šiem datiem varētu uzdoties par Tevi un taisīt sū***. Tāpēc ar personu apl. dokumentu kopiju dalīšanu interneta vidē esi sevišķi piesardzīgs - pasē ir gan paraksts, gan pases numurs un citi dati, ko izmanto līgumu slēgšanai u.tml. lietām. Parakstu elektroniski no kopijas nokopēt / noviltot ir vieglāk par vieglu.

pirms 12 gadiem  

Edgars A., pirms 12 gadiem :

Ja jūti, ka esi kļuvis par upuri kādam krāpniekam, kas no Tevis ir izmānijis Tavu pers. apl. dokumenta kopiju, stingri iesaku pēc iespējas ātrāk vērsties policijā. Ja krāpnieks šos datus ir ieguvis no Tevis, izmantojot e-pasta starpniecību (kā tas ir parasti), iesaku saglabāt (nedzēst no e-pasta) un izprintēt šo vēstuļu oriģinālus un rēķināties ar to, ka Tev iespējams būs jāiesniedz arī savi piekļuves dati Tavai e-pasta kastītei.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.